Τον Παύλο Σιδηρόπουλο που έφυγε σαν σήμερα θυμήθηκε ο παλιός του συνεργάτης και φίλος του Δημήτρης Πουλικάκος. Ο τραγουδοποιός με ανάρτησή του αναφέρθηκε και στον αδικοχαμένο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο που δολοφονήθηκε την ίδια μέρα μερικά χρόνια αργότερα από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα. Ήταν 6 Δεκεμβρίου.

Ο Πουλικάκος του αφιέρωσε το διάσημο τραγούδι ο «Μπάμπης ο Φλου» που κυκλοφόρησε με το συγκρότημα Σπυριδούλα». Ο Μήτσος το ξανατραγούδησε, αλλά στην ρεμπέτικη εκδοχή που διασκεύασε ο Ζορζ Πιλαλί. Ο ίδιος έγραψε:

«Τέτοια μέρα,το 1990,ένα θολό μεσημέρι,μας άφησε ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο Παυλάκης μας, φίλος καλός κι αγαπησιάρικο παιδί, χώρια απ’όλα τ’άλλα!! Του αφιερώνω το κομματάκι του αυτό όπως το διαμόρφωσε(!!!) ο mon cher ami Ζόρζ Πιλαλί (με τις αγριοφωνάρες μου), ως ρεμβέτικον άσμα»

Ο Δημήτρης Πουλικάκος στην ίδια ανάρτηση αναφέρθηκε και στην δολοφονική δράση του Κορκονέα και θύμισε την συναυλία που έδωσε τότε, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στα Προπύλαια προς τιμήν του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου:

«Το 2008,τέτοια μέρα πάλι,ένα παιδί (γεννημένο μετά το θάνατο του Παύλου) ούτε 18 χρονών ακόμα,πέφτει δολοφονημένο απο τον «ειδικό φρουρο»(sic) Κορκονέα,το μαύρο,οπλισμένο χέρι της ανενδοίαστης εξουσίας,που οδήγησε και στις μεγαλύτερες και πιo έντονες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων!!!… Από τη συναυλία που έγινε στα Προπύλαια προς τιμήν του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,(λίγο πριν τα Χριστούγεννα με Δήμαρχο τον Ομέρ Πριόνι-Κακλαμάνη) και ενάντια στην ασύδοτη εξουσία,αφιερώνω,λοιπόν,κι αυτό το τραγουδάκι, «Φτάνει πιά!!»

Η ανάρτηση κλείνει με την ευχή : «Άντε!!!..Και καλή τύχη μάγκες!!!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here