Το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος των Δυτικών Κυκλάδων, η Μήλος, αποτελεί ένα φυσικό γεωλογικό μουσείο. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα από την αρχαιότητα προίκισε το νησί με άφθονα πετρώματα και ορυκτά, αλλά και σπάνιους μορφολογικούς σχηματισμούς.

Στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, την Πλάκα, βρίσκεται ένα μοναδικό σεληνιακό τοπίο, το Σαρακήνικο. Πρόκειται για μια μικρή ακρογιαλιά που περιβάλλεται από ολόλευκους λείους βράχους, σμιλεμένους από τον αέρα και την θάλασσα.

sarakiniko-beach
Τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια διεισδύουν στη σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές, ενώ η έλλειψη πρασίνου, σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα βράχων και την έντονη αντανάκλαση του φωτός, δημιουργούν ένα τοπίο που θυμίζει το φεγγάρι. Πολλοί από τους βράχους περιέχουν και απολιθώματα.

Το Σαρακήνικο πήρε το όνομά του από τους Σαρακηνούς πειρατές που χρησιμοποιούσαν το μέρος ως ορμητήριο και καταφύγιο. Ακόμη διακρίνονται οι σκαλισμένες δέστρες για τα πλοία πάνω στους βράχους και οι σκαλισμένες σπηλιές μέσα στο μαλακό πέτρωμα στο βάθος του φαραγγιού που καταλήγει στην μικρή αμμουδιά του.

sarakiniko-milos-island
Η περιοχή λόγω της εξαιρετικής ομορφιάς της έχει χρησιμοποιηθεί πολλές για διαφημιστικούς σκοπούς.
Από το Σαρακήνικο μπορεί να κανείς να απολαύσει το μπάνιο του στη θάλασσα με θέα τη Σίφνο και την Κίμωλο.
Πέρα από την ημέρα, αξίζει κανείς να δει το Σαρακήνικο και βράδυ, καθώς το φως του φεγγαριού αντανακλά στους κατάλευκους βράχους δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μοναδική που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη.

Δείτε εδώ το βίντεο:

kakavi-700x465Διαβάστε επίσης στη Μτχ: Η μοναδική εκκλησιά στον κόσμο χωρίς σκεπή. Βρίσκεται φυσικά σε ένα πανέμορφο νησί του Αιγαίου. Την έχτισαν μοναχοί για να προσεύχονται στην Παναγία…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here