Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 39χρονος που πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα 37χρονο διαρρήκτη, όταν εκείνος αποπειράθηκε να μπει στο σπίτι του, στο Νέο Ρύσιο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι.
Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (σ.σ. η δεύτερη πράξη επειδή δεν τήρησε τους κανόνες φύλαξης της καραμπίνας την οποία κατέχει νόμιμα). Ο 39χρονος, που δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι εργάζεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ζήτησε αναβολή και το αίτημα του έγινε δεκτό, ενώ αφέθηκε ελεύθερος.
Ο υπερασπιστικός του ισχυρισμός είναι ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. «Αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή απειλή γι’ αυτό πυροβόλησα» δήλωσε δια του συνηγόρου του, προσθέτοντας ότι άκουσε πρώτα το σκύλο του να γαβγίζει και στη συνέχεια αντιλήφθηκε τον διαρρήκτη να επιχειρεί να παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού του.
Την ίδια ώρα, ο 37χρονος τραυματίας, με καταγωγή από την Αλβανία, νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο, με την υγεία του να μην διατρέχει κίνδυνο.

Ειδήσεις σήμερα:
- Mε απέλαση απειλεί τον Ελον Μασκ ο Τραμπ
- Παγκόσμια επιδημία μοναξιάς. Οι έφηβοι και ιδιαίτερα τα κορίτσια στην πρώτη γραμμή
- Από χωράφια ξανά οικόπεδα. Η νέα νομοθετική ρύθμιση για οικισμούς με λιγότερο από 2000 κατοίκους
- Ενδιαφέρον από Euronext για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στην Αθήνα η διοίκηση για συζητήσεις
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ