Οι ερωτικές σχέσεις των Γάλλων προέδρων. Ποιος ήταν ο “πεντάλεπτος εραστής”, ποια καλλιτέχνιδα αυτοκτόνησε όταν την απέρριψε Γάλλος πρόεδρος; Πώς ο Μιτεράν κατάφερε να έχει ταυτόχρονα δυο οικογένειες;

Οι ερωτικές σχέσεις των Γάλλων προέδρων. Ποιος ήταν ο “πεντάλεπτος εραστής”, ποια καλλιτέχνιδα αυτοκτόνησε όταν την απέρριψε Γάλλος πρόεδρος; Πώς ο Μιτεράν κατάφερε να έχει ταυτόχρονα δυο οικογένειες;

Οι πρόεδροι της Γαλλίας έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τον Τύπο και την κοινή γνώμη, όχι μόνο για την πολιτική τους δραστηριότητα, αλλά και για την ερωτική τους ζωή.

Τα σκάνδαλα ήταν κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων προέδρων της γαλλικής δημοκρατίας. Κάποιοι κατάφεραν να τα κρατήσουν μακριά από τη δημοσιότητα για αρκετό καιρό και κάποιοι όχι.

Η εξώγαμη κόρη του Μιτεράν

Το πιο ηχηρό ερωτικό σκάνδαλο αντιμετωπίστηκε σχεδόν αδιάφορα από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή του, πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν.

Ο Μιτεράν ήταν παντρεμένος από το 1944 και στα αυτιά της συζύγου του, έφταναν συχνά φήμες και πληροφορίες για εξωσυζυγικές του σχέσεις.

Ωστόσο, εκείνη δεν θέλησε ποτέ να χωρίσουν.

Σύμμαχος του προέδρου στις απιστίες ήταν ο οδηγός του Πιερλ Τουρλιέ, ο οποίος αναφέρει σε βιβλίο που έχει γράψει ότι ο Μιτεράν δεν πήγαινε στο σπίτι της κάθε γυναίκας περισσότερες από τρεις φορές.

Ο Μιτεράν ήταν παντρεμένος με τη Ντανιέλ

Ο Μιτεράν ήταν παντρεμένος με τη Ντανιέλ

Πριν να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας, ο Μιτεράν είχε δεσμό με την τραγουδίστρια Νταλιντά, την οποία κάποια στιγμή εγκατέλειψε και εκείνη αυτοκτόνησε!

Η μεγαλύτερη και πιο σοβαρή εξωσυζυγική σχέση του Μιτεράν ήταν με την επιμελήτρια του μουσείου του Λούβρου, Αν Πενζό, με την οποία απέκτησε τον Δεκέμβριο του 1978, μια κόρη.

Ο πρόεδρος είχε στη ουσία δύο οικογένειες ταυτόχρονα και το μυστικό του αν και δεν το γνώριζαν λίγοι, κρατήθηκε μακριά από τη δημοσιότητα για σχεδόν 20 χρόνια.

Η εξώγαμη κόρη του, Μαζαρέν Πενζό, που σήμερα είναι συγγραφέας, γνώριζε από μικρή ποιος ήταν ο πατέρας της.

Μάλιστα τον επισκεπτόταν στο γραφείο του στο προεδρικό μέγαρο κάτω από άκρα μυστικότητα.

Η ύπαρξη της εξώγαμης κόρης αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 1994 από το περιοδικό Paris Match. Πώς το χειρίστηκε ο Μιτεράν; Όταν τον ρώτησαν είπε απλά: «Ε και λοιπόν;».

Αυτό συνέβη το 1994.

Σχεδόν δέκα χρόνια νωρίτερα, όταν είχαν διαρρεύσει κάποιες φήμες για την ύπαρξη εξώγαμου παιδιού, ο πρόεδρος έκανε τα πάντα για να μη μαθευτεί η αλήθεια.

Διέταξε μάλιστα τον αρχηγό της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να παρακολουθεί τα τηλέφωνα δημοσιογράφων για να αποφύγει τη δημοσιοποίηση της είδησης.

Η «υπηρεσία» αυτή της αντιτρομοκρατικής, ονομάστηκε «Πυρήνας των Ηλυσίων».

Στις 8 Ιανουαρίου του 1996 ο Φρανσουά Μιτεράν έφυγε από τη ζωή.

Στην κηδεία του, εκτός από την επίσημη σύζυγό του και τα παιδιά τους, παρευρέθηκαν και η Αν Πενζό με τη Μαζαρέν η οποία έκατσε δίπλα στα ετεροθαλή αδέλφια της.

Οι απιστίες των υπόλοιπων προέδρων

Ο Ζακ Σιράκ, παντρεμένος με την Μπερναντέτ Σοντρόν, εκτός από τις φήμες για τις απιστίες του που κυκλοφορούσαν κατά καιρούς, είχε να αντιμετωπίσει και τη φήμη του πιο γρήγορου εραστή.

Τα κίτρινα γαλλικά περιοδικά τον είχαν ονομάσει «πεντάλεπτο» σχολιάζοντας την ταχύτητα στις ερωτικές του επιδόσεις. Συμπεριλαμβανομένου και του ντουζ όπως σχολίαζαν σκωπτικά.

Η πιο γνωστή σχέση του Σιράκ ήταν με την Ιταλίδα ηθοποιό Κλαούντια Καρντινάλε, η οποία προσπάθησε να διαψεύσει τις φήμες που τους ήθελαν εραστές, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Ζακ Σιράκ με την σύζυγό του

Ο Ζακ Σιράκ με τη σύζυγό του

Ο φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ήταν παντρεμένος από το 1952 με την Ανν Αϊμόν και είχε στο ενεργητικό του διάσημες ερωμένες, όπως η ηθοποιός που ενσάρκωσε τη θρυλική Εμμανουέλα, Σίλβια Κριστέλ, η ηθοποιός Μαρλέν Ζομπέρ, η φωτογράφος Μαρί Λορ Ντε Ντεκέρ ακόμα και για την πριγκίπισσα Νταϊάνα λένε ότι υπέκυψε στη γοητεία του.

Όλες οι παράνομες σχέσεις του προέδρου μαθεύτηκαν αρκετά χρόνια μετά τη λήξη τους.

Γι’ αυτό είχε φροντίσει ο ίδιος ο Ντ’ Εστέν, ο οποίος είχε καταφέρει να πάρει με το μέρος του τον Τύπο και να κρατήσει μυστικές τις αμαρτίες του.

Όλες, εκτός από τη σχέση του με τη σύζυγο του αυτοκράτορα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Ζαν Μπεντέλ Μποκάσα.

Ο αυτοκράτορας είχε δωρίσει στον Γάλλο πρόεδρο διαμάντια 30 καρατίων και τα κίτρινα έντυπα ανέφεραν ότι ο Ντ’ Εστέν είχε ερωτικές σχέσεις με τη σύζυγό του Μποκάσα.

Ο Ζωρζ Πομπιντού απασχόλησε όχι για την απιστία του, αλλά για τη φημολογούμενη εμπλοκή της συζύγου του σε σεξουαλικά όργια, που είχαν σχέση με την υπόθεση δολοφονίας του σωματοφύλακα του Αλέν Ντελόν.

Η υπόθεση είχε συνταράξει τη γαλλική κοινή γνώμη και ο Πομπιντού δήλωνε αθώος και θύμα συνωμοσίας.

Διατηρώντας την παράδοση των προκατόχων του, ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας Φρασουά Ολάντ, απασχόλησε τον Τύπο με τα ερωτικά του, χωρίς να έχει κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο. Άλλωστε όπως έχει δείξει η ιστορία, οι Γάλλοι πολίτες δεν ψηφίζουν τους πολιτικούς με τη συζυγική τους πίστη.

Το παρακάτω απόσπασμα από την εφημερίδα Καθημερινή με αφορμή το βιβλίο της κόρης του Μιτεράν το 2012

Το 1984, κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας, ο Μιτεράν αναγνώρισε τη Μαζαρίν ως κόρη του, ενώ δημοσιοποίησε την ύπαρξή της δύο μόλις χρόνια πριν πεθάνει. Τον Οκτώβριο, η Μαζαρίν εξέδωσε το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα «Ο Καλός Μικρός Στρατιώτης». Σε αυτό, αλλά και στο προηγούμενο συγγραφικό της πόνημα, η Μαζαρίν διηγείται πως ο Μιτεράν πέρασε σχεδόν κάθε νύχτα των 14 ετών της προεδρίας του σε κρυφό διαμέρισμα που διατηρούσε στο εύπορο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού, πέντε μόλις χιλιόμετρα από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Τα παιδικά χρόνια της Μαζαρίν πέρασαν στο διαμέρισμα αυτό, με κατοικίδια ζώα και οκτώ σωματοφύλακες. Όταν η Μαζαρίν αγόρασε ποδήλατο, οι σωματοφύλακες αναγκάσθηκαν να την ακολουθούν και αυτοί ποδηλατώντας στα πάρκα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τo 1994, λίγες ημέρες πριν το περιοδικό Paris Match προχωρήσει στην αποκάλυψη της ύπαρξης εξώγαμης «Πρώτης Κόρης», ο πρόεδρος Μιτεράν κάλεσε τη Μαζαρίν για να της μιλήσει. «Ετοιμάσου, μου είπε ο πατέρας μου. Ηταν πολύ βίαιο. Πέρασα σε λίγες ώρες από την αφάνεια στα φώτα της δημοσιότητας και ένιωσα ακόμη πιο εγκλωβισμένη από ό,τι παλιότερα», θυμάται σήμερα η Μαζαρίν.

«Είναι αλήθεια ότι αν η Μαζαρίν Πενζό δεν ήταν κόρη του Μιτεράν, δεν θα ασχολούμασταν με το βιβλίο της», έγραφε η συντηρητική Figaro σε βιβλιοκρισία της για το βιβλίο της Μαζαρίν «Ζέιν» από το 2000. Σήμερα, η 37χρονη Μαζαρίν διδάσκει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού στη Βενσέν, ενώ συζεί με τον Μοχάμετ Ουλάντ, Γαλλομαροκινό σκηνοθέτη, με τον οποίον έχουν τρία παιδιά.

Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”: Δυο πρώην εχθροί που πολέμησαν στον πρώτο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, πιάνονται χέρι χέρι και στέλνουν μήνυμα συμφιλίωσης, σε όλο τον κόσμο… 

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu