Άνετη επικράτηση της ΝΔ, περαιτέρω μείωση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ, είσοδος τριών νέων κομμάτων και οκτακομματική Βουλή είναι όλα όσα προέκυψαν από τις χθεσινές κάλπες.
Η τελευταία φορά που στη Βουλή εκπροσωπήθηκαν οκτώ κόμματα ήταν μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Τα υπόλοιπα κόμματα που απάρτιζαν τη Βουλή τότε ήταν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.
Ακολουθούν τα ποσοστά των κομμάτων με ενσωμάτωση του 99,6% της Επικράτειας:
ΝΔ: 40,55
ΣΥΡΙΖΑ: 17,84
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 11,85
ΚΚΕ: 7,69
Σπαρτιάτες: 4,64
Ελληνική Λύση: 4,44
ΝΙΚΗ: 3,69
Πλεύση Ελευθερίας: 3,17
Ακολουθεί η κατανομή των εδρών στο Κοινοβούλιο:
Νέα Δημοκρατία: 158
ΣΥΡΙΖΑ: 48
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 32
ΚΚΕ: 20
Σπαρτιάτες: 12
Ελληνική Λύση: 12
Νίκη: 10
Πλεύση Ελευθερίας: 8
Ιστορικό ρεκόρ αποχής 47,17%
Το 47,17% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους δεν προσήλθε στις χθεσινές κάλπες, με αποτέλεσμα να καταγραφεί το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής στην περίοδο της Μεταπολίτευσης.
Το υψηλότερο ποσοστό αποχής καταγράφεται στην εκλογική περιφέρεια Φλώρινας με 66,76% και ακολουθούν η Κεφαλληνία με 62,48%, η Ευρυτανία με 61,37% και η Λακωνία με 61%.
Μέχρι χθες, το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής που είχε καταγραφεί ήταν το 43,84% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Μεγάλη ήταν η αποχή και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, δηλαδή του 2019 (42,22%) και του περασμένου Μαΐου (39,06%).
Στον αντίποδα, εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά αποχής καταγράφηκαν στις δυο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις του 1989 (19,67% και 19,31%), στις πρώτες εκλογές της Μεταπολίτευσης του 1974 (20,47%) και στις εκλογές του 1985 (20,9%).
https://ekloges.ypes.gr/current/v/home/
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ειδήσεις σήμερα:
- Βρετανία. Νεκρόφιλος κακοποίησε τουλάχιστον 101 πτώματα έως 100 ετών. Στο στόχαστρο έρευνας οι διοικήσεις δύο νοσοκομείων
- Σαρωτικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Πιο αυστηρές ποινές για απόπειρα βιασμού και ενδοοικογενειακή βία
- Γιατί το κάπνισμα γίνεται ακριβότερο και δυσκολότερο στη Γαλλία
- Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών οι Times. «Πρέπει να επιστρέψουν στο φυσικό τους μέρος»
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ