Τριπλασίασαν την αξία τους, έχτισαν καινούργιο γήπεδο, υπέγραψαν νέα τηλεοπτικά συμβόλαια, αύξησαν τους χορηγούς τους, εκτόξευσαν τα έσοδά τους. Σε οκτώ χρόνια, το «Giannis Effect» έχει αλλάξει όχι μόνο μία ομάδα, αλλά μία ολόκληρη πόλη.

Ο οργανισμός των Μιλγουόκι Μπακς «εκμεταλλεύτηκε» τον Αντετοκούνμπο για να βγει από τη μετριότητα, ενώ ο ίδιος ο Αντετοκούνμπο βρήκε το σταθερό έδαφος για να βαδίσει προς την κορυφή, με τον δικό του δύσκολο τρόπο.

Το 2014 η αξία των Μπακς υπολογιζόταν περί τα 500 εκατ. δολάρια, ποσό μάλλον μικρό για τα μεγέθη του ΝΒΑ. Τα εισιτήριά τους δεν ξεπερνούσαν κατά μέσον όρο τις 13.000, αριθμός που τους έφερνε στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος όσον αφορά την προσέλευση φιλάθλων.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Τα έσοδά τους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα δεν ξεπερνούσαν τα 20 εκατ. δολάρια, ενώ και οι χορηγοί δεν… έτρεχαν πίσω από τα «Ελάφια».

Πλέον, η αξία των Μπακς υπολογίζεται σε πάνω από 1,5 δισ. και το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο που υπέγραψαν με το Fox Sports Wisconsin για τα δικαιώματα των αγώνων που δεν μεταδίδονται σε εθνικό δίκτυο θα τους αποφέρει ετησίως περίπου 30 εκατ. για τα επόμενα επτά χρόνια.

Επίσης, προ κορωνοϊού οι Μπακς έφτασαν να κάνουν sold out σχεδόν σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια τους, γεγονός που εκτίναξε τα εμπορικά τους έσοδα, ενώ η τηλεθέαση των αγώνων τους αυξήθηκε κατά 32%. Εχτισαν νέο υπερσύγχρονο γήπεδο, το «Fiserv Forum», αξίας 600 εκατ., και όσο για τους χορηγούς;

Το ποσό που θα χρειαστεί να βγάλει μια εταιρεία από τα ταμεία της για να διαφημιστεί στη φανέλα των Μπακς θα πρέπει να ξεπερνά τα 10 εκατ. δολάρια.

Οι απαιτήσεις των «Ελαφιών» εκτοξεύθηκαν μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Αντετοκούνμπο πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Μια κίνηση για την οποία ο Ελληνας άσος κατακρίθηκε, αφού πολλοί θεώρησαν πως σπαταλά τον χρόνο του σε μια μέτρια ομάδα του ΝΒΑ, η οποία δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει πρωταθλήτρια.

Ο επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης και στρατηγικής των Μπακς πάντως έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, αφού όπως παραδέχθηκε μετά την ανανέωση του συμβολαίου η ομάδα του Μιλγουόκι έχει άλλη διαπραγματευτική δύναμη στην αγορά.

Από 1,8 εκατ. τον πρώτο του χρόνο στο ΝΒΑ, ο «Giannis» θα φθάσει να αμείβεται με 52 εκατ. δολάρια το 2026, ενώ η φανέλα του πέρυσι ήταν δεύτερη σε πωλήσεις πίσω από αυτή του Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο Αντετοκούνμπο χρόνο με τον χρόνο αναρριχάται στην ιεραρχία του ΝΒΑ. Το όνομά του ταξιδεύει σε παλιές και νέες αγορές του πλανήτη και επιβεβαιώνει την πρόβλεψη του Μάτζικ Τζόνσον πως «ο Γιάννης θα κυριαρχεί στο ΝΒΑ για πολλά χρόνια». Αλλωστε είναι μόλις 26 ετών.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

Πηγή : Kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here