Ο μαιευτήρας που παρουσιαζόταν ως θαυματουργός της τεχνητής γονιμοποίησης και άφησε έγκυες δεκάδες γυναίκες εν αγνοία τους. Είχε τιμηθεί ως “γιατρός της χρονιάς”

Ο μαιευτήρας που παρουσιαζόταν ως θαυματουργός της τεχνητής γονιμοποίησης και άφησε έγκυες δεκάδες γυναίκες εν αγνοία τους. Είχε τιμηθεί ως “γιατρός της χρονιάς”
Από το 1948, η δράση του μαιευτήρα Κουίνσι Φόρτιερ είχε ξεκινήσει. Σε μιά περίοδο που η στειρότητα και η τεχνητή γονιμοποίηση ήταν ακόμα ταμπού, ο γιατρός από τη Νεβάδα αφοσιώθηκε στην “υπεράσπιση της προόδου”.

Βοήθησε εκατοντάδες γυναίκες να τεκνοποιήσουν, ενώ ίδρυσε την πρώτη γυναικολογική κλινική στην Νεβάδα. Τα πράγματα, όμως, είναι πιο σκοτεινά απ’ όσο φαίνονται.

Στην πραγματικότητα, ο δρ. Κουίνσι Φόρτιερ άφηνε έγκυες τις γυναίκες που επισκέπτονταν το ιατρείο του, χρησιμοποιώντας το δικό του σπέρμα αντί των συζύγων τους και μάλιστα χωρίς τη συγκατάθεση τους. Καταδίκασε δεκάδες γυναίκες στην άγνοια, αφαιρώντας το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιες για τον πατέρα του παιδιού τους. Μέχρι στιγμής, το DNA του έχει ανιχνευθεί σε πάνω από τριάντα παιδιά στις ΗΠΑ και ο κατάλογος ολοένα και αυξάνεται.

Η αποκάλυψη της απάτης

Τον Μάρτιο του 2018, η πρώην ντετέκτιβ, Γουέντι Μπαμπστ, αποφάσισε να κάνει δώρο στον εαυτό της ένα τεστ DNA. Ήθελε να γιορτάσει την συνταξιοδότησή της μετά από 13 χρόνια στην υπηρεσία, κατακτώντας μία συνολική εικόνα του γενεαλογικού της δέντρου. Την περίμενε, όμως, μια δυσάρεστη έκπληξη.

Όταν έφτασαν στα χέρια της τα αποτελέσματα, ανακάλυψε ότι το DNA της είχε “ταιριάξει” με μια μεγάλη ομάδα πρώτων ξαδέλφων. Ωστόσο, υπήρχε ένα πρόβλημα. Η Μπαμπστ δεν είχε ούτε ξαδέρφια ούτε θείες ή θείους. Και η κατάσταση έγινε ακόμα πιο ανησυχητική, όταν ανακάλυψε ότι έχει δεκάδες αδέρφια.

Η Ντόροθι Ότις ήταν ένα από τα θύματα του Κουίνσι Φόρτιερ. Επισκέφτηκε το ιατρείο του για εξέτασεις και έφυγε έγκυος (Πηγή: Youtube)

Η μητέρα της, Κέιθι Χολμ, ήταν 22 ετών, όταν το 1966 γνώρισε τον 54χρονο τότε Κουίνσι Φόρτιερ στην κλινική του στο Λας Βέγκας. Τον εμπιστεύτηκε πως έκανε αυτό για το οποίο είχε πληρωθεί. Να χρησιμοποιήσει το σπέρμα του συζύγου της για την διαδικασία της γονιμοποίησης. Η ίδια θυμάται “Ο γιατρός μπήκε και βγήκε από το εξεταστήριο δύο ή τρεις φορές. Είχα σκεφτεί τότε, γιατί το κάνει αυτό;“.

Η απάντηση ήρθε δεκάδες χρόνια αργότερα, όταν η κόρη της Γουέντι Μπαμπστ ανακάλυψε ότι ο ρόλος του γιατρού στην γέννησή της ήταν κάτι παραπάνω από βοηθητικός. Ήταν ο ίδιος της ο πατέρας.

Από τις εξετάσεις στην εγκυμοσύνη

Ανάμεσα στις δεκάδες γυναίκες που εξαπάτησε ο δρ Φόρτιερ, παραβιάζοντας κάθε έλεγχο στο σώμα και τις επιλογές των γυναικών, ήταν και η Ντόροθι Ότις. Η Ντόροθι επισκέφτηκε την κλινική του, προκειμένου να εξετασθεί για μία ενδεχόμενη μόλυνση στην περιοχή των γεννητικών της οργάνων.

Ωστόσο, το σχέδιο του αδίστακτου γιατρού ήταν διαφορετικό. Φεύγοντας από το γραφείο του, η Ντόροθι είχε μείνει έγκυος στον 71χρονο σήμερα γιο της, Μάικ. Η ίδια σε δήλωσή της έχει αναφέρει επανειλημμένα ότι δεν είχε σκοπό να αποκτήσει παιδί, ειδικά εκείνη την περίοδο που ήταν ακόμα φοιτήτρια. Ο Μάικ έτυχε να ανακαλύψει ότι είναι παιδί του Φόρτιερ το 2017, όταν ερευνούσε την υποτιθέμενη συγγένειά του με τους ιθαγενείς της Αμερικής.

Διαβάστε ακόμα: O γιατρός που διέπραξε τη μεγαλύτερη ιατρική εξαπάτηση στην ιστορία, αλλά πέθανε πάμπλουτος. Η «μαγική» συσκευή του είχε απαντήσεις για κάθε ασθενή

Ο “γιατρός της χρονιάς”

Η Μπαμπς και ο Μάικ είναι μόλις δύο από τα τουλάχιστον 26 παιδιά, που έχουν ταυτοποιηθεί ως “παιδιά” του Κουίνσι Φόρτιερ, με τις μητέρες τους να δηλώνουν ότι εξαπατήθηκαν στην κλινική του. Ο Φόρτιερ πέθανε το 2006 σε ηλικία 94 ετών. Μέχρι τότε καμία κατηγορία δεν έφτασε στη δημοσιότητα, ενώ ο ίδιος δεν παραδέχθηκε ποτέ κανένα αδίκημα. Μάλιστα, το 1991 διακρίθηκε ως “γιατρός της χρονιάς” στην πολιτεία όπου έμενε και εργαζόταν, στη Νεβάδα.

Δύο γυναίκες που “τόλμησαν” να υποβάλλουν μήνυση στον μαιευτήρα για δόλια χρήση του σπέρματός του αποσιωπήθηκαν. Οι μηνύσεις τους διευθετήθηκαν εκτός δικαστηρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τους απαγορεύτηκε να μιλήσουν για τις υποθέσεις τους, μετά την υπογραφή σχετικών εμπιστευτικών συμφωνιών.

O αδίστακτος μαιευτήρας Κουίνσι Φόρτιερ (Πηγή: Youtube)

Ο Κουίνσι Φρόντιερ κατηγορήθηκε επίσης για σεξουαλική κακοποίηση από τον γιο του, Κουίνσι Φρόντιερ τζούνιορ. Συγκεκριμένα, ο Φρόντιερ τζούνιορ ισχυρίστηκε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα του, μεταξύ 3 και 14 ετών και πως είχε δει να κακοποιούνται τα αδέρφια του και άλλα παιδιά από τον ίδιο. Το 2002, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του γιου, ενώ η αδερφή του είχε αναφέρει σε δήλωσή της πως “δεν θέλει να ξέρει” τι πραγματικά συνέβη.

Δεν ήταν ο μόνος

Ο Φρόντιερ δεν ήταν ο μόνος γιατρός που τιμήθηκε με διακρίσεις για την ικανότητά του να “βοηθά” τις γυναίκες να συλλάβουν, την ίδια στιγμή που τις ανάγκαζε να τεκνοποιήσουν τα παιδιά τους, προβαίνοντας ουσιαστικά σε μία έμμεση μορφή σεξουαλικής κακοποίησης. Σε άλλες πολιτείες της Αμερικής, όπως στο Τέξας και την Ιντιάνα, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου αποκαλύφθηκε η δράση και άλλων ιατρών που ακολουθούσαν την ίδια διαδικασία.

Ο δρ ΜακΜόρις (Dr. McMorries) από το Τέξας και ο Ντόναλτ Κλάιν (Donald Cline) από την Ιντιάνα κατηγορήθηκαν για την παράνομη γονιμοποίηση τριάντα γυναικών έκαστος, ενώ ο Γερμανός δρ Τζαν Καρμπάατ (Dr. Jan Karbaat) χορήγησε παράνομα το σπέρμα του για τη γονιμοποίηση πενήντα γυναικών. Η αποκάλυψη αυτών των σεξουαλικών εγκλημάτων οδήγησε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ (Τέξας, Ιντιάνα, Καλιφόρνια) να θεσπίσουν ένα κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο που αφενός καταδικάζει ως εγκληματική και παράνομη μια τέτοια ενέργεια και ταυτόχρονα κατοχυρώνει την υπεράσπιση των θυμάτων.

Στη βιομηχανία γονιμότητας, η πρακτική του δρ Φόρτιερ ήταν ένα αρκετά “διαδεδομένο φαινόμενο”. Όσοι ακολουθούσαν την παραβιαστική αυτή οδό γονιμοποίησης, την δεκαετία του 1960 και 1970, δεν μπορούσαν να προβλέψουν το μέλλον και την ευκολία, με την οποία οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αναλύσουν το DNA τους. Ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έβλεπαν στην πρακτική αυτή μια έξυπνη επιχειρηματική λύση. Καθώς το “κατεψυγμένο σπέρμα” δεν αποτελούσε ακόμα συνιστώμενη ιατρική μέθοδο, η άμεση πρόσβαση και παροχή σπέρματος σε ασθενείς, τους εξασφάλιζε ένα σταθερό πελατολόγιο, φήμη και κατά συνέπεια κέρδη.

Η ιστορία του δρ Φόρτιερ κυκλοφορεί στο νέο ντοκιμαντέρ του HBO “Baby God”.

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr
close menu