Στην φωτογραφία βλέπουμε την αποδεκατισμένη Χιροσίμα, μια μέρα μετά την ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας από τους αμερικανούς. Ήταν 6 Αυγούστου 1945, στις 8:15 το πρωί. Αν και έχουν περάσει 72 χρόνια, το μέγεθος της καταστροφής δεν μπορεί να ξεχαστεί. Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 140.οοο άνθρωποι.

Οι μισοί ακαριαία. Η πυρηνική ακτινοβολία σε συνδυασμό με την πυρκαγιά που κάλυψε τουλάχιστον 4.5 τετραγωνικά χιλιόμετρα της πόλης αποτελείωσε και τον υπόλοιπο πληθυσμό. Όσοι βρέθηκαν κοντά στο σημείο της έκρηξης μετατράπηκαν σε κάρβουνο. Συνειδητοποιώντας αργότερα το μέγεθος της καταστροφής, ο συγκυβερνήτης του αμερικανικού βομβαρδιστικού Enola Gay, που έριξε τη βόμβα στη Χιροσίμα, έγραψε στο ημερολόγιο του:

«Θεέ μου τι κάναμε;»

Ο επιχρωματισμός αναδεικνύει τις λεπτομέρειες και την τραγική εικόνα της Χιροσίμα μετά τον βομβαρδισμό.

Επτά δεκαετίες αργότερα, η καλλιτέχνης του Photoshop Μαρίνα Αμαράλ, αποφάσισε να δώσει έμφαση σε όλες τις λεπτομέρειες της εικόνας, βάζοντας χρώμα.

«Μια μέρα αποφάσισα να αξιοποιήσω την αγάπη μου για την Ιστορία και το ταλέντο μου στο Photoshop. Ο συνδυασμός ήταν μαγικός. Άρχισα να αποκαθιστώ και να βάζω χρώμα σε φωτογραφίες που ήταν αρχικά ασπρόμαυρες, επιτρέποντας στους ανθρώπους να βλέπουν την Ιστορία από μια νέα, πολύχρωμη εκδοχή.

Κάθε φωτογραφία, γίνεται πιο ρεαλιστική, πιο δυνατή. Χωρίς να υπάρχει καμία αλλοίωση στο περιεχόμενο τους. Κάθε ολοκληρωμένη δουλειά έχει ερευνηθεί και τεκμηριωθεί», περιγράφει η Αμαράλ.

Δείτε ακόμα: Ο γερμανός στρατιώτης μόλις δέχτηκε μια σφαίρα στην καρδιά. Τον εκτέλεσαν μαζί με τρεις συναδέλφους του όταν τους έπιασαν να φορούν αμερικάνικες στολές (φωτο)…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here