Τη δεκαετία του ’50 οι κίνδυνοι του αυνανισμού φαίνεται ότι ήταν πολλοί, ή έτσι νόμιζαν. Η πρόληψη για όσους ήθελαν να προστατεύσουν εαυτούς και αλλήλους από την αδιάλειπτη συνήθεια της αυτό-ικανοποίησης, ήταν τα «βιβλία θρύλος που διδάσκουν και συναρπάζουν», του σεξολόγου Γεωργίου Ζουράρι.

Με μόλις 60 και 70 δραχμές μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί τη Σεξουαλική Ζωή ή τη Σεξουαλική Ορμή του «διαπρεπούς σεξολόγου και θεμελιωτή της Σεξολογίας στην Ελλάδα».

Στο πρώτο βιβλίο, οι αναγνώστες θα διάβαζαν για τον αυνανισμό και τον επικίνδυνο ρόλο του, την αποχή, την εγκράτεια, το πρόβλημα των νέων, που δεν ήταν άλλο από τη σεξουαλική διαφώτιση και τους παράγοντες που εξασθενίζουν τη σεξουαλική ορμή.

Στο δεύτερο βιβλίο, ο ιατρός περιγράφει τις σεξουαλικές διαστροφές και μια ολοκληρωμένη ανάλυση της ορμής και της ικανότητας. Επίσης δεν παραλείπει να αναφέρει και τις τελευταίες θεραπευτικές προόδους, για την αναφροδισία και την ανικανότητα. Φυσικά ο σεξολόγος επεξεργάζεται το θέμα με «μεγάλον ανθρωπισμόν και χωρίς να αποτυπώνη εις το μέτωπον των δυστυχισμένων ανθρώπων την κηλίδα της διαστροφής και του πάθους των».

Η διαφήμιση που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα της εποχής, περιγράφει το 12ο και 13ο βιβλίο του σεξολόγου. Προφανώς για να επεκταθεί τόσο, οι πωλήσεις πήγαιναν καλά, ή απλώς το θέμα είναι ανεξάντλητο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here