Από το επόμενο έτος ισχύει η διαγραφή των αιώνιων φοιτητών

Από το επόμενο έτος ισχύει η διαγραφή των αιώνιων φοιτητών

Οι «αιώνιοι φοιτητές» στα Πανεπιστήμια θα διαγράφονται από το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, ενώ μπαίνει ξανά σε ισχύ το ν+2. Εξαιρούνται από την κατηγορία όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, κοινωνικά και οικονομικά.

Ο γενικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «θα διαγράφονται οι φοιτητές, ξεκινώντας από τους παλαιότερους και φαντάζομαι πως το ξέρουν. Υπάρχουν, όμως, και ειδικές περιπτώσεις υγείας, κοινωνικές, οικονομικές κλπ που θα εξεταστούν επί μέρους»

Σχετικά με το ν+2, το οποίο ορίζει 2 επιπλέον χρόνια φοίτησης από τον προβλεπόμενο χρόνο, δήλωσε ότι θα ισχύσει και για τους παλαιότερους φοιτητές.

Αναφορικά με τα ιδιωτικά μη κρατικά Πανεπιστήμια, ο Ζώρας είπε ότι «αυτή τη στιγμή υποθέτουμε ότι θα ξεκινήσουν τα μη κρατικά Πανεπιστήμια από το 2025. Δηλαδή το παιδί που είναι στην Α’ Λυκείου θα είναι έτοιμο να περάσει στα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια».

«Μία από τις προϋποθέσεις είναι να διαθέτουν campus και σημαντικές υποδομές. Δεν θα έρθει ένα Πανεπιστήμιο που θα ανοίξει ένα διαμέρισμα ή έναν όροφο σε μια πολυκατοικία και θα πει με μία ταμπέλα “Πανεπιστήμιο”», πρόσθεσε.

Σχετικά με το ποια ιδρύματα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ανέφερε ότι «υπάρχουν συνεννοήσεις επιμέρους που γίνονται με το Υπουργείο, δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, διότι είναι συνεννοήσεις οι οποίες δεν έχουν καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις[…] αυτή τη στιγμή η συζήτηση που γίνεται, γίνεται περισσότερο για ορισμένα κυπριακά Πανεπιστήμια».

«Αυτή είναι η συζήτηση η πιο επίκαιρη. Το υπουργείο είναι σε συνεννοήσεις και με άλλα Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή το Yale θα αναπτύξει ένα κομμάτι δραστηριότητάς του εδώ, το Harvard έχει ήδη ένα κομμάτι δραστηριότητάς του στο Ναύπλιο υπό τη μορφή θερινών σχολείων κι αυτό θα αναπτυχθεί» κατέληξε.

Πηγή: Reader

Πηγή εικόνας: Wikpedia

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu