Τεράστια επιτυχία για την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών που διεξάγεται στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας.
Το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά κουπιά ήταν χρυσό και το κατέκτησαν μετά από συγκλονιστική εμφάνιση στο τελικό της δικώπου, η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου. Αν και είναι μαζί ως πλήρωμα μόλις ένα μήνα, τα κορίτσια πήραν από την αρχή της κούρσας το «πάνω χέρι» και διατηρήθηκαν εκεί ως το φινάλε με χρόνο 6:58.41 που αποτελεί μάλιστα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και το προηγούμενο 6:58.68 ανήκε κι αυτό σε ελληνικό πλήρωμα και συγκεκριμένα από το 2019 στο Παγκόσμιο της Σαρασότα και πάλι τότε από την Χριστίνα Μπούρμπου, έχοντας τότε δίπλα της την Μαρία Κυρίδου.
Στην 2η θέση και αρκετά πιο πίσω τερμάτισε το πλήρωμα της Λιθουανιας με 7:04.27 και στην 3η αυτό της Γερμανίας με 7:05.69.

Ειδήσεις σήμερα:
- Άραχθος. Ενός λεπτού σιγή από τους γιατρούς πριν προχωρήσουν στη λήψη των οργάνων του 14χρονου Σπύρου
- Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο μεγάλος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς
- Ελικόπτερο έπεσε στη μαρίνα Βουλιαγμένης. Δείτε το βίντεο
- «Το Temu λειτουργεί ως βιτρίνα, συλλέγει προσωπικά δεδομένα». Η μήνυση με αποκαλυπτικά στοιχεία για το λογισμικό
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ