Το πρωί της Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2021, τα θερμόμετρα στον Παρνασσό κατέγραψαν ελάχιστη θερμοκρασία 27,8 βαθμών Κελσίου κάτω από το μηδέν. Η ισχυρή χιονόπτωση έντυσε για ακόμη μια φορά την Αράχωβα στα λευκά. 

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες στην περιοχή σημειώνονται συστηματικά τον Ιανουάριο. Κατά τον μήνα αυτό, έχουν καταγραφεί τέσσερις φορές θερμοκρασίες κάτω από τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου. Το απόλυτο ρεκόρ ελάχιστης θερμοκρασίας του σταθμού είναι οι μείον 35,3 βαθμοί που καταγράφηκαν στις 17 Ιανουαρίου 2012.

Το χιόνι είναι συνυφασμένο με την ιστορία της Αράχοβας και τον τουρισμό

Η κωμόπολη της Αράχωβας, χτισμένη σε υψόμετρο 950 μέτρων, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό, τόσο χάρη στην ύπαρξη χιονοδρομικού κέντρου, όσο και στη μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα (153 χιλιόμετρα). Εκτός όμως από τον «κοσμοπολίτικο» χαρακτήρα της, η Αράχωβα είναι ένα ιστορικό μέρος που συνδέθηκε με μια σημαντική μάχη τυο 1821.

Το Νοέμβριο του 1826, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης αντιμετώπισε τους Τούρκους στις δύσβατες και χιονισμένες πλαγιές της. Για πολλούς, η σφοδρή χιονοθύελλα ήταν αυτή που χάρισε στον Έλληνα οπλαρχηγό τη νίκη!

Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα από την χιονισμένη Αράχωβα, όπως την κατέγραψε ο συνεργάτης μας, Up Stories:

Αερολήψη: Μηχανή του ΧρόνουΔιαβάστε στη «ΜτΧ»: Πόσες Αράχωβες γνωρίζεις και από που οφείλουν το κοινό τους όνομα. Δείτε από ψηλά που βρίσκονται (drone)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here