Αποφυλακίστηκε, λίγο πριν τις 12, ώρα Ελλάδος, η Εύα Καϊλή. Βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» παρακολούθησης.
Όταν έφθασε στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι χαίρεται πολύ που θα δει την κόρη της κι ότι «συνεχίζεται ο αγώνας με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους» της.
Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αποφυλακίστηκε, καθώς κρίθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους για το σκάνδαλο Qatargate.
Η 44χρονη πολιτικός ήταν η τελευταία από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου διαφθοράς που παρέμενε, εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, στις φυλακές του Χάρεν.
Όπως δήλωσε ο συνήγορός της δεν βρέθηκαν δακτυλικά της αποτυπώματα στα χρήματα που φαίνεται να πέρασαν από τα χέρια του Αντόνιο Παντσέρι και του Φραντσέσκο Τζόρτζι το διάστημα 2018 – 2022, κυρίως σε μετρητά και προέρχονταν από το Κατάρ, από το Μαρόκο και από την Μαυριτανία.
Η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία, μεταξύ των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο, που παρέμενε σε φυλακή του Βελγίου. Μετά τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση αφέθηκε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο θεωρούμενος «εγκέφαλος» του Qatargate που συνεργάστηκε με τις Αρχές, ενώ ακολούθησε και η αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Ειδήσεις σήμερα:
- Φρίκη στον Πειραιά. Ομαδικός βιασμός 14χρονης μετά από γνωριμία στο TikTok
- Δίκη για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα. “Μία μέρα πριν την δολοφονία την παρακολουθούσε. Της είχε εγκαταστήσει GPS στο κινητό”
- Εννέα απεγκλωβισμοί από τη φωτιά της Ραφήνας. Απομακρύνονται οι κάτοικοι από τέσσερις οικισμούς
- Φωτιά στη Λεωφόρο Μαραθώνος. Μήνυμα από το 112
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ