Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη δοκιμή ενός αντιγριπικού εμβολίου που βασίζεται στην τεχνολογία mRNA, την ίδια που χρησιμοποιείται και στο εμβόλιο της κατά του κορονοϊού.
Ήδη ο πρώτος εθελοντής εμβολιάστηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ με υγιή άτομα 65 έως 85 ετών.
Αρχικός στόχος είναι, ως συνήθως, ο έλεγχος της ασφάλειας του εμβολίου και στη συνέχεια της αποτελεσματικότητας του από άποψη ανοσιακής ανταπόκρισης.
“Η πανδημία Covid-19 μας επέτρεψε να αξιοποιήσουμε την τεράστια επιστημονική ευκαιρία του mRNA.
Η γρίπη παραμένει μια περιοχή όπου χρειαζόμαστε εμβόλια”, δήλωσε η Κάθριν Γιάνσεν, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Pfizer.
Ειδήσεις σήμερα:
- Ξεκινά από σήμερα η αξιολόγηση των δημόσιων νοσοκομείων από τους ασθενείς. Η διαδικασία με το sms μετά το εξιτήριο
- Καταργούνται από σήμερα τα δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κάντζα. Θα εξυπηρετούνται με λεωφορεία
- Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις. Μέχρι πότε θα διαρκέσουν, τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
- Τέλος στα μετρητά για ενοίκια από το 2026, δεκαπλάσια πρόστιμα για «μαύρες» συναλλαγές. Το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ