Αυτός είναι ο “άγνωστος” Ισθμός της Κορίνθου με τις δύο βυθιζόμενες γέφυρες. Δείτε από ψηλά, αλλά και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας τις γέφυρες που βυθίζονται όταν περνάνε τα πλοία (βίντεο drone)

Αυτός είναι ο “άγνωστος” Ισθμός της Κορίνθου με τις δύο βυθιζόμενες γέφυρες. Δείτε από ψηλά, αλλά και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας τις γέφυρες που βυθίζονται όταν περνάνε τα πλοία (βίντεο drone)
Η διώρυγα της Κορίνθου ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο και χρειάστηκε σχεδόν 2.500 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Έχει μήκος 6,4 χιλιόμετρα, πλάτος περίπου 25 μέτρα και το βάθος  κυμαίνεται στα 8 μέτρα.

Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι το γεγονός ότι η Πελοπόννησος ενώνεται με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και με δύο βυθιζόμενες γέφυρες. Τη γέφυρα της Ποσειδωνίας και τη γέφυρα στα Ίσθμια.

Πελοπόννησος ενώνεται με την υπόλοιπη ηπειρωτική και με δύο βυθιζόμενες γέφυρες

Οι βυθιζόμενες γέφυρες του Ισθμού της Κορίνθου

Στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου υπάρχουν δύο οδικές και δύο σιδηροδρομικές γέφυρες που συνδέουν την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα.

Υπάρχουν όμως και δύο γέφυρες στα δυο άκρα της διώρυγας που βυθίζονται όποτε περνάει ένα πλοίο. Η πιο γνωστή από αυτές είναι η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας.

Το όνομα παραπέμπει σε τοπωνύμιο που σχετιζόταν με τη χαμένη Ατλαντίδα. Βρίσκεται στο τέλος του Ισθμού της Κορίνθου, απ΄όπου ανοίγεται ο Κορινθιακός Κόλπος και ενώνει δύο πόλεις, την Κόρινθο με το Λουτράκι. Οι κάτοικοι των δύο πόλεων τη χρησιμοποιούν συχνά, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να οδηγήσουν αρκετά χιλιόμετρα κάνοντας τον γύρο.

Η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποδεινωνίας βρίσκεται στο τέλος του Ισθμού της Κορίνθου και ενώνει δύο πόλεις, την Κόρινθο με το Λουτράκι

Το περίεργο θέαμα αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες που ετοιμάζουν τις φωτογραφικές μηχανές κατά τη διάρκεια του διάπλου ενός καραβιού.

Η γέφυρα βυθίζεται περίπου στα 11 μέτρα βάθος, ενώ όταν βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας το μέγιστο βάρος που αντέχει φτάνει σχεδόν τους τρεις τόνους.

Η γέφυρα βυθίζεται περίπου στα 11 μέτρα βάθος, ενώ όταν βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας το μέγιστο βάρος που αντέχει φτάνει σχεδόν τους τρεις τόνους

Πέρα από τη διώρυγα, τις οδικές, σιδηροδρομικές και βυθιζόμενες γέφυρες, στη δυτική άκρη του Ισθμού της Κορίνθου υπάρχει και μια στρατιωτική γέφυρα έκτακτης ανάγκης.

Δείτε την περιοχή από ψηλά, αλλά και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας από το UP DRONES YouTube channel: 

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του myhelis

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school  

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Αυτήν την εικόνα είχε το μεγαλύτερο τεχνικό έργο της Ελλάδας πριν ολοκληρωθεί. Οι προσπάθειες για τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση του Ισθμού κράτησαν συνολικά 2.300 χρόνια!

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu