Εδώ και πολλά χρόνια η κυρίαρχη εικόνα στην παραλία της Σελινίτσας  κοντά στο Γύθειο είναι το ναυάγιο του «Δημήτριος». Το αποκαλούν «πλοίο-φάντασμα» και λέγεται ότι ήταν ένα από τα πολλά παράνομα τσιγαράδικα της εποχής που έπλεε με λαθραίο επόρευμα.

Όπως το «ναυάγιο» της παραλίας της Ζακύνθου, έτσι και στο Γύθειο, το κουφάρι του πλοίου αποτελεί πλέον αξιοθέατο της παραλίας που κατακλύζεται τους καλοκαιρινούς μήνες από τουρίστες.
Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1950 με το όνομα «Klintholm». Είχε χωρητικότητα 965 κόρων και μήκος 67 μέτρων.
Τον Δεκέμβριο του 1980 κατέπλευσε στο Γύθειο, επειδή ο πλοίαρχος αρρώστησε και έπρεπε να μπει στο νοσοκομείο. Τότε παρουσιάστηκαν προβλήματα οικονομικής φύσεως με το πλήρωμα και ακολούθησαν μηχανικές βλάβες που οδήγησαν στην οριστική προσάραξη του πλοίου στο λιμάνι. Τα ασφαλιστικά μέτρα από τους δανειστές οδήγησαν τους ιδιοκτήτες, αδελφοί Μολλάρη και αδελφοί Ματσινού να απολύσουν το πλήρωμα. Οι Γεώργιος Δανιήλ και Βασίλης Παρηγόρης ανέλαβαν τη φύλαξή του.

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school

Το σκάφος ήταν πλαγιοδετημένο στο εσωτερικό του λιμανιού του Γυθείου και ένα χρόνο αργότερα παρέμενε στην ίδια θέση.
Το Λιμενικό ενημέρωσε τους πλοιοκτήτες ότι αποκόπηκαν οι κάβοι με αποτέλεσμα να μπουν νερά και να γείρει προς τα δεξιά.
Τους ζήτησαν να το μεταφέρουν εκτός του λιμανιού, όμως για μήνες δεν υπήρξε καμία κίνηση.

Οι καιρικές συνθήκες το παρέσυραν δύο μίλια μακριά, ώσπου προσάραξε στη θέση Βαλτάκι του Λακωνικού Κόλπου. Πλέον βρισκόταν 3 μίλια βορειοανατολικά του Γυθείου.

Από τότε δεν υπήρξε καμία μέριμνα και το πλοίο αφέθηκε στην τύχη του. Επί 26 χρόνια παραμένει εγκαταλελειμμένο δίπλα στην παραλία και παρότι η όψη του είναι ανατριχιαστική, αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό του Γυθείου και προσελκύει τους επισκέπτες.

Δείτε βίντεο-drone του συνεργάτη μας Up Drones με το πλοίο «Δημήτριος»:

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»:Αυτοί είναι οι δέκα εντυπωσιακοί κρατήρες της Ιτέας. Tο σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο ζητά απαντήσεις και μπορεί να οφείλεται σε βροχή μετεωριτών (βίντεο drone)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here