Άνοιξε η πρωτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Αποκλήρωσε στενούς συγγενείς – Τι περιλαμβάνουν η δεύτερη και η τρίτη

Άνοιξε η πρωτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Αποκλήρωσε στενούς συγγενείς – Τι περιλαμβάνουν η δεύτερη και η τρίτη

Δημοσιεύτηκε η πρώτη από τις τρεις διαθήκες του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία, σύμφωνα με τον δικηγόρο Νίκο Αλεξανδρή, κινείται σε δύο επίπεδα.

«Το ένα επίπεδο είναι η προσπάθεια του εκλιπόντος να πει και να εξηγήσει για ποιον λόγο οδηγήθηκε στην απόφαση να αποκληρώσει στενούς συγγενείς του. Υποθέτω ότι στη δεύτερη και στην τρίτη διαθήκη θα εξηγηθούν όλα», είπε ο κ. Αλεξανδρής.

«Ο δεύτερος άξονας στον οποίο κινείται είναι η θέλησή του να συσταθεί ένα ίδρυμα που να περιλαμβάνει το ιστορικό του αρχείο και η επιθυμία του όλοι όσοι κατέχουν το αρχείο αυτό ή μέρος αυτού να το επιστρέψουν ώστε να μπορέσει να συσταθεί ο φορέας αυτός», συνέχισε.

«Δεν είναι μόνο η κλοπή του υλικού, του αρχείου και των προσωπικών του αντικειμένων. Καταμαρτυρούνται αρκετά πράγματα στους συγκεκριμένους ανθρώπους», είπε ο δικηγόρος για όσους μένουν «εκτός» της διαθήκης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Να θυμίσω ένα απόσπασμα δηλώσεών του, ότι βρίσκεται στη ζωή χάρη στις προσπάθειες της συζύγου και του παιδιού του. Υποθέτω ότι όλοι αυτοί οι λόγοι οδήγησαν τον Τσοχατζόπουλο στο να αποκλείσει άτομα ακόμα και από το πιο στενό του περιβάλλον», είπε ο κ. Αλεξανδρής και συμπλήρωσε με νόημα: «Φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνουμε ποιο είναι το στενό του περιβάλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή, εκτιμάται ότι οι διαθήκες συμπληρώνουν η μία την άλλη. Ιδιαίτερα, η τρίτη διαθήκη φαίνεται πως είναι καταλυτική, καθώς αφορά πράγματα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ανακάλυψε μετά την αποφυλάκισή του και εικάζεται ότι θα έχει στοιχεία για τις θυρίδες που έχουν βρεθεί.

Ο δικηγόρος τόνισε πως το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν μπορεί να δημευθεί από το κράτος.

«Υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούν να δημευτούν, όπως το αρχείο του. Οι επιστολές και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέσα είναι αντικείμενα που θα αποτελέσουν το υλικό για τη σύσταση του ιδρύματος. Είναι ανυπολόγιστης αξίας και θα δούμε πράγματα μέσα στο αρχείο του που δεν θα πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν. Επομένως, είναι αντικείμενα που μπορούν να κληρονομηθούν», είπε.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr
close menu