Η περίεργη υπόθεση της απαγωγής και βιασμού ενός Μορμόνου ιεροκήρυκα από μία καλλονή στην Αγγλία. Η “μάχη” των ταμπλόιντ

Η περίεργη υπόθεση της απαγωγής και βιασμού ενός Μορμόνου ιεροκήρυκα από μία καλλονή στην Αγγλία. Η “μάχη” των ταμπλόιντ

του συνεργάτη ιστορικού Κωνσταντίνου Λαγού

Στα τέλη του 1977, το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπιζε σοβαρή πολιτική και οικονομική κρίση. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων καθημερινά ανέλυαν την δύσκολη συγκυρία μέχρις ότου ένα περίεργο συμβάν ανέτρεψε ξαφνικά το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Η είδηση που μονοπώλησε το ενδιαφέρον του τύπου ήταν η απαγωγή και ο βιασμός ενός Μορμόνου ιεροκήρυκα από μία ωραίας ξανθιά Αμερικανίδα που είχε υπάρξει νικήτρια καλλιστείων ομορφιάς στη χώρα της!

Στις 14 Σεπτεμβρίου 1977, ο Κερκ Άντερσον, ένας νεαρός Αμερικανός Μορμόνος ιεραπόστολος, χάθηκε, στο Έγουελ του Σάρεϊ της Αγγλίας. Τελευταία φορά εθεάθη στην Εκκλησία των Μορμόνων, όπου ήταν η έδρα του.

Ο Κερκ Άντερσον. Πηγή: Pinterest

Αμέσως ξεκίνησε έρευνα αναζήτησης. Τρεις μέρες αργότερα, ένας ταλαιπωρημένος Κερκ Άντερσον εμφανίστηκε σ’ ένα αστυνομικό τμήμα στο Ντέβον όπου κατήγγειλε τι είχε συμβεί.

Είχε δώσει ραντεβού στα σκαλιά της εκκλησίας του με τον Κιθ Μέι, που ισχυριζόταν ότι ήταν δημοσιογράφος που έκανε ρεπορτάζ για τους Μορμόνους στην Αγγλία. Όταν συναντήθηκαν, ο Μέι χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο όπλο τον ακινητοποίησε και στη συνέχεια τον νάρκωσε με χλωροφόρμιο.

“Σκλάβος του σεξ”

Όταν ο Άντερσον ξύπνησε ήταν δεμένος με χειροπέδες και αλυσίδες σ’ ένα κρεβάτι.  Τότε εμφανίστηκε μια γνωστή του από τις ΗΠΑ, η Τζόις Μπέρναν ΜακΚίνεϊ και του ζήτησε να κάνουν σεξ. Ο Άντερσον αρνήθηκε, και για τις επόμενες τρεις μέρες η ΜακΚίνεϊ τον βίαζε επανειλημμένως, δεμένο στο κρεβάτι.

Ο Κερκ Άντερσον κατάφερε να λυθεί και να δραπετεύσει από το χώρο που κρατούνταν. Αντιλήφθηκε ότι ήταν σ’ ένα εξοχικό στο Ντέβον. Κατάφερε να φθάσει μέχρι και το τοπικό αστυνομικό τμήμα και να καταγγείλει τι του είχε συμβεί.

Λήψη από τη σύλληψη της ΜακΚίνεϊ από Βρετανούς αστυνομικούς για την απαγωγή και βιασμό του Άντερσον . Πηγή: Wikipedia

Η βρετανική αστυνομία έβαλε σε εφαρμογή το δικό της σχέδιο και ζήτησε από τον Άντερσον να κλείσει ραντεβού με την ΜακΚίνεϊ . Αυτό συνέβη στις 21 Σεπτεμβρίου 1977. Ακολούθησε η σύλληψή της καθώς και του συνεργάτη της, Κιθ Μέι.

Όπως αποδείχτηκε, η ΜακΚίνεϊ είχε εμμονή με τον νεαρό Μορμόνο ιεροκήρυκα που ήταν επτά χρόνια μικρότερός της. Μάλιστα είχε γίνει μέλος της εκκλησίας του στην Αμερική για να είναι κοντά του.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Άντερσον, κάποια στιγμή τον είχε εξαναγκάσει να κάνουν σεξ. Η ΜακΚίνεϊ ισχυρίστηκε ότι αυτό είχε γίνει με τη θέλησή του και ότι είχε μείνει έγκυος. Όμως, απέβαλε. Προκειμένου ο Άντερσον να ξεφύγει από τη ΜακΚίνεϊ, οι προϊστάμενοί του τον έστειλαν εκτός Ηνωμένων Πολιτειών στην Αγγλία.

Η ΜακΚίνεϊ εξακολουθούσε να τον αναζητά και προσέλαβε τον Κιθ Μέι, που ήταν Αμερικανός ιδιωτικός ερευνητής και εντόπισε τον Άντερσον. Για μία μεγάλη αμοιβή συμφώνησε να οργανώσει την απαγωγή του.

Μις Ουαϊόμινγκ

Φωτογραφία της ΜακΚίνεϊ το 1973, τη χρονιά που συμμετείχε στα καλλιστεία για Μις Αμερική. Πηγή: Pinterest

Όταν η ιστορία διέρρευσε στον βρετανικό τύπο, για πολλές μέρες ήταν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες, ιδιαίτερα των σκανδαλοθηρικών ταμπλόιντ. Η υπόθεση έγινε ακόμη πιο «πιπεράτη», όταν αποκαλύφθηκε ότι η ελκυστική ξανθιά το 1973 είχε βγει Μις Ουαϊόμινγκ. Στη συνέχεια είχε συμμετάσχει στα καλλιστεία ομορφιάς για τη Μις Αμερική.

Η «περίεργη και ανάλαφρη ιστορία» άλλαξε την στενάχωρη θεματολογία του βρετανικού τύπου της εποχής, καθώς το κοινό που ασφυκτιούσε με την πολιτική και οικονομική κρίση βρήκε ένα άλλο θέμα να ασχοληθεί.

Πρωτοσέλιδο της “Ντέιλι Εξπρές” με συνέντευξη της ΜακΚίνεϊ όπου εκφράζει την “αιώνια αγάπη της για τον Μορμόνο ιεροκήρυκα“. Όπως αποκαλύφθηκε, η εφημερίδα είχε πληρώσει ένα μεγάλο ποσό στη ΜακΚίνεϊ για τη συνέντευξη αυτή. Πηγή: Wikipedia

Σε γκάλοπ που έγινε το 1978, πολλοί Βρετανοί εξέφρασαν τη δυσπιστία τους για την υπόθεση επειδή απέκλειαν την περίπτωση μία γυναίκα να είχε βιάσει ένα άνδρα.

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε στη Βρετανία ένα βιβλίο που τεκμηρίωνε την ιστορία της απαγωγής και του βιασμού του Άντερσον από τη ΜακΚίνεϊ.

Τα πρωτοσέλιδα των τάμπλοϊντ

Ορισμένες εφημερίδες προσπάθησαν να αποκτήσουν αποκλειστικές πληροφορίες για την υπόθεση και να υπονομεύσουν η μία την άλλη.

Για παράδειγμα, η «Ντέιλι Μίρορ» ερεύνησε το παρελθόν της ΜακΚίνεϊ και ανέφερε για αρκετές ημέρες ότι υπήρξε γυμνό μοντέλο. Άλλες δημοσίευαν στα πρωτοσέλιδά τους δηλώσεις της καθώς και του συνεργάτη της, Μέι. Στα τέλη του 1977, η εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» έφθασε στο σημείο να κάνει διαφήμιση ότι ήταν «η εφημερίδα που δεν θα διαβάσετε τίποτα για την Τζόις ΜακΚίνεϊ»!

Ένα από τα πολλά πρωτοσέλιδα του βρετανικού τύπου για την υπόθεση. Είναι της “Ντέιλι Μίρορ” της 24ης Νοεμβρίου 1977 και έχει τίτλο: “Η Καλλονή με έκανε σκλάβο του σεξ, αλυσοδεμένο σ’ ένα κρεβάτι” με φωτογραφία της ΜακΚίνεϊ. Υποτίθεται ότι ήταν αποκλειστική δήλωση του Άντερσον στην εφημερίδα. Προσέξτε ότι βαρυσήμαντες δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, Τζέιμς Κάλαγκχαν, την ίδια μέρα αναφέρονται σε μία μικρή στήλη κάτω! Πηγή: Pinterest

Τελικά, η Τζόις ΜακΚίνεϊ και ο Κιθ Μέι ουδέποτε δικάστηκαν για την απαγωγή και το βιασμό του Μορμόνου ιεροκήρυκα. Ενώ είχαν απελευθερωθεί με εγγύηση ενόψει της δίκης τους, δραπέτευσαν στις ΗΠΑ με πλαστά διαβατήρια. Οι αμερικανικές αρχές αρνήθηκαν να τους εκδώσουν στη Βρετανία.

Αυτό που συνέβη με τον Άντερσον σταμάτησε να απασχολεί τη βρετανική κοινή γνώμη και σύντομα ξεχάστηκε.

Οι περιπέτειες συνεχίζονται

Όμως, η ΜακΚίνεϊ το 1984 προσπάθησε και πάλι να απάγει τον Κερκ Άντερσον, ο οποίος είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ. Η ΜακΚίνεϊ συνελήφθη ενώ παρακολουθούσε το σπίτι όπου έμενε ο Άντερσον με τη γυναίκα και τα παιδιά τους.  Στο αυτοκίνητό της βρέθηκε ένα σχοινί, χειροπέδες και αναλυτικές σημειώσεις που κατέγραφαν τις κινήσεις του.

Φωτογραφίες της ΜακΚίνεϊ μετά τη σύλληψή της. Πηγή:Wikipedia

Πολλά χρόνια αργότερα, η Τζόις ΜακΚίνεϊ άρχισε να εμφανίζεται και πάλι στις ειδήσεις για περίεργες συμπεριφορές. Το 2008 ξόδεψε μία ολόκληρη περιουσία στη Νότια Κορέα προκειμένου να αποκτήσει πέντε κλώνους του κατοικίδιου πίτμπουλ της.

Τότε άρχισε να φαίνεται ότι είχε έντονα ψυχολογικά προβλήματα. Κάποια στιγμή συνελήφθη ενώ σχεδίαζε να διαρρήξει ένα σπίτι. Όπως ανέφερε στην αστυνομία, στόχος της ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για να αγοράσει ένα προσθετικό πόδι για το άλογό της.

Και ταινία

Οι δύο αυτές υποθέσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξει και πάλι ενδιαφέρον για τη ξεχασμένη απαγωγή του Άντερσον.

Το 2010 ο ντοκιμενταρίστας Έρολ Μόρις γύρισε την ταινία «Ταμπλόιντ», βασισμένη στα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου για την υπόθεση. Σε αυτή συμπεριέλαβε και κάποιες λεπτομέρειες που δεν είχαν γίνει γνωστές εκείνη την εποχή. Όπως για παράδειγμα, ότι η ΜακΚίνεϊ στη Βρετανία εργάστηκε ως κολ γκερλ την εποχή που παρακολουθούσε τον Άντερσον.

Η ΜακΚίνεϊ διέψευσε τον Μόρις και υπέβαλε μήνυση. Η υπόθεση έκλεισε εξωδικαστικά.

Το 2019, η Τζόις ΜακΚίνεϊ ενώ οδηγούσε το φορτηγάκι της στο Χόλιγουντ σκότωσε μία 91χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος. Αντί να σταματήσει διέφυγε από το σημείο με το όχημά της. Η αστυνομία την εντόπισε και τη συνέλαβε.

Τότε φάνηκε ότι δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα. Έτσι κηρύχθηκε ψυχικά ανίκανη για να δικαστεί και εγκλείστηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu