Επιβεβαιώνει τα συμπτώματα δηλητηρίασης εκπρόσωπός του Αμπράμοβιτς- Έχασε για λίγο την όραση λέει δημοσιογράφος του Guardian

Επιβεβαιώνει τα συμπτώματα δηλητηρίασης εκπρόσωπός του Αμπράμοβιτς- Έχασε για λίγο την όραση λέει δημοσιογράφος του Guardian

Εκπρόσωπος του Ρομάν Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της  Wall Street Journal ότι ο Ρώσος ολιγάρχης εμφάνισε συμπτώματα δηλητηρίασης, προβλήματα στο δέρμα του προσώπου και των χεριών όπως και ερυθρότητα στα μάτια.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν ήταν σαφές ποιος στοχοποίησε τον Αμπράμοβιτς και άλλους τρεις επιχειρηματίες που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας.

Δημοσιογράφος του Guardian, με ανάρτησή του στο Twiter είπε πως πηγή με άμεση γνώση μόλις επιβεβαίωσε τις αναφορές της WSJ. Αποκάλυψε ότι ο Αμπράμοβιτς «έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες και νοσηλεύτηκε στην Τουρκία».

Ρεπορτάζ της «Wall Street Journal», αναφέρει ότι ο Αμπράμοβιτς και οι διαπραγματευτές αντιμετώπισαν συμπτώματα που προσομοιάζουν με εκείνα της δηλητηρίασης, ύστερα από μια συνάντηση στο Κίεβο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι καλά τώρα, καθώς το περιστατικό συνέβη πριν από αρκετές εβδομάδες και θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς σε μια προσπάθεια να τερματιστεί ο πόλεμος.

Οι Ουκρανοί, μεταδίδει η «WSJ», κατηγορούν «σκληροπυρηνικούς στη Μόσχα» για τη δηλητηρίαση και την περιγράφουν ως απόπειρα σαμποτάζ των συνομιλιών για τον τερματισμό του πολέμου.

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr