“Εαν κυρία υποστεί ανεπιθύμητη επίθεση ανδρός, ο παριστάμενος τρίτος οφείλει να επέμβη”. Οδηγίες προς κολυμβητές στα μπαιν-μιξ του 1935. “Απαγορεύονται οι ενοχλήσεις με τα μάτια και οι χειρονομίες”

“Εαν κυρία υποστεί ανεπιθύμητη επίθεση ανδρός, ο παριστάμενος τρίτος οφείλει να επέμβη”. Οδηγίες προς κολυμβητές στα μπαιν-μιξ του 1935. “Απαγορεύονται οι ενοχλήσεις με τα μάτια και οι χειρονομίες”
Το περιοδικό “Πάνθεον” το 1935 δημοσίευσε οδηγίες προς τους λουόμενους των λεγόμενων μπαιν- μιξ, δηλαδή των μικτών λουτρών ανδρών και γυναικών στη θάλασσα.

Το να κολυμπάνε μαζί κύριοι και κυρίες ήταν μέχρι τότε σχεδόν απαγορευμένο. Οι λουόμενοι των δυο φύλων δεν ήταν εξοικειωμένοι μεταξύ τους και το περιοδικό τους “διαφώτισε” δίνοντας τους οδηγίες και συμβουλές για την ομαλή και χωρίς ευτράπελα συνύπαρξή τους στην παραλία:

“Τώρα επεκράτησε παντού να γίνονται μπεν-μιξτ και πρέπει ο άνδρας να είναι προσεκτικός απέναντι των γυναικών και να μην προκαλή με τη στάση του επεισόδια, που μπορούν νά ‘χουν δυσάρεστες συνέπειες”.

“Επειδή οι γυναίκες είναι αναγκασμένες να δείχνουν μέλη του σώματος, που εις άλλες περιστάσεις είναι κρυμμένα, δεν πρέπει να παρατηρούμε εκείνες που λούζονται μαζί μας με τέτοιο τρόπο, ώστε και αυτές να τις ενοχλούμε και μεις να φαινώμαστε κακοαναθρεμμένοι. Δεν απαγορεύονται δε μόνον οι ενοχλήσεις με τα μάτια και οι χειρονομίες, αλλά και κάθε άλλο που δυσαρεστεί τις ξένες κυρίες”.

Το περιοδικό έγινε ανάρπαστο για τις πρωτότυπες και ασυνήθιστες οδηγίες προς τους κολυμβητές των μικτών λουτρών:

“Το μπανιερό του ανδρός πρέπει να είναι σεμνό και να μη αναγκάζει τις κυρίες να γυρίζουν το βλέμμα αλλού. Αλλά και οι κινήσεις των λουομένων πρέπει να είναι προσεκτικές.

Συμβαίνει πολλές φορές να προκαλή την αηδία μία απρόσεκτη κίνηση και να προκαλή σχόλια που δεν είναι κολακευτικά.

Επειδή δε συχνά συνέβη ώστε να υποστή κυρία μια ανεπιθύμητη επίθεση ανδρός, για τούτο, ο παριστάμενος τρίτος οφείλει νά ‘ναι έτοιμος να επέμβη, εάν του γυρέψη η κυρία την προστασία του και να έχη υπ’όψη του ότι θα τα βάλη με έναν απολίτιστο, γιατί μόνον τέτοιοι μπορεί να φερθούν αναιδώς σε μια κυρία.

Όταν συνοδεύουμε κυρίες στο μπαιν-μιξτ, άσχετον αν συνδεώμεθα με συγγένεια ή απλή φιλία, υποχρεούμεθα να είμαστε περιποιητικοί και ευγενείς μαζί τους, να τις διευκολύνουμε να γδυθούν και να ντυθούν, να φροντίζουμε να εξασφαλισθούν τα πράγματά των και εν γένει, να τις προσέχωμε διαρκώς.

Πολλοί έχουν το ελάττωμα να παίζουν με άλλους που δεν ξέρουν να κολυμπάνε.

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνη τακτική, που πολλές φορές καταλήγει στο πνίξιμο.

Εάν δε ή εξ υπαιτιότητός μας ή από άλλη αφορμή συμβή κανένα δυστύχημα, υποχρεούμεθα να τρέξωμε εις βοήθεια του πνιγομένου, να γυρέψουμε στην ανάγκη κι’άλλων τη βοήθεια, να τους φωνάξουμε αν είναι μακρυά. Παιδιά, κάτω των τριών ετών, οι γέροι, οι αρτηριοσκληρωτικοί και οι φυματικοί, πρέπει ν’αποφεύγουν τη θάλασσα».

ΠΗΓΗ: paliaathina.com

Μπαιν-μιξτ-στη-ΓλυφάδαΔιαβάστε στη “ΜτΧ”: Πολλοί ερωτεύθηκαν και παντρεύτηκαν στα μπεν μιξτ. Οι παραλίες που ξεκίνησαν με συλλήψεις και έφεραν «επανάσταση» στις σχέσεις των δύο φύλων.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.