Επιστολή διαμαρτυρίας για τον τρόπο ενημέρωσης του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
«Απαιτούμε να σεβαστείτε τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο των δημοσιογράφων και κυρίως την τεράστια ανάγκη των πολιτών που δοκιμάζονται τόσο σκληρά, να λάβουν τις απαντήσεις που δικαιούνται».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα, για το γεγονός ότι αρνείστε να δεχθείτε και να απαντήσετε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων όταν κάνετε επίσημες ενημερώσεις. Τα διαγγέλματα κύριε Υπουργέ, δεν εξυπηρετούν, ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ούτε τον θεσμικό ρόλο ούτε την ουσία της δημοσιογραφικής αποστολής που είναι να ενημερώνει τους πολίτες για όλες τις εξελίξεις και τις πτυχές των γεγονότων.
Απαιτούμε λοιπόν να σεβαστείτε τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο των δημοσιογράφων και κυρίως την τεράστια ανάγκη των πολιτών που δοκιμάζονται τόσο σκληρά, να λάβουν τις απαντήσεις που δικαιούνται.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας»
Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου
Ειδήσεις σήμερα:
- Άραχθος. Στην Πάτρα η μεταμόσχευση νεφρού και παγκρέατος του 12χρονου. Τα υπόλοιπα όργανα σε Ιταλία και τη Γερμανία
- Γιατρός ομολόγησε ότι έδινε παράνομα κεταμίνη στον Μάθιου Πέρι. Δίδασκε στον βοηθό του ηθοποιού πως να του το χορηγεί
- Τι απαγορεύεται να μεταφέρουμε με το αυτοκίνητο μας σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ. Τα πρόστιμα
- Άνοδος της θερμοκρασίας, που αναμένονται καταιγίδες τις επόμενες ώρες. Αναλυτική πρόγνωση
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ