«Είχα εμπιστοσύνη στον Μίχο, ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, αστυνομικοί σύχναζαν στο μαγαζί του». Τι υποστήριξε η μητέρα της 12χρονης

«Είχα εμπιστοσύνη στον Μίχο, ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, αστυνομικοί σύχναζαν στο μαγαζί του». Τι υποστήριξε η μητέρα της 12χρονης

Κατηγορηματικά αποκλείει η θεία της 12χρονης από τον Κολωνό, να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στην σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του παιδιού η μητέρα του παιδιού. Η γυναίκα που βρήκε στο κινητό της 12χρονης τα “πειστήρια” της φρικώδους ιστορίας, κατέθεσε χθες στην ανακρίτρια υπέρ της 37χρονης κατηγορουμένης για μαστροπεία.

Με απόλυτη βεβαιότητα η αδελφή του συζύγου και πατέρα των παιδιών της κατηγορουμένης δήλωσε στην δικαστική λειτουργό πως “δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται η μάνα γι’ αυτό το πράγμα, γιατί είδα την αντίδραση της. Αποκλείεται να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτό. Τις επόμενες ημέρες που η μικρή ήταν πιο ήρεμη την ρώτησα πολλές φορές για τη μητέρα της και αρνήθηκε ότι η μητέρα της ήξερε οτιδήποτε. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την μητέρα”. Η μάρτυρας εξιστόρησε στην ανακρίτρια όλα όσα οδήγησαν στο να πάρει το κινητό του παιδιού και να το ανοίξει, χωρίς καν να αναμένει ότι θα υποστεί το σοκ που υπέστη. “…’Ανοιξα το κινητό και πάνω στον πανικό μου κάλεσα τον Μίχο. Του λέω “ποιος είσαι εσύ που μιλάς με 11χρονο;” Με ρωτούσε συνέχεια “ποια είσαι εσύ;” και τότε του είπα “εγώ είμαι αυτή που θα σου ανοίξω το λάκκο” και μου απάντησε ότι “δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα”. Η θεία των 12χρονης φέρεται επίσης να τόνισε πως το παιδί της είπε πως για όλα αυτά, δεν γνώριζαν τίποτα η μητέρα και ο πατέρας της.

Η 18χρονη αδελφή του παιδιού κατέθεσε ότι η ανήλικη δεν είχε δώσει κανένα σημάδι. “Όταν πηγαίναμε μαζί βόλτα ήταν πολύ χαρούμενη”. Ανέφερε επίσης πως “στο κατάστημα του κ. Μίχου πήγαινε δύο φορές περίπου την εβδομάδα για να βγάζει ένα χαρτζιλίκι. Έπαιρνε 10 ευρώ από αυτή τη δουλειά και τα έφερνε σπίτι”.

Η μεγαλύτερη αδελφή της 12χρονης φέρεται επίσης να δήλωσε στην δικαστική λειτουργό: “Αρνούμαι τις κατηγορίες που βαρύνουν την μητέρα μου. Η μαμά μου ήταν πάντα σε πρώτη θέση για ότι μας συνέβαινε και πάντα μας υπερασπιζόταν όταν μας μιλούσε κάποιος άσχημα. Η μάνα μου ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο και ας έχουμε οικονομικά προβλήματα. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε δεν μας έχει λείψει ποτέ τίποτα. Η μητέρα μας είναι σε όλα δίπλα μας τρέχει συνέχεια για να βοηθήσει την οικογένεια της και δεν μας έχει παρατημένα”.

Στο μεταξύ η υπεράσπιση της 37χρονης, θεωρεί “εσφαλμένη” την απόφαση για προφυλάκιση της κατηγορουμένης για μαστροπεία. Σύμφωνα με τον εκ των δύο συνηγόρων της γυναίκας, Απόστολο Λύτρα, ανακρίτρια και εισαγγελέας που αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση της μητέρας του παιδιού, δεν έκριναν ορθά τα δεδομένα για την εντολέα του η οποία, σύμφωνα με τον συνήγορο, και γνωστής διαμονής είναι και επιπλέον η ιδιότητα της ως μητέρα οκτώ παιδιών δεν την καθιστά ύποπτη φυγής.

Η ίδια η μητέρα του παιδιού, που χθες απολογήθηκε για περίπου μιάμιση ώρα ενώπιον της 33ης Τακτικής Ανακρίτριας φέρεται να απάντησε σε όσες ερωτήσεις της επέβαλε η δικαστική λειτουργός ενώ φαίνεται πως εστίασε την απολογία της στην “απόλυτη εμπιστοσύνη” που είχε στον 53χρονο Ηλία Μίχο. Η κατηγορουμένη φέρεται να είπε πως το κοριτσάκι “πήγαινε στο μαγαζί του Μίχου, όταν την φώναζε, μετά το ολοήμερο σχολείο. Μπορεί να ήταν και τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Εγώ είχα πάντα επικοινωνία με το παιδί όσο ήταν στο μαγαζί του. Δεν το είχα ανεξέλεγκτο το παιδί… Δεν υπάρχει περίπτωση να το ήξερα εγώ αυτό και να μην του είχα βγάλει τα μάτια. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη”.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα κλήθηκε να εξηγήσει ποια ήταν τα δεδομένα που έκαναν στα μάτια της τον 53χρονο προφυλακισμένο, άνθρωπο εμπιστοσύνης και φέρεται να απάντησε πως “ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, είχε πολλούς γνωστούς στην γειτονιά, ηθοποιούς, πολιτικούς, του είχα εμπιστοσύνη. Όταν καμιά φορά πήγαινε το παιδί με σορτσάκι ή κολάν στο μαγαζί, μου το έστελνε στο σπίτι για να αλλάξει για να μην το βλέπει έτσι ο κόσμος… Μου έριχνε στάχτη στα μάτια. Επίσης του είχα εμπιστοσύνη γιατί έβλεπα αστυνομικούς εν ενεργεία και μη να συχνάζουν στο μαγαζί του…”.

Η 37χρονη φέρεται επίσης να τόνισε ότι “τα παιδιά μου δεν είναι κακοποιημένα”, ότι τα αγαπά πολύ και ότι και αυτά την αγαπούν ενώ τόνισε πως δεν γνώριζε τι συνέβαινε με το κοριτσάκι: “Να το ήξερα ότι βιάζουν το παιδί μου και να καθόμουν με σταυρωμένα τα χέρια; Ένα μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω. Από το Τμήμα Ανηλίκων μου είχαν πει να μην κάνω τίποτα για να μην καταλάβει κάτι κανένας ότι έκανα καταγγελία, για να τον παρακολουθούν. Τον είδα την ημέρα του Σταυρού, που ήταν στην λιτανεία της εικόνας, και ήθελα να φωνάξω “είναι βιαστής πιάστε τον”… Πίστευε ότι δεν θα του έκανα τίποτα”.

η γυναίκα, ρωτήθηκε και μίλησε κατά τη διάρκεια της απολογίας της και για τις επικοινωνίες που είχε με τη σύζυγο του Ηλία Μίχου, όταν πια έμαθε τα όσα υπέστη το παιδί της από τον 53χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της ανήλικης είπε στην απολογία της: «Την πρώτη μέρα που το έμαθα πήρα τηλέφωνο τη σύζυγο του Μίχου, ενώ είχα ήδη κάνει καταγγελία, η οποία δεν με πίστευε στην αρχή και της έστειλα ένα από τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει η κόρη μου με τον Μίχο. Κλείσαμε ένα ραντεβού με τη σύζυγό του να μιλήσουμε κι αυτή τότε έβγαλε μόνη της 100 ευρώ και μου τα έδωσε για να με βοηθήσει οικονομικά. Μετά από τέσσερις με πέντε ημέρες την πήρα τηλέφωνο και της ζήτησα 100 ευρώ, γιατί τα χρειαζόμουν για τα παιδιά, αλλά αυτή δεν ήξερε ότι είχα κάνει καταγγελία. Μου είπε ότι σε ό,τι χρειαζόμουν θα ήταν δίπλα μου, σε ψυχολόγους και ό,τι άλλο κι αν θέλω να της ζητήσω άλλα χρήματα για να με βοηθήσει να μη διστάσω. Μου είπε να πάμε σ’ ένα δικηγόρο να υπογράψουμε ένα χαρτί ότι δεν θα το καταγγείλω και εκείνη θα με βοηθούσε οικονομικά με το παιδί, για παράδειγμα για ψυχολόγο και για να μην καταστραφούν οικογένειές μας…».

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu