Το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» μπορεί να αποτελέσει ένα ξεχωριστό δώρο για τις φετινές γιορτές. Τα υγειονομικά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό δεν επιτρέπουν στους πωλητές, να βρίσκονται σε σημεία της πόλης και να το πουλούν, κρατώντας τα μισά χρήματα, που τους δίνουν μια καθημερινή ανάσα ζωής και είναι το μόνο τους έσοδο. 

Ως ένδειξη στήριξης και αλληλεγγύης, πολλές επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, ενίσχυσαν οικονομικά το περιοδικό, αγοράζοντας μαζικά τεύχη.

Στη «Μηχανή του Χρόνου» συμβολικά αγοράσαμε 50 τεύχη. Άλλωστε μας συνδέει μακρύς δεσμός με τους δημιουργούς του περιοδικού, από το 2007 όταν δημιουργήσαμε το ντοκιμαντέρ, «Γκολ στη φτώχεια», παρουσιάζοντας την πρώτη ελληνική ομάδα, που πήρε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αστέγων. Φυσικά στόχος ήταν και παραμένει να γίνεται ένας παγκόσμιος διάλογος για τη φτώχια, την στέγαση και τα κοινωνικά προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών. Αλλά και από μπαλίτσα, η ελληνική ομάδα δεν έπαιξε άσχημα!

Τα 50 τεύχη της Σχεδίας, τα δωρίσαμε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, του οποίου πολλοί απόφοιτοι είναι στελέχη της Μηχανής του Χρόνου.

H «σχεδία» της αυλής και της τηλεργασίας, Τεύχος #87 (Πηγή: σχεδία)

Η ενίσχυση του περιοδικού είναι μία αμφίδρομη σχέση μεταξύ πωλητών και αναγνωστικού κοινού. Η «σχεδία», εκτός από βιοποριστικό μέσο για δεκάδες άνεργους, άστεγους και φτωχούς συμπολίτες μας, είναι μια ευκαιρία κοινωνικής επανένταξης. Ο απώτερος σκοπός είναι όσοι ανέβουν στη σχεδία να βρουν ξανά την αξιοπρέπεια, το ψυχικό σθένος και το σεβασμό, που οι συνθήκες τους στέρησαν.

Όπως έγραψε ο ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, Χρήστος Αλεφάντης, «Ένα από αυτά που προσπαθούμε να κάνουμε είναι οι άνθρωποι της “σχεδίας” να νιώσουν ξανά ενεργά μέλη της κοινωνίας, να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους και τους γύρω τους, να θέσουν στόχους και να αποκτήσουν εμπειρίες, να έχουν πρόσβαση στις απλές χαρές της ζωής, σε αυτά που οι υπόλοιποι θεωρούμε δεδομένα».

Αφού αυτές τις γιορτές η «Σχεδία» δεν βρίσκεται στους δρόμους, ας την καλέσουμε σπίτι μας!

Ενισχύστε και γραφτείτε συνδρομητές στο περιοδικό εδώ: Συνδρομές περιοδικού
Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού δρόμου «σχεδία»: Σχεδία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here