Τη δεκαετία του ’70, πολλοί Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι σχεδιαστές επίπλων, προσπαθούσαν να βρουν νέα ελκυστικά σχέδια για τις μεγάλες και επώνυμες εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στο χώρο.

Ανάμεσα στα διάφορα «πρωτότυπα» σχέδια που έκαναν, ήταν τα κρεβάτια για τους διευθυντές εταιρειών, τους Καζανόβες, τους εργένηδες και τις μεγάλες οικογένειες.
Σε αυτή φωτογραφία του 1970, όμως μάλλον το παράκαναν. Ο Λαλάν, ένα από τα μεγάλα ονόματα σχεδιαστών της εποχής, έφτιαξε ένα καθιστικό διαφορετικό από τα άλλα, εμπνευσμένος από το ζωικό βασίλειο.
Αντί για ύφασμα στον καναπέ, έβαλε μαλλί και κεφάλια προβάτων, ώστε να κάθονται αναπαυτικά επάνω τους όσοι τα αγόραζαν.
Αν και όποιος το έβλεπε θα πίστευε ότι το καθιστικό προοριζόταν για τσοπάνηδες, το έπιπλο θεωρήθηκε ιδιαίτερα μοντέρνο και σικ στην Ελβετία, κυρίως στο αριστοκρατικό θέρετρο του Σεν Μόριτς.
Για μικρό χρονικό διάστημα το έπιπλο-κοπάδι εμφανίστηκε σε ξενοδοχεία, σπίτια και εστιατόρια, χωρίς όμως να πουληθούν πολλά κομμάτια.
Η αιτία, πιθανώς, να ήταν ότι σε πολλούς νεόπλουτους, θύμιζε την πραγματική τους καταγωγή.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε στον πύργο του φωτογράφου, συγγραφέα και κινηματογραφιστή Γκύντερ Ζακς, στο Σεν Μόριτς.

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: Flirck

krevati-700x518Διαβάστε στη «ΜτΧ»:Πως φαντάζονταν το 1970 οι Γερμανοί τα κρεβάτια του μέλλοντος; Μια προβοκατόρικη προσέγγιση στο πνεύμα του χιπισμού και του έντυπου life style

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here