Ξύλα, κορμοί και κλαδιά από την μεγάλη φωτιά που κατέκαψε το Μάτι και τον Νέο Βουτζά και στοίχισε την ζωή 102 ανθρώπων, βρίσκονται στοιβαγμένα μέσα σε μια έκταση 25 στρεμμάτων, ανάμεσα στην Ραφήνα και το Μάτι.

Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν για την υπαίθρια «πυριτιδαποθήκη της Μαραθώνος» -όπως την αποκαλούν- αφού αποτελεί ένα τεράστιο προσάναμμα με χιλιάδες κομμένα πεύκα από την συμφορά στο Μάτι.
Η συγκεκριμένη έκταση περίπου 25 στρεμμάτων, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος της Α’ εξόδου για τον Νέο Βουτζά, νοικιάστηκε τις πρώτες ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου από το δήμο Ραφήνας με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών, για λογαριασμό του υπουργείου Υποδομών με σκοπό εκεί να μεταφερθεί όλη η καμμένη οργανική ύλη της πληγείσας περιοχής (δέντρα δηλαδή, κυρίως πεύκα που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φλόγες).

Το σχέδιο ήταν τα κλαδιά που μεταφέρονται στο οικόπεδο να θρυμματίζονται και στη συνέχεια να απομακρύνονται από το σημείο. Η διαδικασία μέχρι στιγμής δεν έχει κυλήσει τόσο ομαλά, με αποτέλεσμα να παραμένουν  “βουνά” αθρυμμάτιστων ξύλων.

Ο δήμος Ραφήνας, προς αποφυγή του υπαρκτού κινδύνου να εκδηλωθεί μία νέα πυρκαγιά στην περιοχή, ζήτησε ένα πυροσβεστικό όχημα το οποίο πλέον βρίσκεται στο σημείο επί 24ωρου βάσεως ώστε να επέμβει άμεσα σε περίπτωση ανάγκης, ενώ υδροφόρες ανέλαβαν να καταβρέχουν προληπτικά την συσσωρευμένη καύσιμη ύλη.
Η εικόνα από ψηλά είναι αποκαλυπτική. Παρακολουθήστε το βίντεο drone του συνεργάτη μας Up Drones από το προσωπικό του κανάλι στο YouTube:

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school

 

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Πτήση πάνω από το απρόσιτο «Αγιοφάραγγο» με την κρυφή λίμνη. Ο θρύλος με τους 300 ερημίτες που συναντιόνταν μια φορά το χρόνο για να δουν πόσοι είχαν απομείνει (drone) … 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here