Από πότε θα είναι επισκέψιμος ο τάφος της βασίλισσας Ελισάβετ για το κοινό. Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο

Από πότε θα είναι επισκέψιμος ο τάφος της βασίλισσας Ελισάβετ για το κοινό. Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο

Από πότε θα είναι επισκέψιμος ο τάφος της βασίλισσας Ελισάβετ για το κοινό. Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο

Το όνομα της βασίλισσας Ελισάβετ, έχει πλέον χαραχτεί σε μια πέτρα μαζί με τα ονόματα των υπολοίπων μελών της οικογένειάς της στο παρεκκλήσι του Γουίνδσορ, όπου κηδεύτηκε τη Δευτέρα.

Η τελευταία της κατοικία βρίσκεται δίπλα στον πρίγκιπα Φίλιππο και τους γονείς της, τα ονόματα των οποίων είναι επίσης χαραγμένα στην πέτρα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ κηδεύτηκε μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο σε μια ιδιωτική τελετή στην οποία παρέστησαν ο βασιλιάς Κάρολο και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, το βράδυ της Δευτέρας – μετά την κρατική κηδεία της στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και την κηδεία στο παρεκκλήσι του κάστρου Γουίνδσορ.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι η επιγραφή στην πέτρα του τάφου στο παρεκκλήσι George VI Memorial Chapel (είναι ουσιαστικά ένα μικρό παρεκκλήσι, μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου) έχει πλέον τα ονόματα της βασίλισσας, των γονέων της και του Φίλιππου, μαζί με τις χρονολογίες της γέννησής τους και του θανάτου τους.

Η πέτρα, η οποία είναι καινούργια, αντικατέστησε τη μαύρη πέτρινη πλάκα που ήταν τοποθετημένη στο δάπεδο και η οποία είχε τα ονόματα Γεώργιος ΣΤ’ και Ελισάβετ με χρυσά γράμματα.

Στη νέα πέτρα έχουν πλέον αναγραφεί τα ονόματά τους, σε μορφή λίστας, «Γεώργιος ΣΤ’ 1895-1952» και «Ελισάβετ 1900-2002», ακολουθούμενη από ένα μεταλλικό αστέρι του «Τάγματος της Περικνημίδας» και στη συνέχεια «Ελισάβετ Β’ 1926-2022» και «Φίλιππος 1921-2021».

Και οι τέσσερις βασιλείς ήταν μέλη του Τάγματος της Περικνημίδας, το οποίο έχει ως πνευματικό του σπίτι το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Όταν ο Φίλιππος πέθανε πριν από 17 μήνες, το φέρετρό του ενταφιάστηκε στο Βασιλικό Θολωτό του Αγίου Γεωργίου, την κρύπτη εντός του ναού, όπου κατέβηκε και το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ, στο τέλος της δημόσιας τελετής.

Οι δύο σοροί, της Ελισάβετ και του Φιλίππου, μεταφέρθηκαν μετά τις 9:30 το βράδυ της Δευτέρας και ενταφιάστηκαν στο μνημειακό παρεκκλήσι George VI Memorial Chapel- ένα πέτρινο παράρτημα που προστέθηκε στη βόρεια πλευρά του ναού πίσω από το Βόρειο Ιερό Βήμα το 1969.

Η αδελφή της βασίλισσας, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, που πέθανε το 2002, αποτεφρώθηκε και η τέφρα της τοποθετήθηκε αρχικά στο Βασιλικό Θόλο, πριν μεταφερθεί στο παρεκκλήσι μνήμης Γεωργίου VI μαζί με τα φέρετρα των γονέων της, όταν η βασιλομήτορ πέθανε αργότερα τον ίδιο χρόνο.

Το όνομα της πριγκίπισσας Μαργαρίτας δεν αναγράφεται στην μαρμάρινη είσοδο που φράζει την είσοδο στην βασιλική κρύπτη αλλά σε μια άλλη πλάκα που είναι τοποθετημένη δίπλα, στο πάτωμα και ακουμπά στον τοίχο του παρεκκλησίου.

Πότε θα αρχίσουν οι επισκέψεις στον τάφο της βασίλισσας Ελισάβετ

Το Κάστρο του Γουίνδσορ είναι προς το παρόν κλειστό για το κοινό και θα ανοίξει ξανά στις 29 Σεπτεμβρίου, όταν οι άνθρωποι θα μπορούν να δουν το παρεκκλήσι ως μέρος μιας γενικής ξενάγησης στο Κάστρο του Γουίνδσορ, η οποία κοστίζει έως 28,50 λίρες για τους ενήλικες και 15,50 λίρες για τα παιδιά.

Οι βασιλικές κρύπτες στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνδσορ

Σε ένα γράφημά της η Daily Mail δείχνει τα διάφορα σημεία στα οποία υπάρχουν οι τάφοι βασιλιάδων και πριγκίπων στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ, αλλά και το τελευταίο ταξίδι εντός του ναού, της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο τάφος της βασίλισσας Ελισάβετ (όπου έχει ενταφιαστεί με τον πατέρα της, την μητέρα της, τον σύζυγό της και την αδελφή της) βρίσκεται στο σημείο 4.

Στην ίδια πλευρά του παρεκκλησίου υπάρχουν οι τάφοι του βασιλιά Γεωργίου V και της βασίλισσας Μαίρη.

Στην απέναντι πλευρά του ναού βρίσκεται η κρύπτη των Glousester. Εκεί βρίσκονται οι τάφοι 5 πριγκίπων και πριγκιπισσών που πέθαναν από το 1805 έως το 1857.

Η βασιλική κρύπτη στο κέντρο του ναού, είναι η κρύπτη στην οποία με το ηλεκτρικό ασανσέρ κατέβηκε στο τέλος της δημόσιας κηδείας η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ. Οπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα της Daily Mail οι στρατιώτες κατέβηκαν και εκείνοι στην κρύπτη για να μεταφέρουν και εντός της τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ. Δύο ώρες αργότερα τη μετέφεραν ξανά, αρχικά στο ηλεκτρικό ασανσέρ και εν συνεχεία στην τελευταία της κατοικία στο παρεκκλήσι εις μνήμην του πατέρα της. Το ίδιο έκαναν και με τη σορό του πρίγκιπα Φιλίππου που βρισκόταν στη βασιλική κρύπτη από τον Απρίλιο του 2021, μετά την κηδεία του.

Η βασιλική κρύπτη είναι ο τάφος πέντε βασιλιάδων, δύο βασιλικών συζύγων, 9 πριγκιπισσών, 7 πριγκίπων και άλλων μελών βασιλικών οικογενειών.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr
close menu