Η 16χρονη που ο φίλος της την έκανε σκλάβα του σεξ. Είχε βιαστεί και η μητέρα και η γιαγιά της. Σκότωσε αυτόν που την αγόρασε και καταδικάστηκε. Η συμπαράσταση της Ριάνα και της Καρντάσιαν

Η 16χρονη που ο φίλος της την έκανε σκλάβα του σεξ. Είχε βιαστεί και η μητέρα και η γιαγιά της. Σκότωσε αυτόν που την αγόρασε και καταδικάστηκε. Η συμπαράσταση της Ριάνα και της Καρντάσιαν
“Σκεφτείτε να σας αναγκάζουν να εκπορνευτείτε στην ηλικία των 16 ετών». Η υπόθεση της Cyntoia Brown προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης. Η παγκόσμια κοινή γνώμη ζητούσε την απελευθέρωση του ανήλικου κοριτσιού που είχε καταδικαστεί ισόβια επειδή σκότωσε τον άνδρα, που την είχε αγοράσει για σεξ.

Περισσότεροι από 600 χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρώσει τις υπογραφές τους διαδικτυακά για την απελευθέρωση του νεαρού κοριτσιού, ενώ πολιτικοί και μεγάλα ονόματα της μουσικής την στήριζαν με δημόσιες παρεμβάσεις τους.

Βιάστηκε και αναγκάστηκε να εκδίδεται από το φίλο της

O Τζόνι Άλλεν

Η υπόθεση της Cyntoia Brown ήρθε στην επιφάνεια πέντε χρόνια μετά την καταδίκη της, όταν το 2011 ο ντοκιμαντερίστας Daniel Birman, παρουσίασε πτυχές της βιασμένης προσωπικότητας της. Η σωματική και η λεκτική κακοποίηση ήταν καθημερινό φαινόμενο στην οικογένεια της. Η γιαγιά και η μητέρα της υπήρξαν και οι ίδιες θύματα βιασμού. Η Μπράουν ήταν καταδικασμένη από παιδί. Δεν είχε καμία ελπίδα. Μόλις γεννήθηκε, δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, καθώς η μητέρα της που είχε γεννηθεί από το βιασμό της γιαγιάς, έκανε χρήση κοκαΐνης και δε μπορούσε να συντηρήσει την οικογένεια της.

Η Σιντόια υιοθετήθηκε από την Ελενέτ Μπράουν και μεγάλωσε μαζί της μέχρι τα 16 της χρόνια, όταν και έφυγε από το σπίτι της.

Βρέθηκε στο δρόμο. Εκεί την εκμεταλλεύτηκε ένας προαγωγός, ο Γκάριον ΜακΓκλόθεν. Το παρατσούκλι του ήταν «Kut-Throat». Την πήρε μαζί του σε ένα μοτέλ στο Τένεσι, όπου τη βίαζε επανειλημμένα. Ο “κόφτης των λαρυγγιών” ανάγκασε το 16χρονο κορίτσι να εκδίδεται για να του φέρνει χρήματα και να τους συντηρεί. Το 2004 ο κτηματομεσίτης και πρώην στρατιωτικός Τζόνι Άλλεν, αγόρασε την Συντόια Μπράουν και τη χρησιμοποιούσε σαν εργαλείο για σεξ. Η 16χρονη “σκλάβα” οδηγήθηκε στο σπίτι του. Έφαγαν βραδινό, παρακολούθησαν τηλεόραση και μετά την πήγε στο κρεβάτι.

Η 16χρονη σκλάβα του σεξ

Με άρπαξε πολύ δυνατά από τα πόδια. Σκέφτηκα ότι θα με χτυπήσει”, κατέθεσε η Σιντόια στο δικαστήριο. Είχε δει την συλλογή όπλων που διέθετε ο πρώην στρατιωτικός στο σπίτι του. Όταν την πέταξε με δύναμη στο κρεβάτι του, η Μπράουν πανικοβλήθηκε. Θεώρησε ότι ο άντρας έψαχνε κάποιο όπλο από το σπίτι του. Ήταν πεπεισμένη ότι θα τη σκοτώσει. Τότε έβγαλε ένα πιστόλι, με το οποίο την είχε προμηθεύσει ο προαγωγός της για ασφάλεια και πυροβόλησε τον Άλλεν στο κεφάλι. Σύμφωνα με την Μπράουν, όταν την πήγε στο σπίτι του ο Άλεν της έδειξε τη συλλογή του με όπλα, στη συνέχεια της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Η υπόθεση όμως πήρε άλλη τροπή στο δικαστήριο.

Οι δικαστές  απέρριψαν την εκδοχή ότι  η Σιντόια αμύνθηκε και την κατηγόρησαν ότι είχε κίνητρο τη ληστεία και όχι την αυτοάμυνα. Ο εισαγγελέας μίλησε για ένα στυγνό αιματοβαμμένο έγκλημα, που διέπραξε η Μπράουν, η οποία όπως υποστήριξαν οι δικαστικές αρχές έκλεψε το σπίτι του Άλλεν. Όταν ρωτήθηκε γιατί πήρε από το σπίτι χρήματα του Άλλεν, η Μπράουν απάντησε ότι φοβόταν να γυρίσει στον προαγωγό της χωρίς χρήματα.

“Κατάλαβε ότι ήταν άστεγη και ο Άλλεν την πήρε σπίτι του”. “Ο Θεός πιθανόν τον έβαλε στο δρόμο της, είναι λυπηρό για τον άντρα που ήθελε να της αλλάξει τη ζωή να δολοφονηθεί”, ισχυρίστηκε η πολιτική αγωγή.

Οι πιέσεις για την αποφυλάκιση της

Έγγραφα που κατατέθηκαν σε δικαστήριο το 2014 και δεν είχαν συμπεριληφθεί στην πρώτη δίκη αποκάλυψαν ότι η Σιντόια Μπράουν πάσχει από Εμβρυικό Σύνδρομο Αλκοόλης, εξαιτίας της εξάρτησης από το αλκοόλ που είχε η μητέρα της κατά τη διάρκεια της κύησης. Οι δικηγόροι της Μπράουν υποστήριξαν ότι εξαιτίας αυτού ήταν αδύνατο να νιώθει τις επιπτώσεις των πράξεων της. Παρά το γεγονός ότι η νεαρή ήταν 16 ετών, δικάστηκε ως ενήλικη. Το δικαστήριο του Τενεσί την καταδίκασε για τα εγκλήματα της δολοφονίας και της πορνείας με ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας, οι κατηγορούμενοι σαν την Μπράουν που έχουν καταδικαστεί για φόνο πρώτου βαθμού από την 1η Ιουλίου 1995, μπορούν να αποφυλακιστούν μόνο αφού εκτίσουν τουλάχιστον 51 χρόνια εγκλεισμού. Η υπόθεση του 16χρονου θύματος traficking που σκότωσε τον άντρα που την είχε αγοράσει για σεξ προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης. Βουλευτές, γερουσιαστές και διασημότητες πίεζαν για την απελευθέρωσή της, θεωρώντας ότι υπήρχε κλασική περίπτωση κακοδικίας. Το γραφείο του κυβερνήτη του Τενεσί, Μπιλ Χάσλαμ, κατακλύστηκε από χιλιάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα που ζητούσαν την απονομή χάριτος στη Μπράουν.

Το κύμα συμπαράστασης και η απονομή χάριτος

“Το σύστημα απέτυχε . Πήρα τηλέφωνο τους δικηγόρους μου για να δούμε τι μπορεί να γίνει για να διορθωθεί αυτό» έγραφε το 2017 στο Twitter της η Κιμ Καρντάσιαν. Συνάντησε μάλιστα τον πρόεδρο Τραμπ με τον οποίο συζήτησε μεταρρυθμίσεις του σωφρονιστικού συστήματος. Ένα άλλο δημόσιο πρόσωπο που στήριξε την Σιντόια Μπράουν ήταν η Ριάνα που προσπαθούσε να ευαισθητοποιήσει τους ακολούθους της γράφοντας:

«Σκεφτείτε να σας αναγκάζουν να εκπορνευθέιτε στην ηλικία των 16 ετών». Αλλάξαμε με κάποιο τρόπο την έννοια της δικαιοσύνης Διότι (…) κάτι πάει πολύ στραβά όταν το σύστημα αφήνει ελεύθερους τους βιαστές, αλλά ρίχνει το θύμα ισόβια στη φυλακή».

Ο κυβερνήτης του Τενεσί τον Ιανουάριο του 2019 αποφάσισε να δώσει χάρη στην Σιντόια Μπράουν. Από τα 16 είχε περάσει ήδη δεκαπέντε χρόνια στη φυλακή. Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού της ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση, ενώ ένα μάθημα τη χωρίζει από το πτυχίο, μέσω του προγράμματος Lipscomb LIFE. Μετά την αποφυλάκισή της, η Μπράουν θα παραμείνει κάτω από συνθήκες επίσημης παρακολούθησης για 10 χρόνια. Η υπόθεση της Σιντόια Μπράουν κατάφερε να αλλάξει το νόμο του Τενεσί. Αν η Μπράουν δικαζόταν με το σημερινό νόμο, θα αντιμετωπιζόταν ως θύμα trafficking. Αντιθέτως εκείνη καταδικάστηκε ως πόρνη που σκότωσε τον πελάτη της.

Διαβάστε ακόμη στη “ΜτΧ”:«Οι σκλάβες του θεού». Τα ανήλικα κορίτσια που «δίνονται» σε ιερείς για να εξιλεωθεί η οικογένεια από τις αμαρτίες της. Ακόμη και κορίτσια του δημοτικού κακοποιούνται σεξουαλικά

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.