Εξιχνιάστηκε δολοφονία μετά από 7 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πως δυο μπουκάλια στο προαύλιο του ΑΠΘ οδήγησαν στο δράστη

Εξιχνιάστηκε δολοφονία μετά από 7 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πως δυο μπουκάλια στο προαύλιο του ΑΠΘ οδήγησαν στο δράστη

Εξιχνιάστηκε δολοφονία μετά από 7 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πως δυο μπουκάλια οδήγησαν τις Αρχές στο δράστη

Την 19η Αυγούστου του 2015, 40χρονη βρέθηκε ημιθανής, σε μια λίμνη αίματος, μπροστά στο κτίριο της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με το θύμα να διακομίζεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα σε πρόσωπο και κεφάλι.

Ο Ιατροδικαστής είχε διαπιστώσει ότι έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα που προκλήθηκαν από μπουνιές και κλοτσιές. Τα ίχνη από σόλες παπουτσιών που εντοπίστηκαν στο μέτωπο της γυναίκας μαρτυρούσαν ότι κάποιος την πάτησε βίαια στο κεφάλι, όσο ήταν πεσμένη στο έδαφος.

Στο σώμα της γυναίκας βρέθηκαν ουλές από χρόνια ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η 40χρονη δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον και δεν ήταν δυνατό να εξεταστεί από αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, που ανέλαβαν την υπόθεση.

Τελικά, η γυναίκα κατέληξε στις 9 Οκτωβρίου του 2015, λόγω ανακοπής της καρδιάς, συνέπεια της βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης.

Τα δύο μπουκάλια που πρόδωσαν τον δολοφόνο -Πώς εξιχνιάστηκε το έγκλημα

Πώς έφτασαν, ωστόσο, οι αρχές έπειτα από τόσα χρόνια στο πρόσωπο του δράστη;

Δύο μπουκάλια, το ένα με γάλα και το άλλο με μπύρα, που είχαν βρεθεί δίπλα στην αναίσθητη γυναίκα, στον χώρο του ΑΠΘ, ήταν εκείνα που «έδειξαν» τον δολοφόνο και οδήγησαν την Αστυνομία στην εξιχνίαση ενός εγκλήματος προ επταετίας, όπως αναφέρει το GRTimes.

Ο ύποπτος για την τέλεση της ανθρωποκτονίας διέφυγε στην Αλβανία, ωστόσο εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ιταλία. Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο, εκδόθηκε στη χώρα μας για να δικαστεί.

Στη σκηνή του εγκλήματος, δίπλα στο θύμα υπήρχε μια χάρτινη συσκευασία γάλακτος, πλήρης περιεχομένου και σε μικρή απόσταση βρέθηκε ένα σακίδιο πλάτης με προσωπικά αντικείμενα του θύματος, αλλά και ένα γυάλινο μπουκάλι μπύρας με ημιτελές περιεχόμενο.

Τα αντικείμενα αυτά δεν ήταν πεταμένα, αλλά τοποθετημένα πάνω σε πεζούλι και πολύ κοντά μεταξύ τους. Επειτα από αυτοψία του χώρου, βρέθηκε μέσα σε σακούλα σούπερ-μάρκετ ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα παντελόνι και ένα μπουφάν.

Δακτυλικό αποτύπωμα και DNA

Κατά την έρευνα από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βόρειας Ελλάδας, στο γυάλινο μπουκάλι της μπύρας βρέθηκε τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του 46χρονου -σήμερα- κατηγορούμενου.

Από την ανάλυση DNA διαπιστώθηκε ότι στο ίδιο μπουκάλι, υπήρχε μίγμα βιολογικών υλικών του θύματος κι ενός αγνώστου ατόμου. Γενετικό υλικό του θύματος βρέθηκε και στη συσκευασία του γάλακτος.

Στα νύχια του θύματος βρέθηκε βιολογικό υλικό ενός άγνωστου άνδρα που δεν ταυτιζόταν με αυτό που βρέθηκε στο μπουκάλι της μπύρας.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, από την εργαστηριακή εξέταση προέκυψε ότι τα πελματικά εντυπώματα στο πρόσωπο του θύματος ταίριαζαν με τα πέλματα των κατασχεθέντων παπουτσιών που βρέθηκε μέσα στη σακούλα του σούπερ μάρκετ. Δεν προέκυψε όμως σύνδεση με τον δράστη.

Από την αστυνομική προανάκριση διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα ήταν χρόνια χρήστης ναρκωτικών. Ο κατηγορούμενος ήταν επίσης σεσημασμένος και είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, αλλοδαπών και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2014 από τις φυλακές Γρεβενών και από τότε παρουσιαζόταν στο Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας μέχρι τις 4 Αυγούστου 2015, λίγες μέρες πριν από το έγκλημα.

Εξαφάνιση του υπόπτου

Κατά την αναζήτηση του κατηγορούμενου διαπιστώθηκε ότι αυτός σύχναζε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Σύμφωνα με μαρτυρίες των φυλάκων του Πανεπιστημίου, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος διέμενε ως άστεγος σχεδόν καθημερινά, στο κτήριο της σχολής, ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είχε επιτεθεί φραστικά σε φύλακες που προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από τον χώρο.

Ένας από τους μάρτυρες κατέθεσε ότι τον Μάιο του 2015 είχε δει τον κατηγορούμενο μαζί με το θύμα, εντός της Πολυτεχνικής Σχολής.

Αυτό όμως που κατέθεσαν, με απόλυτη βεβαιότητα, όλοι οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης του πανεπιστημίου, που απασχολούνταν στη φρούρηση της Πολυτεχνικής Σχολής, είναι ότι μετά την ημερομηνία τέλεσης του εγκλήματος δεν ξαναείδαν τον κατηγορούμενο ούτε στο Πολυτεχνείο αλλά ούτε στον ευρύτερο χώρο του Πανεπιστημίου, ενώ η παρουσία του στον ίδιο χώρο ήταν σχεδόν καθημερινή, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του GRTimes.

Μέσω της Interpol, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε εισέλθει παράνομα στην Αλβανία, το Σεπτέμβριο του 2015, και διέμενε στο χωριό απ’ όπου κατάγεται.

Κοινή παρουσία θύματος και δράστη

Από την αξιολόγηση των ευρημάτων διαπιστώθηκε η άμεση σύνδεση των δύο μπουκαλιών (μπύρας και γάλακτος) με το έγκλημα γιατί ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση με το θύμα, τοποθετημένα σε όρθια θέση και με ημιτελές περιεχόμενο. Η κοινή παρουσία θύματος και κατηγορούμενου, καθώς στο μπουκάλι γάλακτος βρέθηκε DNA του θύματος και στο μπουκάλι της μπύρας βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του κατηγορούμενου και ανιχνεύτηκε επίσης βιολογικό υλικό του θύματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, διαπιστώθηκαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του 46χρονου για την ανθρωποκτονία της 40χρονης

Η εξαφάνιση του κατηγορούμενου αμέσως μετά την ημερομηνία τέλεσης του εγκλήματος από τα σημεία όπου σύχναζε και είχε μια αδιάλειπτη και συνεχή παρουσία για μεγάλο χρονικό διάστημα (Πολυτεχνική Σχολή), σε συνδυασμό με την παραβίαση του περιοριστικού όρου της εμφάνισης στο Τ.Α. Έδεσσας (όπου παρουσιαζόταν κανονικά προγενέστερα) παράνομη είσοδο του και παρατεταμένη παραμονή του στην Αλβανία.

Έκδοση του κατηγορούμενου

Μετά την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού και τις καταθέσεις μαρτύρων, στις 15 Φεβρουαρίου 2016 έγινε αναφορά του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του Αλβανού για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια.

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ιταλία, ενώ εκδόθηκε στη χώρα μας για να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu