Αρχαιολόγοι άνοιξαν για πρώτη φορά αρχαίο τάφο 2.100 ετών στην Κίνα. Αποκαλύφθηκαν πάνω από 600 κειμήλια

Αρχαιολόγοι άνοιξαν για πρώτη φορά αρχαίο τάφο 2.100 ετών στην Κίνα. Αποκαλύφθηκαν πάνω από 600 κειμήλια

Αρχαιολόγοι άνοιξαν για πρώτη φορά αρχαίο τάφο 2.100 ετών στην Κίνα. Αποκαλύφθηκαν πάνω από 600 κειμήλια

Ένας καλοδιατηρημένος τάφος που χρονολογείται πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην Κίνα. Πριν από λίγες μέρες η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών ανακοίνωσε ότι ανακαλύφθηκαν περισσότερα από 600 κειμήλια.

Το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Κειμηλίων και Αρχαιολογίας Τσονγκκίνγκ ανέφερε ότι ο τάφος χρονολογείται στην πρώιμη δυναστεία των δυτικών Χαν στην περιοχή Wulong, στην επαρχία Chongqing, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή τόσα πολλά κειμήλια.

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο και επικεφαλής του έργου, Huang Wei, ανακαλύφθηκαν τάφοι που χρονολογούνται από τη δυναστεία των Χαν έως την περίοδο των Έξι Δυναστειών (ένας συλλογικός όρος για έξι κινεζικές δυναστείες μεταξύ της πτώσης της δυναστείας Χαν και της ενοποίησης της Κίνας υπό τη δυναστεία Σουέι), μια χρονική περίοδος που εκτείνεται από το 206 π.Χ. έως το 589 μ.Χ.

Ο άθικτος «Τάφος Νο. 1 της δυναστείας των δυτικών Χαν»

Ωστόσο, ο άθικτος τάφος που ονομάζεται «Τάφος Νο. 1 της δυναστείας των δυτικών Χαν» στην περιοχή Guankou είναι η πιο σημαντική από τις ανακαλύψεις, σύμφωνα με τον Wei. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι η ανακάλυψη χρονολογείται από το δεύτερο έτος του αυτοκράτορα Χούι της δυναστείας Χαν, το 193 π.Χ., δημιουργώντας έτσι ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τους ερευνητές.

Ο τάφος περιείχε πολύτιμα κειμήλια που αποτελούνταν από λάκα, ξύλινα σκεύη, μπαμπού, κεραμικά, μπρούτζινα σκεύη και υφάσματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Τα περισσότερα από αυτά τα αντικείμενα έχουν παραμείνει σε άψογη κατάσταση από τότε που σφραγίστηκε ο τάφος.

Μπορεί να συναχθεί ότι ο τάφος ανήκε σε κάποιον υψηλόβαθμο αξιωματούχο λόγω του σχήματος και των προδιαγραφών του, καθώς και άλλων αντικειμένων που ανακαλύφθηκαν, ανέφερε η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.

Χειροποίητα αντικείμενα όπως ένα ξίφος από νεφρίτη δείχνουν την εξέχουσα θέση του ιδιοκτήτη του τάφου, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ωστόσο, η ταυτότητά του παραμένει ακόμα «μυστήριο».

Ο Huang Wei τόνισε ότι η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο τάφος οφείλεται στο γεγονός ότι το φέρετρο ήταν πλήρως βυθισμένο στο νερό. Αυτό προστάτευσε τον τάφο και το περιεχόμενό του από τον αέρα και άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να του προκαλέσουν φθορά, οδηγώντας στην αξιοσημείωτη διατήρηση μιας τεράστιας σειράς νεκρικών αντικειμένων. Αυτά τα κειμήλια προσφέρουν ανεκτίμητες γνώσεις για τις ταφικές πρακτικές και τους κοινωνικούς κανόνες της περιόδου των Δυτικών Χαν.

Πρόκειται για έναν ορθογώνιο κατακόρυφο λακκοειδή ξύλινο κιβωτιόσχημο τάφο, με μήκος 6,50 μέτρα, πλάτος 4,25-4,30 μέτρα. Εντοπίστηκε σε βάθος 4,13-4,78 μέτρων από τη σημερινή επιφάνεια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο τάφος περιείχε επίσης γλάστρες σε σχήμα σκόρδου, χαρακτηριστικά της κουλτούρας της δυναστείας Τσιν και χάλκινα αντικείμενα από τους πολιτισμούς Μπα και Σου (γνωστές ως περιοχές Τσονγκκίνγκ και Σιτσουάν σήμερα), παρουσιάζοντας ένα πλούσιο μείγμα πολιτιστικών επιρροών.

«Αυτό που είναι συναρπαστικό με αυτήν την ανακάλυψη δεν είναι μόνο ο μεγάλος αριθμός των ανακαλυφθέντων αντικειμένων, αλλά και ο κατάλογος των ταφικών αντικειμένων ο οποίος περιέχει ένα ακριβές αρχείο για την χρονολογία, που έχει επαληθευτεί ως το έτος 193 π.Χ., παρέχοντας σαφήνεια για το χρονικό πλαίσιο του τάφου. Το σκεύος από νεφρίτη δείχνει την περίοπτη θέση του ιδιοκτήτη του τάφου», είπε ο Huang Wei .

Μεταξύ των αντικειμένων που ανακαλύφθηκαν βρέθηκαν μακριές, στενές λωρίδες από ξύλο που χρησιμοποιούνταν ως μέσο γραφής στην Κίνα. Πρόκειται για μία σημαντική πτυχή της ανασκαφής. Οι επιγραφές τους είναι κομβικής σημασίας για την κατανόηση των ταφικών εθίμων και πρακτικών των Δυτικών Χαν.

Oι χαρακτήρες στις ξύλινες αυτές λωρίδες σχετίζονται με το αρχαίο κινεζικό αστρονομικό ημερολόγιο, και είναι οι πρώτες που ανακαλύφθηκαν στη χώρα και αποκαλύπτουν ουράνια μυστικά…

Τα ευρήματα από τον τάφο παρέχουν εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες για την αρχαία κινεζική ιστορία, καθώς αποκαλύπτουν άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και τον πολιτισμό της Δυναστείας των δυτικών Χαν.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας| YouTube

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.