Η σταρ που γέννησε την κόρη της κρυφά, για να αποφύγει το σκάνδαλο. Την έδωσε σε ανάδοχες οικογένειες και τελικά υιοθέτησε το παιδί της! Η κατηγορία ότι τη βίασε ο Κλαρκ Γκέιμπλ

Η σταρ που γέννησε την κόρη της κρυφά, για να αποφύγει το σκάνδαλο. Την έδωσε σε ανάδοχες οικογένειες και τελικά υιοθέτησε το παιδί της! Η κατηγορία ότι τη βίασε ο Κλαρκ Γκέιμπλ

H ταινία του 1935 “The Call of the Wild” σήμανε την εκτόξευση της καριέρας της πρωτοεμφανιζόμενης Λορέτα Γιανγκ.

Ήταν όμως η πιο τραυματική εμπειρία της ζωής της.

Όσο ζούσε, η ηθοποιός δεν μίλησε ποτέ δημόσια γι’ αυτό που της συνέβη. Κυκλοφορούσε μόνο ως φήμη στους χολιγουντιανούς κύκλους.

Η επιβεβαίωση ήρθε μόλις το 2015.

Το “The Call of the Wild” ήταν μία ταινία περιπέτειας με πρωταγωνιστές τον Κλαρκ Γκέιμπλ και την Λορέτα Γιανγκ. Ο Γκέιμπλ ήταν 34 και παντρεμένος για δεύτερη φορά, με την Μαρία Φράνκλιν. Η Γιανγκ ήταν 22 και ανύπαντρη.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, σιγοψιθυριζόταν στους διαδρόμους των στούντιο ότι μεταξύ τους υπήρχε χημεία και εκτός κάμερας.

Μετά την κυκλοφορία του φιλμ, ο Κλαρκ Γκέιμπλ παρευρέθηκε σε πρεμιέρες και συμμετείχε στην προώθηση. Η Λορέτα, από την άλλη, έφυγε αιφνίδια για την Αγγλία. Απομακρύνθηκε εντελώς από τα φώτα της δημοσιότητας και για αρκετούς μήνες ήταν απομονωμένη. Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, έδωσε μία συνέντευξη από το κρεβάτι του σπιτιού της, σκεπασμένη με τα σεντόνια. Είπε στους δημοσιογράφους ότι ακολουθούσε θεραπεία για μία πάθηση, η οποία την ταλάνιζε από όταν ήταν παιδί.

Το σχέδιο

Στην πραγματικότητα, η Λορέτα δεν έπασχε από καμιά μυστήρια πάθηση. Η φυγή της στην Αγγλία ήταν το πρώτο μέρος του σχεδίου που σκαρφίστηκε με τη βοήθεια της μητέρας της, για να κρύψει την φουσκωμένη κοιλιά της. Η 22χρονη κυοφορούσε το παιδί του Κλαρκ Γκέιμπλ. Φυσικά, αυτό δεν μπορούσε να δημοσιοποιηθεί για πολλούς λόγους.

Αφενός ο 34χρονος ήταν παντρεμένος. Αφετέρου, η εταιρεία παραγωγής και οι μάνατζέρ της θα την υποχρέωναν να το ρίξει.

Ως πιστή χριστιανή καθολική, η Λορέτα θεωρούσε την έκτρωση αμάρτημα. Αποφάσισε να γεννήσει το παιδί στα κρυφά, να το δώσει σε ίδρυμα και μόλις μεγαλώσει λίγο και κοπάσουν οι φήμες, να το υιοθετήσει.

Έτσι κι έγινε.

Η μικρή Τζούντι ήρθε στον κόσμο στις 6 Νοεμβρίου του 1935 και πέρασε τους πρώτους 19 μήνες της ζωής της σε ορφανοτροφεία και ανάδοχες οικογένειες. Έπειτα, η Λορέτα την υιοθέτησε, ανακοινώνοντάς το δημόσια. Όταν λίγα χρόνια αργότερα παντρεύτηκε, η μικρή πήρε το επίθετο του συζύγου της, Τομ Λιούις.

Μέχρι τα 31 της η Τζούντι Λιούις πίστευε ότι την μεγάλωναν οι θετοί γονείς της.

Η αποκάλυψη

Όσο η Τζούντι μεγάλωνε, πολλοί άρχισαν να παρατηρούν μία ύποπτη φυσιογνωμική ομοιότητα με τον Κλαρκ Γκέιμπλ. Οι φήμες αναπόφευκτα έφτασαν και στα αυτιά της. Όμως βρήκε το θάρρος να ρωτήσει ευθέως την μητέρα της μόλις στα 31 της. Τέλη της δεκαετίας του ’60 λοιπόν, η Λορέτα παραδέχθηκε τελικά στην κόρη της την αλήθεια. Ήταν ο καρπός ενός σύντομου ειδυλλίου με τον συμπρωταγωνιστή της στο “The Call of the Wild”. Δεν μπήκε σε πολλές λεπτομέρειες. Της ξεκαθάρισε απλώς ότι έπρεπε να παραμείνει επτασφράγιστο μυστικό.

Η Τζούντι Λιούις έμοιαζε με τον Κλαρκ Γκέιμπλ. Wikipedia

Η Τζούντι σοκαρίστηκε και πληγώθηκε. Πάνω στην συζήτηση, η μητέρα της την αποκάλεσε «μία κινητή θανάσιμη αμαρτία». Παρόλα αυτά, αποφάσισε να μην προδώσει την εμπιστοσύνη της. Τήρησε σιγή ιχθύος για σχεδόν 30 χρόνια.

Την δεκαετία του ’90, ένιωσε την ανάγκη να γράψει μία αυτοβιογραφία και να μοιραστεί όλα όσα την ταλάνιζαν από παιδί.

Ήταν πολύ δύσκολο για μένα ως μικρό κοριτσάκι, να μην με αποδέχεται και να μην με αναγνωρίζει η μητέρα μου, η οποία μέχρι σήμερα ακόμα δεν παραδέχεται δημόσια ότι είμαι βιολογικό παιδί της.

Μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, η Λορέτα δεν μίλησε στην Τζούντι για μία τριετία. Τα βρήκαν λίγο πριν πεθάνει.

Η ανατροπή 

Η Λορέτα Γιανγκ πέθανε το 2000. Η Τζούντι Λιούις το 2011. Ο Κλαρκ Γκέιμπλ είχε «φύγει» ήδη από το 1960. Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταμάτησαν με τον θάνατό τους.

Το 2015, η νύφη της Λορέτα -γυναίκα του γιου της- Λίντα Λιούις, έφερε το όνομα της κινηματογραφικής σταρ και πάλι στην επικαιρότητα.

Η Λίντα αποκάλυψε ότι το 1998 η πεθερά της τής εκμυστηρεύτηκε πως η σεξουαλική επαφή που είχαν με τον Γκέιμπλ δεν ήταν συναινετική. Μία μέρα, την περίοδο των γυρισμάτων της ταινίας, ο 34χρονος μπήκε κρυφά στο καμαρίνι της και προσπάθησε να την φιλήσει. Παρά την άρνησή της και την αντίσταση που πρόβαλε, ο Γκέιμπλ δεν σταμάτησε. Την έγδυσε και την βίασε.

Μέχρι τότε η Λορέτα δεν ήξερε ότι αυτό συνιστούσε βιασμό. Με τις αντιλήψεις της δεκαετίας του ’30, θεωρούσε ότι εφόσον οι σχέσεις τους ήταν καλές και εκείνη τον είχε «προκαλέσει» με την συμπεριφορά της, όφειλε να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές.

«Πίστευε ότι η αδυναμία της να αντικρούσει επαρκώς τις κινήσεις του Γκέιμπλ προς το μέρος της, συνιστούσαν δική της αποτυχία. Πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της πασχίζοντας να επανορθώσει για την αποτυχία αυτή, θεωρώντας ότι η ενοχή ήταν όλη δική της», εξήγησε η Λίντα.

«Όταν είσαι ο μόνος που ξέρει αυτήν την πληροφορία, είναι πολύ τρομακτικό να το διηγείσαι για πρώτη φορά. Νιώθεις το βάρος να αποδείξεις την ισχύ των λεγομένων σου, αλλά δεν γίνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορία δεν πρέπει να ειπωθεί».

Αρχική φωτογραφία: YouTube

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Ο πατέρας του Κλαρκ Γκέιμπλ του έλεγε: «Αυτή είναι δουλειά για αδελφές». Έγινε περιζήτητος ζιγκολό και πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο για να ξεχάσει τον θάνατο της γυναίκας του

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr