Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00, το χορευτικό συγκρότημα της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Έκφρασης και Πολιτισμού θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα στην Κεντρική Αίθουσα του Μουσείου.

Ένα σύνολο 45 χορευτών με παραδοσιακές ενδυμασίες θα μας ταξιδέψουν, με τη βοήθεια της μουσικής, στη διαχρονικότητα της ελληνικής παράδοσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και αποτελεί μέρος της σειράς δράσεων «1821: Απηχήσεις στο σήμερα», που οργανώνει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο με αφορμή τον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Είσοδος ελεύθερη.

Το ΕΙΜ (www.nhmuseum.gr) είναι το παλαιότερο ίδρυμα μελέτης της νεότερης ιστορίας της χώρας μας. Από τα τέλη του 19ου αιώνα, συλλέγει, μελετά και εκθέτει τεκμήρια που αφηγούνται την πολιτική, κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του νεότερου Ελληνισμού μέχρι σήμερα. Στις πλούσιες συλλογές του ανήκουν και τα πολύτιμα κειμήλια που του εμπιστεύτηκαν οι οικογένειες των αγωνιστών του 1821.

Ως ο κατ’ εξοχήν φορέας μνήμης για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας, το ΕΙΜ, ενόψει της επετείου, σχεδιάζει πρωτότυπες εκθέσεις, τόσο στην έδρα του, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, όσο και σε μουσεία της περιφέρειας. Παράλληλα, επιμελείται εκδόσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα και διοργανώνει ανοιχτές πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία και με ομοειδείς φορείς σε όλη τη χώρα. Απευθύνεται σε πολλές και διαφορετικές ομάδες κοινού, με ιδιαίτερη στόχευση στους νέους, καλώντας τους να γνωρίσουν και να επανεκτιμήσουν τον τόπο και την ιστορία της, να ψυχαγωγηθούν και να γιορτάσουν.

Διαβάστε επίσης στην ΜτΧ: «Και όμως γυρίζει». Γαλιλαίος, ο επιστήμονας που συμφώνησε ότι η γη περιστρέφεται και η καθολική εκκλησία καταδίκασε σε ισόβια φυλάκιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here