Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέφερε σήμερα ότι ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αναπτύξει άλλη μια αντιαεροπορική συστοιχία S-400 στα δυτικά του Μινσκ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο RIA, το οποίο με τη σειρά του επικαλείται ένα άλλο πρακτορείο, το λευκορωσικό Belta.
Η συστοιχία αυτή χρειάζεται για την άμυνα του εδάφους της Λευκορωσίας, φέρεται να είπε ο Λουκασένκο.
Νωρίτερα, πάντα σύμφωνα με το Belta, ο Λουκασένκο είπε ότι η Λευκορωσία αναπτύσσει περισσότερες δυνάμεις στα σύνορά της με την Ουκρανία. “Είναι καλά εκπαιδευμένες ομάδες ταχείας ανάπτυξης που είναι έτοιμες να σταματήσουν οποιαδήποτε πρόκληση και οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εναντίον της Λευκορωσίας”, είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, o Λουκασένκο είπε πως η έναρξη συνομιλιών ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία δημιουργεί ελπίδες ότι οι εχθροπραξίες μπορεί να σταματήσουν.
Ο πρώτος γύρος συνομιλιών που διεξήχθη χθες, Δευτέρα, στη Λευκορωσία δεν παρήγαγε χειροπιαστά αποτελέσματα καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:
- Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ φορούσε διπλό σπασουάρ για να μην αγγίζει την Μπάρμπρα Στρέιζαντ
- Οργή στην Αμερική για τον άγριο ξυλοδαρμό Αφροαμερικανού από αστυνομικούς. Πέθανε τρεις ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό
- «Αποφύγετε να μιλάτε σε περίεργους άνδρες». Το μυστικό μακροζωίας για μια 100χρονη που γιόρτασε τα γενέθλια της
- Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής για απώλεια βάρους. Περιέχει απαγορευμένες φαρμακευτικές ουσίες
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ