Επιστροφή στα σχολεία χωρίς μάσκες και τεστ, εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Επιστροφή στα σχολεία χωρίς μάσκες και τεστ, εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Χωρίς μάσκες και χωρίς τεστ θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προς την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η διενέργεια self test. Συνιστούν, ωστόσο, στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παρακολουθούν τα παιδιά τους προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά σε περίπτωση κρούσματος.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η Υπουργός προανήγγειλε ηπιότερα μέτρα για τα σχολεία:

“Η ευρύτερη τάση, ακούγοντας και τους ειδικούς, είναι για τα ηπιότερα δυνατά μετρά στην εκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων να είναι πιο κοντά στην κανονικότητα”.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία, την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και αν χρειαστεί θα γίνουν προσαρμογές στα όποια μέτρα.

Προαιρετική η μάσκα, πέντε μέρες καραντίνα σε περίπτωση κρούσματος – Η ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας

Τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας έκαναν δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής και εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση για το τι θα ισχύσει στα σχολεία:

“- Παραμένει προαιρετική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

– Ως γενική οδηγία, όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα παραμένει σπίτι (όπως ισχύει με κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης).

– Συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση συμπτωμάτων.

– Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα.

Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο, χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης.

Επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

– Τήρηση της υγιεινής των χεριών.

– Επαρκής αερισμός των χώρων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.

– Τα υγειονομικά μέτρα θα επανεξεταστούν σε περίπτωση αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων.

Περαιτέρω λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση”.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr
close menu