Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων έφερε στο φως σπάνια τοιχογραφία της Παναγίας, η οποία χρονολογείται πριν από την Εικονομαχία (726-842 μ.Χ.).
Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρέθηκε σε βυζαντινό ναό της Νάξου, μετά από εργασίες συντήρησης, πίσω από στρώματα ασβέστη που την κάλυπταν.
Η τοιχογραφία αποτελεί κομμάτι ενός μεγαλύτερου συνόλου. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΕΦΑ Κυκλάδων, Δημήτρη Αθανασούλη, θεωρείται «χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της σπάνιας και συγκλονιστικής τέχνης».
Πηγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων
Άρτα. Ανελκυστήρας έπεσε στο κενό. Δύο γυναίκες σοβαρά τραυματισμένες
Παξοί. Δείτε τις γαλάζιες σπηλιές που επικοινωνούν μεταξύ τους (drone)
Ειδήσεις σήμερα:
- Νέες σφοδρές αντιδράσεις από το Μεξικό. Θα προσφύγει κατά της Google αν δώσει την ονομασία «Kόλπος της Αμερικής»
- Ο Ματ Ντέιμον στον ρόλο του Οδυσσέα στη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν “Οδύσσεια”
- Αντιδράσεις στην Κωνσταντινούπολη για το σπα σε ιστορική δεξαμενή 1.500 ετών δίπλα στην Αγία Σοφία (Βίντεο)
- Τύρναβος. Η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου αναγνώρισε τα ρούχα του παιδιού της στη σορό που βρέθηκε
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ