Ελληνίδα πέθανε από αλλαντίαση σε εστιατόριο στο Μπορντό. Έφαγε παστές σαρδέλες με βότανα

Ελληνίδα πέθανε από αλλαντίαση σε εστιατόριο στο Μπορντό. Έφαγε παστές σαρδέλες με βότανα

Μια 32χρονη γυναίκα πέθανε από αλλαντίαση, λίγες ώρες αφότου γευμάτισε στο εστιατόριο«Tchin Tchin Wine Bar», που βρίσκεται στην καρδιά του Μπορντό της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», όλοι τους είχαν επισκεφθεί το εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar».

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει μια μίνι επιδημία, με 10 κρούσματα αλλαντίασης, εκ των οποίων οι 8 νοσηλεύονται σε νοσοομεία του Μπορντό και στην περιφέρεια Île-de-France. Ένας νοσηλεύεται στην εντατική και πέντε σε μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Όλοι οι ασθενείς είναι ηλικίας κάτω των 41 ετών, με εξαίρεση μία εβδομηντάχρονη.

Οι περισσότεροι ασθενείς «είναι ξένοι τουρίστες, Αμερικανοί, Καναδοί και Γερμανοί», γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Το ύποπτο τρόφιμο που ενδεχομένως προκάλεσε την αλλαντίαση στου 10 πελάτες του εστιατορίου είναι κονσερβοποιημένες σαρδέλες σε λάδι που παρασκευάστηκαν από τον ίδιο τον εστιάτορα.

«Σε αυτό το στάδιο, τα ύποπτα τρόφιμα είναι σαρδέλες σε κονσέρβα σπιτικές από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου», αναφέρουν η Νομαρχία της Nouvelle-Aquitaine και η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας σε δελτίο Τύπου.

«Παραδέχομαι ότι είχα μια παρτίδα κονσερβοποιημένων σαρδέλων και ότι όταν τις άνοιξα, αναγκάστηκα να πετάξω μερικές γιατί είχαν έντονη μυρωδιά. Άλλες φαίνονταν καλές και σερβιρίστηκαν στους πελάτες», δήλωσε ο διευθυντής του εστιατορίου στην εφημερίδα Sud Ouest, η οποία αποκάλυψε την ιστορία. «Είμαι συντετριμμένος για αυτούς τους πελάτες αν αποδειχθεί ότι αρρώστησαν στο εστιατόριό μου».

Εχουν ληφθεί δείγματα από τις αρμόδιες γαλλικές υπηρεσίες και όλες οι κονσέρβες έχουν κατασχεθεί, ενώ το εστιατόριο προσωρινά είναι κλειστό.

Τι είναι η αλλαντίαση

Η αλλαντίαση είναι μια ασθένεια που επηρεάζει το νευρικό σύστημα και μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση.

Μπορεί να προκληθεί από την κατανάλωση μιας τοξίνης που παράγεται από βακτήρια τα οποία αναπτύσσονται σε τρόφιμα που δεν έχουν κονσερβοποιηθεί, συντηρηθεί ή μαγειρευτεί σωστά.

Είναι θεραπεύσιμη, αλλά το 5-10% των περιπτώσεων είναι θανατηφόρες, ενώ μπορεί ακόμη να προκαλέσει προβλήματα όρασης ή και παράλυση.

Η περίοδος επώασης της νόσου μπορεί να κυμαίνεται από λίγες ώρες έως λίγες ημέρες.

Τα συμπτώματα συχνά αρχίζουν με θολή όραση και δυσκολία στην κατάποση και την ομιλία, αλλά μερικές φορές μπορεί επίσης να εμφανιστούν διάρροια και εμετός.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.