Έχει πανσέληνο και είναι υπέροχα ! Το τελευταίο φεγγάρι του Αυγούστου και οι εκδηλώσεις που θα σας μαγέψουν

Έχει πανσέληνο και είναι υπέροχα ! Το τελευταίο φεγγάρι του Αυγούστου και οι εκδηλώσεις που θα σας μαγέψουν

Οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοιχτοί και θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα φιλοξενήσει εκδήλωση με θέμα “Ιστορίες της Σελήνης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο”. Οι επισκέπτες θα μυηθούν στις άγνωστες ιστορίες και στη νυχτερινή γοητεία των αρχαίων έργων. Ωράριο λειτουργίας 20:00 έως 24:00.

Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου

Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, φέτος θα είναι ανοιχτός για το κοινό έως και τα μεσάνυχτα και ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 29 Αυγούστου, όλη την ημέρα έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα.

Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την φετινή Αυγουστιάτικη Πανσέληνο- Σάββατο 29 Αυγούστου- με την μουσικοχορευτική εκδήλωση ”Tango Acropolis”. Από τις 20:30 ως τις 23:30 ο προαύλιος χώρος του Μουσείου θα μετατραπεί σε μια μεγάλη πίστα που θα υποδεχθεί τους λάτρεις της μουσικής και του χορού. Διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν χορογραφίες tango και στη συνέχεια το κοινό θα έχει την ευκαιρία να χορέψει με μουσική από την ορχήστρα του γνωστού συνθέτη Μάριου Στρόφαλη. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 08:00 ως τα μεσάνυχτα (η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη από τις 20:00 και μετά), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους χώρους της μόνιμης έκθεσης αλλά και την περιοδική έκθεση ”Σαμοθράκη. Τα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών”.

Νομισματικό Μουσείο

Στο Νομισματικό Μουσείο θα πραγματοποιηθεί βραδιά τζαζ και σουίνγκ στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου με την η Ηρώ και τον Αδάμ Τσαρούχη.

Κεραμεικός

Στο μικρό θέατρο έξω από τον Κεραμεικό μουσικές από τον κινηματογράφο θα ερμηνεύσει το σύνολο Μουσικά Εικονογραφημένα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Στον αύλειο χώρο Λυρική Τραγωδία ”Προμηθέας Δεσμώτης” του Π. Καρούσου. Διάρκεια εκδήλωσης 20:30 έως 23:00. Διοργάνωση: Ελληνοαμερικανικό Κέντρο Τεχνών

Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας Full Moon Jazz Concert με τον Δημήτρη Βασιλάκη.

Θεσσαλονίκη

Συναυλία διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην αυλή της Casa Bianca. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 με τη συμμετοχή του συγκροτήματος ”Magnanimus Trio”, που ερμηνεύει συνθέσεις οι οποίες συνδυάζουν την τροπική τζαζ με σύγχρονα και παραδοσιακά στοιχεία και αυτοσχεδιασμό.

Σάμος

Στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου, στη Σάμο, θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 μουσική εκδήλωση ”Φεγγάρι, μάγια μου’ κανες” με την Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός έως τις 23:30.

Ικαρία

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αγίου Κηρύκου, στην Ικαρία, στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με την χορωδία του Συλλόγου Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Τεχνών Ικαρίας και τον Δημήτρη Λιγνό. Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό από 20:30 έως 23:30.

Δράμα

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση  με τίτλο ”Μουσική Πανσέληνος” με το μουσικό σχήμα Σαφράν και έντεχνη μουσική με παραδοσιακά μουσικά όργανα. Συνδιοργανωτές είναι το μουσικό σχήμα Σαφράν και ο Δήμος Δράμας. To μουσείο θα παραμείνει ανοικτό  από τις 20:00 έως 01:00.

Έδεσσα

Συναυλία με τη Νεανική Χορωδία και τα μουσικά σύνολα του Νέου Ωδείου Έδεσσας στον αρχαιολογικό χώρο Έδεσσας. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 9:00 έως 24:00.

Βόλος

Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του μουσείου στις 19:00 θα παρουσιασθεί έκθεση ενδυμάτων, κεραμικών, κοσμημάτων εμπνευσμένων από εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου των μαθητών του Δημοτικού ΙΙΕΚ Βόλου. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Στον αύλειο χώρο του μουσείου στις 21:00 θα δοθεί συναυλία ”Έχει πανσέληνο απόψε….” με την καλλιτεχνική ομάδα Ζ. Κουκουσέλη, Ν. Παρθένη, Θ. Ματζίλη, Δ. Μπεφάνη, Κ. Αντωνακάκη και Ρ. Μέτα. Συνδιοργάνωση ΕΦΑ Μαγνησίας και Δήμου Βόλου.

Κεφαλλονιά

Κάστρο Αγίου Γεωργίου. Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ (Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς) με τη συμμετοχή δύο δημοτικών χορωδιών και μουσικών οργάνων με αφιέρωμα σε Έλληνες Συνθέτες. Ώρα έναρξης 21:30.

Ναύπακτος

Κάστρο Ναυπάκτου. H EΦΑ Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργανώσει με το Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου ”Δρώντων Κάθαρσις” θεατρική παράσταση με τίτλο ”Ευμενίδες… το Πάθος – Μάθος”. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως 23:00.

Πάτρα

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Συναυλία Μικτής Χορωδίας Πολυφωνικής Πάτρας (αφιέρωμα στα 90 χρόνια από τη γέννηση των συνθετών Μ. Χατζηδάκη και Μ. Θεοδωράκη).

Ελευσίνα

Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας. Συναυλία της Σαββίνας Γιαννάτου σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνος στο πλαίσιο των Αισχυλείων. Προσβάσιμοι χώροι θα είναι μόνο τα Προπύλαια και η Ρωμαϊκή Αυλή από 20:30 έως 23:30.

Ρόδος

Αρχαιολογικός χώρος αρχαίας ακροπόλεως Ρόδου. ”Στο Αρχαίο Στάδιο με την Πανσέληνο του Αυγούστου”. Σειρά μουσικών δρώμενων στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, των Χορωδιών, του Δημοτικού Ωδείου και μουσικών συνόλων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ).

Ηράκλειο Κρήτης

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στην παραδοσιακή αργεντίνικη μουσική (tango milongiero). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τη χορευτική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης στον κήπο του μουσείου.

ΠΗΓΗ:  news247

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.