«Είναι βαριά η καλογερική» λέει μια σοφή λαϊκή ρήση και φαίνεται πως επιβεβαιώθηκε μέσα από την υπόθεση μιας καλόγριας που αποφάσισε να  σκηνοθετήσει τον θάνατο της προκειμένου να ξεφύγει από την σκληρή θρησκευτική καθημερινότητα.

Η επιστολή του αρχιεπισκόπου ήταν αποκαλυπτική για την υπόθεση: «Από ένα διαβολικό μυαλό βγαίνει μια σωματική ασθένεια. Προσποιούνταν ότι ήταν νεκρή, δεν φοβόταν για την υγεία της ψυχής της και με τη βοήθεια πολλών από τους συνεργούς της, κακοποιούς, δημιούργησαν ένα ομοίωμα του σώματος της για να παραπλανήσουν τους αφοσιωμένους πιστούς».

Μίλησε ακόμα για την ανακάλυψη της εξαπάτησης της καλόγριας και την οργή που προκάλεσε. Τα κείμενα κατέγραψαν την εξέλιξη των γεγονότων, αλλά δεν περιελάμβαναν πληροφορίες σχετικά με την κατάληξη του σκανδάλου. «Δυστυχώς, κι αυτό είναι πραγματικά απογοητευτικό, δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της υπόθεσης», δήλωσε ο καθηγητής Ρέες Τζόουνς.

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις καλογριών και καλόγερων που εγκατέλειψαν το θρησκευτικό τους σπίτι. Δεν παίρνουμε πάντοτε όλες τις λεπτομέρειες ή γνωρίζουμε το αποτέλεσμα» είπε.

Πηγή: reader.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here