Ηκακοκαιρία έφυγε, το τσουχτερό κρύο παραμένει αλλά μόνο για σήμερα και αυτό γιατί από αύριο ο καιρός αλλάζει ξανά και οι συνθήκες θα γίνουν πιο «ανοιξιάτικες»!
Παραμένει ο ισχυρός παγετός σε βόρειες και ορεινές περιοχές, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, με έντονα αρνητικές θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Το Σάββατο περιμένουμε ηλιοφάνεια σε όλη χώρα. Οι άνεμοι έως 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.
Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα
Σήμερα, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2025, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική και νότια χώρα, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Παγετός αναμένεται κυρίως σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -7 έως 9, στην Ήπειρο από -5 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 έως 15, στα Επτάνησα από 3 έως 13-14, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 0 έως 9, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και πιθανώς τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.
Ειδήσεις σήμερα:
- “Πρίγκιπες της Πύλου”. Oι θησαυροί της εποχής του Χαλκού από την Μεσσηνία
- Καταλύματα και εστίαση πρωταθλητές στην σωματική καταπόνηση. Η λίστα της ΓΣΕΕ με τα πιο κουραστικά επαγγέλματα
- Στα 40 μέτρα η καταβόθρα που «κατάπιε» φορτηγό στην Ιαπωνία. Εντοπίστηκε σε σωλήνα αποχέτευσης
- Απάτες με τεχνητή νοημοσύνη. Προειδοποίηση από τη Meta στους χρήστες που αναζητούν τον έρωτα στο διαδίκτυο
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ