H μυστική οργάνωση των Ναζί που οδήγησε τον Χίτλερ στην εξουσία. Η αποκρυφιστική “Germanenorde”, του Θεοντόρ Φριτς, που ανέδειξε τον τότε άγνωστο Αδόλφο

H μυστική οργάνωση των Ναζί που οδήγησε τον Χίτλερ στην εξουσία. Η αποκρυφιστική “Germanenorde”, του Θεοντόρ Φριτς, που ανέδειξε τον τότε άγνωστο Αδόλφο

Κρυφές συναντήσεις, μυστικοί κωδικοί και τελετουργίες συνέθεταν το σκηνικό των μυστικών οργανώσεων αρχές του 20ου αιώνα.

Μια από τις πιο γνωστές, που η δράση της καθόρισε τις πολιτικές εξελίξεις στην Γερμανία, ήταν η “Gemanenorden”.

d5b376adff7849e1a92dd2823301e1ddΔημιουργήθηκε το 1912 από τον Θεοντόρ Φριτς και απώτερος σκοπός της ήταν να περιορίσει τη δράση των Εβραίων που ήλεγχαν το μεγαλύτερο ποσοστό της γερμανικής οικονομίας.

Αποτελούνταν κυρίως από άτομα με αντισημιτικές και ρατσιστικές καταβολές και ήταν κατά των γάμων Εβραίων με Γερμανούς.

Τα μέλη είχαν δικές τους χειραψίες και μυστικούς κώδικες επικοινωνίας για να μην αποκαλύπτεται η ταυτότητα τους.

Πέντε χρόνια μετά τη σύσταση της “Germanenorden”, ο Ρούντολφ φον Σεμπότεντορφ ένας Γερμανός που ζούσε για πολλά χρόνια στην Τουρκία και ασχολούνταν με τον αποκρυφισμό, θέλησε να δημιουργήσει μια οργάνωση με πιο αυξημένη κοινωνική και πολιτική επιρροή.

Για να προσελκύσει άτομα στο νέο του εγχείρημα δημοσίευσε ένα μήνυμα σε μία ακροδεξιά εφημερίδα καλώντας σοβαρούς Γερμανούς άντρες, να συμμετάσχουν σε “ειδικές συναντήσεις”.

Θεωρούσε ότι η αιτία της γερμανικής ήττας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν οι Εβραίοι και η χώρα έπρεπε να λάβει δραστικότερα μέτρα για να τους αντιμετωπίσει.

Τον Αύγουστο του 1918 δημιουργήθηκε η «Thule Society» μια μυστική οργάνωση, η οποία αποτελούνταν από άτομα με ακόμα πιο ακραίες απόψεις. Σύμβολό τους ήταν η σβάστιγγα.

Ρούντολφ φον Σεμπότεντορφ

Ρούντολφ φον Σεμπότεντορφ

Για να γίνει κάποιος μέλος της οργάνωσης έπρεπε να είναι εχθρικός απέναντι στους Εβραίους, να κατέχει μια θέση κλειδί στην κοινωνία και το βασικότερο να είναι καθαρός Γερμανός.

Για να αποδείξει την καταγωγή του θα έπρεπε να υποβάλει μια φωτογραφία του και να κάνει μια δήλωση στην οποία θα έλεγε ότι ορκίζεται στα πιστεύω του, ότι δεν κυλάει αίμα Εβραίου ούτε στις δικές του φλέβες ούτε στης γυναίκας του. Τα μέλη πίστευαν ότι ξεχώριζαν τα χαρακτηριστικά των Εβραίων από τις φωτογραφίες.

Δικηγόροι, Γιατροί, καθηγητές Πανεπιστημίου ήταν τα εξέχοντα μέλη της οργάνωσης και οι συναντήσεις τους γινόταν με άκρα μυστικότητα σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μονάχου.

Συνεργάζονταν με πολλές εθνικιστικές οργανώσεις για να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τους κομμουνιστές και τους Εβραίους.

Η απαγωγή του πρωθυπουργού της Βαυαρίας ήταν ένας από τους στόχους τους που δεν κατάφεραν να επιτύχουν.

Το 1918 ο Σεμπότεντορφ αγόρασε την εφημερίδα Βόλκις Όμπσερβερ, μέσω της οποίας εξέφραζε τις θεωρίες του για τους Εβραίους.

Την επόμενη χρονιά, μέλη με πολλές διασυνδέσεις σε εργατικές οργανώσεις, μαζί με στελέχη της «Thule Society» δημιούργησαν το Γερμανικό Εργατικό Κόμμα.

Μία μέρα, κεντρικό θέμα στην εφημερίδα ήταν ένα νέο πρόσωπο με το όνομα Χίτλερ, που μιλούσε κατά των Εβραίων σε μία συνάντηση του Γερμανικού Εργατικού Κόμματος.

Σε λίγα χρόνια το Γερμανικό Εργατικό Κόμμα μετονομάστηκε σε Εθνικοσοσιαλιστικό, η εφημερίδα του Σεμπότεντορφ αγοράστηκε από τον Χίτλερ και η επικράτηση των Ναζί ήταν γεγονός.

Η οργάνωση είχε παίξει καθοριστικό ρόλο.

Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”: «Προλετάριοι των SA και των SS σας ομιλεί η Κομμούνα. Λαϊκοί και ταξικοί σύντροφοι του αγκυλωτού σταυρού, ο Χίτλερ σας λέει ψέμματα». Όταν οι Γερμανοί κομμουνιστές καλούσαν τους Ναζί να αλλάξουν στρατόπεδο…

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr
close menu