Απαγόρευση κυκλοφορίας και σε χωριά της Εύβοιας. Εφιαλτική νύχτα σε Κιλελέρ, Φάρσαλα. Δρόμοι χείμαρροι. Κλειστά σχολεία

Απαγόρευση κυκλοφορίας και σε χωριά της Εύβοιας. Εφιαλτική νύχτα σε Κιλελέρ, Φάρσαλα. Δρόμοι χείμαρροι. Κλειστά σχολεία

Απαγόρευση κυκλοφορίας και σε χωριά της Εύβοιας. Εφιαλτική νύχτα σε Κιλελέρ, Φάρσαλα. Δρόμοι χείμαρροι. Κλειστά σχολεία

Ο εφιάλτης ξύπνησε ξανά στην περιοχή της Λάρισας, με την κακοκαιρία «Elias» να «σφυροκοπά» αρκετά χωριά της περιοχής που χρειάστηκε χθες βράδυ (27/9) μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, να εκκενωθούν.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του onlarissa.gr, κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν για μια ακόμη φορά λόγω του έντονου πλημμυρικού φαινομένου τα σπίτια τους με εντολή να απομακρυνθούν προς την ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου.

Τελευταίο, τις πρώτες πρωινές ώρες εκκενώθηκε το Αχίλλειο Φαρσάλων όταν ήχησε το 112 στα κινητά των κατοίκων, ενώ προηγουμένως είχε δοθεί εντολή εκκένωσης και σε άλλα χωριά, με πρώτο το Σωτήριο νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης. Ακολούθησαν, ο οικισμός Κάμπος του Δήμου Λαρισαίων, τα χωριά Αρμένιο και Νίκη του Δήμου Κιλελέρ και από τον Δήμο Φαρσάλων τα χωριά: Ανωχώρι, Κατωχώρι, Βασιλή, Μικρό και Μεγάλο Ευύδριο, Πυργάκια, Πολυνέρι, Σταυρός και Υπέρεια.

Λάρισα: Κλειστά τα σχολεία σήμερα σε τρεις δήμους

Ένας μετά τον άλλο οι τρεις δήμοι της ΠΕ Λάρισας χθες το βράδυ εξέδιδαν ανακοινώσεις ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Πρόκειται για τους δήμους Φαρσάλων, Κιλελέρ και Αγιάς.

Μεταφορές κατοίκων από την Πυροσβεστική τη νύχτα

Στην «μάχη» με τα πλημμυρικά φαινόμενα ρίχτηκε για μια ακόμη φορά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας όταν χθες τη νύχτα χρειάστηκε η συνδρομή της για να απομακρυνθούν κάτοικοι από χωριά της περιοχής του Κιλελέρ και των Φαρσάλων.

Δύο δήμοι που δοκιμάζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό για δεύτερη φορά μέσα σε είκοσι ημέρες από δύο απανωτές κακοκαιρίες τον «Daniela» και τον «Elias» που είχαν ως συνέπεια τις πλημμύρες.

Η νύχτα ήταν δύσκολη και για τους πυροσβέστες που χρειάστηκε να μεταφέρουν κόσμο από τα πλημμυρισμένα χωριά τους. Ιδιαίτερα στο Αρμένιο πραγματοποιήθηκαν αρκετές μεταφορές με την συνδρομή της πυροσβεστικής, ενώ στο Αχίλλειο που εκκενώθηκε τελευταίο οι πυροσβέστες βοήθησαν περισσότερο για να ειδοποιηθούν οι κάτοικοι και να απομακρυνθούν προληπτικά το συντομότερο από το χωριό τους.

Δεν ήταν λίγες οι περιοχές που έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση την εφιαλτική χθεσινή νύχτα συμπεριλαμβανομένων τα παράλια της Αγιάς και αρκετά χωριά της Αγιάς και του Κιλελέρ.

Που διεκόπη η κυκλοφορία

Διακοπή κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Διεύθυνση Αστυνομίας

Όπως ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, από τον κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου (χ.θ. 08+140) έως τα όρια ν. Λάρισας με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (χ.θ. 33+640).

Eξαιρούνται:

(α) Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας.

(β) Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Επίσης, στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, από ώρα 06.00΄ της 21-09-2023 άρθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούσαν απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τα όρια με το νομό Πιερίας, πλην των υπερβαρέων οχημάτων (άνω των 44 τόνων μικτού φορτίου), των οποίων η κυκλοφορία στο ανωτέρω τμήμα δεν επιτρέπεται.

Η κίνηση όλων οχημάτων, συμπεριλαμβανόμενων και των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και μέχρι τους 44 τόνους, θα πραγματοποιείται από την αριστερή λωρίδα και στα δύο -2- ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κίνηση δε των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και μέχρι τους 44 τόνους, θα πραγματοποιείται με μέγιστη ταχύτητα μέχρι 80 Km/h και ελάχιστη μεταξύ τους απόσταση εκατό (100) μέτρων.

Λόγω δυσμενών καιρικών φαινόμενων, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

(α) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ. 8+000) έως τα Φάρσαλα.

(β) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Φαρσάλων –Βόλου, από τα Φάρσαλα έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

(γ) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.

Στην Εθνική Οδό Λάρισας-Κοζάνης, η κυκλοφορία, από τη χ/θ 2+000 (Κυκλικός Κόμβος Αλκαζάρ) έως τη διασταύρωση Γιάννουλης – Φαλάνης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, επιτρέπεται σε όλα τα οχήματα έως 30 τόνους.

Για τα οχήματα από 30 έως 60 τόνους, επιτρέπεται μοναχική διέλευσή τους και για τα οχήματα άνω των 60 τόνων, επιτρέπεται η διέλευσή τους κατόπιν ειδικής άδειας διέλευσης.

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης (ρεύμα προς Λάρισα), από το ύψος των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης έως και τη Γέφυρα Πηνειού, θα διεξάγεται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω επαρχιακές οδούς του Δήμου Κιλελέρ:

Επαρχιακή οδός Σοφού-Καλού Νερού, από τη διασταύρωσή της με την Ε.Ο. Λάρισας-Φαρσάλων έως την τοπική Κοινότητα Σοφού,

Επαρχιακή οδός Μύρων-Νέου Περιβολίου,

Επαρχιακή οδός Δοξαρά-Αγίου Γεωργίου,

Επαρχιακή οδός Αχιλλείου-Καλαμακίου &

Επαρχιακή οδός Νέου Περιβολίου-Αγναντερής.

Διακοπή της κυκλοφορίας στον ανατολικό και δυτικό παράδρομο του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των παραδρόμων, από το ύψος του Α/Κ Γυρτώνης (χ/θ 367+319) έως τα όρια του νομού Λάρισας με το νομό Μαγνησίας (χ.θ. 323+439).

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, του δεξιού παράπλευρου οδικού δικτύου του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. από τον Ημικόμβο Μακρυχωρίου (χ/θ 373+460) έως τον Α/Κ Ευαγγελισμού (χ/θ 377+176).

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως Βελίκα.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο -2- ρεύματα κυκλοφορίας της Περιφερειακής Οδού Ελασσόνας – Δρυμού, από τη συμβολή της με την οδό Μαυροδήμου έως τη συμβολή της με την Εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης (χ/θ 42+800).

Επιπλέον, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

στην επαρχιακή οδό Στομίου – Αλεξανδρινής,

στην επαρχιακή οδό Παλαιόπυργου – Αλεξανδρινής &

στην επαρχιακή οδό Ομολίου – Παλαιόπυργου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και σε χωριά της Εύβοιας

Νέο μήνυμα 112 στους κατοίκους της Εύβοιας εστάλη τα ξημερώματα.

Η Ευβοια πλήττεται από την κακοκαιρία με τους δρόμους να έχουν μεταμορφωθεί σε χειμάρρους και τους κατοικους αποκλεισμένους σε χωριά.

Οπως αναφέρει το 112, με εντολή του δημάρχου απαγορεύεται η κυκλοφορία στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

112 και σε οικισμό της Λάρισας

Nωρίτερα τη νύχτα μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Αχίλλειο προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάρισα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Αχίλλειο απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας – Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu