Σε ένα σοβαρό περιστατικό που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το διαχρονικό πρόβλημα της παράνομης ανοιξιάτικης θήρας στο νησί, 15 άτομα φέρονται να επιτέθηκαν βίαια σε εθελοντές της διεθνούς οργάνωσης Committee Against Bird Slaughter (CABS), που δραστηριοποιούνται και φέτος στη Ζάκυνθο.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Κερί, η οποία είναι εδώ και χρόνια γνωστή για την έντονη παρουσία λαθροκυνηγών που στοχεύουν τρυγόνια, αδιαφορώντας για το ότι το κυνήγι την άνοιξη απαγορεύεται αυστηρά τόσο από την ελληνική όσο και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Οι εθελοντές δέχτηκαν επίθεση με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς, όπως σπασμένη μύτη, εκδορές και μώλωπες, και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Το περιστατικό καταδικάστηκε άμεσα από περιβαλλοντικές οργανώσεις και έχει ήδη λάβει διεθνή διάσταση.
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την ανοχή που επιδεικνύεται διαχρονικά απέναντι στη λαθροθηρία στο νησί και καλεί:
-
Την τοπική Αστυνομία να συνεχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό όλων των δραστών και να επιβάλει τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.
-
Τη Διεύθυνση Δασών Ν. Ζακύνθου να εντατικοποιήσει τις περιπολίες στην περιοχή, αποτρέποντας αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.
«Μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτό το έγκλημα στη Ζάκυνθο; Πόσες φορές ακόμα η χώρα θα εκτίθεται διεθνώς εξαιτίας της ατιμωρησίας και της συγκάλυψης;» αναρωτιούνται μέλη της Ορνιθολογικής.
Το παράνομο ανοιξιάτικο κυνήγι συνεχίζει να απειλεί όχι μόνο τα μεταναστευτικά πουλιά, αλλά και την εικόνα μιας χώρας που δηλώνει πως σέβεται τη φύση και τη νομιμότητα.
Τραγωδία στη Μαγνησία. Νεκρή 20χρονη σε τροχαίο. Tραυματισμένοι οι γονείς της
Ασθενοφόρο προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού στο Παγκράτι. Πέντε οι τραυματίες

Ειδήσεις σήμερα:
- Επιβεβαιώθηκαν οι πρώτοι νεκροί από το μπλακ άουτ στην Ισπανία. Συνεχίζεται η αποκατάσταση του ρεύματος
- Εξάρχεια. Σοκάρει το βίντεο από τη στιγμή που 37χρονος επιτίθεται σε 22χρονη στη Σόλωνος για να τη βιάσει
- Τα φωτοβολταϊκά δείχνουν οι Ισπανοί ως αιτία για το πρωτοφανές μπλακ άουτ. «Δεν συνδέεται με έλλειψη πυρηνικής ενέργειας» λέει ο Σάντσεθ
- Βίντεο από τη στιγμή που ξέσπασε φωτιά σε κατάστημα στην Πάτρα. Μαθητές φωνάζουν έντρομοι
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ