Οι ερωτικοί ναοί με τα εκατοντάδες γλυπτά που αναπαριστούν σεξουαλικές στάσεις και προστατεύει η Ουνέσκο. Τι είναι το ταντρικό σεξ (φωτο)

Οι ερωτικοί ναοί με τα εκατοντάδες γλυπτά που αναπαριστούν σεξουαλικές στάσεις και προστατεύει η Ουνέσκο. Τι είναι το ταντρικό σεξ (φωτο)
Οι ναοί του Κατζουράχο, αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης για την Ινδία. Πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο, στην περιοχή Μάντια Πραντές, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κάποιοι από αυτούς τους ινδουιστικούς ναούς, είναι γνωστοί για τα ερωτικά γλυπτά τους.

Φιλοξενούν πολυάριθμα αγαλματίδια, που αναπαριστούν άνδρες, γυναίκες ακόμα και ζώα να συμμετέχουν σε σεξουαλικές σκηνές. Η ερωτική πράξη δεν αποτελούσε ταμπού την εποχή που οικοδομήθηκαν οι ναοί. Μάλιστα θεωρείτο ότι τα συγκεκριμένα αγαλματίδια αποτελούσαν κάποιου είδους ερωτικό εγχειρίδιο, όπως το Κάμα Σούτρα.

Κομμάτι από το μνημείο Κχατζουράχο στην Ινδία, το οποίο κοσμούν ερωτικά αγαλματίδια/Piqsels

Οι ναοί κατασκευάστηκαν από την δυναστεία των Τσαντέλα, μεταξύ 10ου και 13ου αιώνα μ.Χ. Φτιάχτηκαν 85 ναοί δυο διαφορετικών θρησκειών – του Ινδουισμού και του Τζαϊνισμού.

Από αυτούς διασώζονται σήμερα μόλις 20. Οι περισσότεροι καταστράφηκαν από τους στρατιώτες του σουλτανάτου του Δελχί, που είχε διαφορετικές αντιλήψεις για την απελευθέρωση και την απενοχοποίηση της ερωτικής συνεύρεσης.

Κάποιοι από αυτούς τους ινδουιστικούς ναούς, είναι γνωστοί για τα ερωτικά γλυπτά τους./Wikimediamtx Commons 

Ταντρικό σεξ

Το μυστήριο πίσω από τον διάχυτο ερωτισμό των γλυπτών, με τον καιρό αποδόθηκε και στο μεσαιωνικό ταντρικό θρησκευτικό κίνημα που ως σκοπό έχει τον αυτοέλεγχο στην συνουσία, με στόχο την πνευματική ανόρθωση του ανθρώπου. Το ταντρικό σεξ περιορίζει το άγγιγμα στην επαφή.

Οι πνευματικοί δάσκαλοί του δίδασκαν πως μπορούν οι άνθρωποι να διοχετεύουν σωστά την σεξουαλική τους ενέργεια. Για παράδειγμα, πως μπορεί να έρθουν σε οργασμό δυο ερωτικοί σύντροφοι μέσα από μόνο ένα φιλί.

Στο Tάντρα, τα γεννητικά όργανα του άνδρα ονομάζονται lingam και της γυναίκας yoni (στα σανσκριτικά).

H ένωση των δύο, στα ταντρικά κείμενα, σημαίνει «άπειρο». Oι πρακτικές κατά τη διάρκεια της επαφής προσανατολίζονταν στο να παρατείνουν το χρόνο συνεύρεσης

Στο Tάντρα, τα γεννητικά όργανα του άνδρα ονομάζονται lingam και της γυναίκας yoni (στα σανσκριτικά)/Needpix

Αναπνοή.

Είναι σημαντικό το ζευγάρι να μάθει να αναπνέει αργά και να εκπνέει πάντα ηχηρά.

Διαλογισμός.

Tο ζευγάρι ξαπλώνει στην αριστερή του πλευρά, ο ένας πίσω από τον άλλον.  Oι σύντροφοι συγκεντρώνονται στην αναπνοή τους και αφού χαλαρώσουν, στρέφουν την προσοχή τους στην αναπνοή του συντρόφου τους. Μπορούν να εφαρμόσουν την «αρμονική αναπνοή», όπου εισπνέουν, κρατούν την αναπνοή και εκπνέουν μαζί, ή την «αμοιβαία αναπνοή», όπου όταν ο ένας εισπνέει, ο άλλος εκπνέει. Kατά τη διάρκεια αυτής της πρακτικής είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουν οι σύντροφοι την ενέργεια που τους διαπερνά κατά μήκος του σώματος.

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: Wikimediamtx Commons

Διαβάστε στη “ΜτΧ”:«Aν ο άντρας δεν μπορεί να προσφέρει απόλαυση στη γυναίκα του, αυτή πρέπει να την αναζητήσει αλλού». Κι όμως δεν είναι ένα βιβλίο μόνο για το σεξ

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.