Χωρίς σημαντικές εξαγγελίες Πούτιν η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης. Μίλησε για απαράδεκτες απειλές (live)

Χωρίς σημαντικές εξαγγελίες Πούτιν η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης. Μίλησε για απαράδεκτες απειλές (live)

Σε εξέλιξη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την Ημέρα της Νίκης που συμβολίζει την ήττα της Ναζιστικής Γερμανίας και ενώ ο πλανήτης περίμενε πως ο Βλάντιμιρ Πουτιν θα έκανε κάποια βαρυσήμαντη ανακοίνωση, τίποτε τέτοιο δεν συνέβη.

Ωστόσο, στην ομιλία του προσπάθησε ξανά να δικαιολογήσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία δημιουργούν απειλές «απαράδεκτες για εμάς» στα σύνορα της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο Azovstal παραμένουν οι τελευταίοι μαχητές της Μαριούπολης δηλώνοντας πως αρνούνται να παραδοθούν στους Ρώσους ενώ ζητούν διεθνή παρέμβαση και κατηγορούν το Κίεβο για την κατάληψη της πόλης. Οι άμαχοι ωστόσο που ήταν στο εργοστάσιο, απομακρύνθηκαν.

Στο μεταξύ τα κράτη-μέλη της ΕΕ αδυνατούν ακόμη να συμφωνήσουν επί των προτάσεων της Κομισιόν για σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο με τη Βουλγαρία να απειλεί με βέτο και την Ουγγαρία να μην είναι ικανοποιημένη από την εξαίρεση έως τα τέλη του 2024 που της δίνεται.

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr