Κακούργημα στο εξής η θανάτωση ιπποειδούς λόγω μόνιμου δεσίματος

Κακούργημα στο εξής η θανάτωση ιπποειδούς λόγω μόνιμου δεσίματος

Με ανακοίνωσή του στο Facebook ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών ενημέρωσε τους ακολούθους της σελίδας του σχετικά με μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη.

Για πρώτη φορά, η θανάτωση ενός ιπποειδούς λόγω παθητικής κακοποίησης, όπως είναι το μόνιμο δέσιμο, αναγνωρίστηκε ως κακούργημα.

Κάποιος “άνθρωπος”, εντός πολλών εισαγωγικών, άφησε την άτυχη γαϊδουρίνα με το όνομα Αγάπη να πεθάνει βασανιστικά, κρεμασμένη από τα σχοινιά της σε ένα δέντρο στο Κορωπί. Δυστυχώς, και μετά τα γεγονότα της Σαντορίνης και την ατιμωρησία που ακολούθησε, έχουμε πλέον συνηθίσει να βλέπουμε ιπποειδή να παραμελούνται και να υφίστανται κακοποίηση. Η ορατότητα αυτών των γεγονότων είναι περιορισμένη, και οι εθελοντ-ρι-ές που ασχολούνται με τα ιπποειδή μένουν να παλεύουν στην αφάνεια, με ελάχιστη βοήθεια και αναγνώριση.

Όπως έγραψε ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών στην ανάρτησή του, θεωρείται απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι τα ιπποειδή έχουν ανάγκη να κινούνται ελεύθερα. Το μόνιμο δέσιμο των ιπποειδών όπως γίνεται μέχρι σήμερα, χωρίς επίβλεψη, μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς ή ακόμα και σε φριχτό θάνατο.

Δεν έχουμε πλέον καμία δικαιολογία να κακομεταχειριζόμαστε τα ζώα που μας προσφέρουν τις υπηρεσίες, τα προϊόντα, και την αφοσίωσή τους. Κάθε τέτοια πράξη αμέλειας ή δόλου πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά.

Η οργάνωση, η συνεννόηση, και η αφοσίωση των εθελοντών στην επικράτηση της δικαιοσύνης, είναι κάθε φορά ο μοναδικός λόγος που κάποιες υποθέσεις καταλήγουν να γίνονται γνωστές καταδικάζονται.

Στην ανάρτησή του, ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών εκφράζει τις ευχαριστίες του απέναντι στη Δικηγόρο Νίκη Τηλιάκου, στη Γαϊδουροχώρα – το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι –, καθώς και στους αυτόπτες μάρτυρες που βοήθησαν στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων και κατέθεσαν κατά του δράστη.

Όπως ανέφερε ο Σύλλογος: “Η δίκη θα οριστεί σε μελλοντικό χρόνο, και τα έξοδα θα είναι αναμφίβολα υψηλά λόγω της παρουσίας μας στο Κακουργιοδικείο. Εάν θέλετε να συμβάλλετε σ’ αυτό, μπορείτε να συνεισφέρετε το ποσό που επιθυμείτε με την αιτιολογία “ΑΓΑΠΗ””. Ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες μας να συμβάλλουν όπως μπορούν στη μάχη των οργανώσεων για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, είτε προσφέροντας χρήματα στους λογαριασμούς που αναγράφονται στο facebook post, είτε διαδίδοντας την είδηση, είτε με μια επίσκεψη στη Γαϊδουροχώρα για την ενίσχυση του έργου της.

Από το site της Γαϊδουροχώρας: “Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι έχει σαν κύριο σκοπό του τη μέριμνα για τη βελτίωση των συνθηκών στις οποίες ζουν και εργάζονται τα γαϊδουράκια στην Ελλάδα, τη φροντίδα αυτών που βρίσκονται σε ανάγκη και την ευαισθητοποίηση της σημερινής κοινωνίας σχετικά με αυτό το ζώο”.

Από το site του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών: “Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.), ιδρύθηκε το 2007, με σκοπό να προστατεύει και να περιθάλπει ιπποειδή από την κακομεταχείριση,την εγκατάλειψη και τον βασανισμό, να ελαφρύνει τον πόνο τους με φροντίδα και αγάπη και να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για την σωστή συμπεριφορά και αντιμετώπισή τους”.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας|  Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.