Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αποστείλει αεροσκάφη και πλοία για να αντιδράσουν «καταλλήλως» στα κινεζικά γυμνάσια γύρω από το νησί.
Κινεζικά πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) συνέχιζαν σήμερα το πρωί τις στρατιωτικές ασκήσεις, με προσομοιώσεις επιθέσεων κατά της Ταϊβάν και ταϊβανέζικων πολεμικών σκαφών, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας της νήσου.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν Σου Τσενγκ-τσανγκ δήλωσε ότι η Κίνα χρησιμοποίησε «με έπαρση» στρατιωτικές κινήσεις για να διαταράξει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ταϊπέι, ο Σου κάλεσε επίσης το Πεκίνο να μην κάνει επίδειξη στρατιωτικής ισχύος και καταδίκασε τους «ξένους εχθρούς» που, όπως δήλωσε, προσπαθούν να ρίξουν το ηθικό των Ταϊβανέζων μέσω κυβερνοεπιθέσεων και εκστρατειών παραπληροφόρησης.

Ειδήσεις σήμερα:
- Η Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει πως άγνωστοι απείλησαν την οικογένειά της. Τι κατέθεσε στη Δίωξη
- Το Ιράν προετοιμάζει την μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση στην ιστορία κατά ισραηλινού εδάφους. «Να μιλήσουν άμεσα πριν να είναι αργά» λέει ο Τραμπ
- Φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Από μια καρακάξα φαίνεται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά
- Το κτίριο της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης στόχος ισραηλινής επίθεσης (Βίντεο)
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ