Σολομοί στον Ποταμό Κολούμπια σχεδόν «ψήθηκαν» λόγω του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που σάρωσε τις βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Όπως γράφει ο Guardian h  θερμοκρασία του νερού ανέβηκε επικίνδυνα, σύμφωνα με περιβαλλοντική οργάνωση που κατέγραψε τις εικόνες.

Όπως εξηγεί ο Μπρετ Βαντενχόιβελ, επικεφαλής της Columbia River, οι σολομοί ταξίδευαν αντίθετα στο ρεύμα από τον ωκεανό στο ποτάμι, προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρογονικές περιοχές αναπαραγωγής τους, ώσπου ξαφνικά άλλαξαν πορεία.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας….

Στο παρακάτω βίντεο κόκκινοι σολομοί κολυμπούν στον παραπόταμο, με πληγές και κόκκινες και λευκές αλλοιώσεις στο δέρμα τους  ως αποτέλεσμα άγχους και έκθεσης σε ακραίες θερμοκρασίες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

 

Τη συγκεκριμένη ημέρα θερμοκρασία του ποτάμιου νερού είχε εκτιναχθεί στους 21 βαθμούς κελσίου (όταν η αντίστοιχη νομοθεσία δεν προβλέπει τον υδράργυρο άνω των 20 βαθμών), η οποία μπορεί να καταστεί φονική για τα ανάδρομα αυτά ψάρια στην περίπτωση παρατεταμένης έκθεσής τους.

Οι σολομοί ταξίδευαν στον ποταμό Κολούμπια από τον ωκεανό όταν απροσδόκητα άλλαξαν πορεία, εξήγησε ο Brett VandenHeuvel, ο εκτελεστικός διευθυντής της Columbia Riverkeeper. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κοπάδι έστριψε απότομα στο Little White Salmon River, έναν παραπόταμο του Κολούμπια, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από την καυτή ποτάμια περιοχή σαν από «φλεγόμενο κτήριο».

Όπως αναφέρει ο Βαντενχόιβελ, είναι πρώιμο το όποιο συμπέρασμα για το πόσοι σολομοί πέθαναν ή θα αφανιστούν εξαιτίας των υπερβολικά ζεστών υδάτων

Πηγή : Guardian

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here