Λιγνάδης. “Μπορεί να ξέφυγα αλλά βιαστής δεν είμαι”. Έκανε λόγο για πλεκτάνη αριστεριστών και “βοθροκάναλων της διαπλοκής”

Λιγνάδης. “Μπορεί να ξέφυγα αλλά βιαστής δεν είμαι”. Έκανε λόγο για πλεκτάνη αριστεριστών και “βοθροκάναλων της διαπλοκής”

Πιστός στην υπερασπιστική γραμμή της πλήρους άρνησης του κατηγορητηρίου που περιλαμβάνει τέσσερις βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών παρέμεινε κατά την μακρά απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο σκηνοθέτης παραδέχθηκε ωστόσο ότι γνώριζε δύο από τους τέσσερις καταγγέλλοντες και μάλιστα τους είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του, ήταν όμως κατηγορηματικός ότι δεν είχε καμία ερωτική ή σεξουαλική επαφή μαζί τους.

«Δεν κατηγορούμαι για κορτάκιας, πέφτουλας, γύπας, γητευτής. Μπορεί να ξέφυγα, να υπήρξα τέτοιο άτομο, αλλά βιαστής δεν είμαι. Σιχαίνομαι το βιασμό, σιχαίνομαι την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο κίνημα του #metoo, λέγοντας ότι οι καταγγέλλοντες «στεγάστηκαν κάτω από την ομπρέλα του metoo, της θυματοποίησης. Λυπάμαι αυτό το πολύ σοβαρό κίνημα που θεωρεί ότι είμαστε σε απέναντι όχθες και άνοιξε μία ομπρέλα που στεγάζει χλωρά και ξερά, αυτό θα οδηγήσει στην αυτοκατάργησή του».

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από την πρόεδρο για τον δεύτερο καταγγέλλοντα, τον Σεΐφ, και ο Δ.Λιγνάδης άρχισε να εξιστορεί τη γνωριμία τους

«Ανέβασα μια παράσταση με τον Ρουβά. Είχα ανεβάσει στο χορό και άτομα αφρικανικής καταγωγής. Μία από τις κοπέλες μου έφερε τον αδελφό της, τον Θεοδωρή, και μου είπε αυτός ότι έπρεπε να γνωρίσω οπωσδήποτε κάποιον με “φαντεζί” προσωπικότητα. Τότε τον γνώρισα το 2015.

Γνωριστήκαμε στα Γκούντις. Βεβαίως συναναστεφόμουν με νέους, αλλά όχι με ανήλικους. Ο καταγγέλλων ήταν ένας άνθρωπος που τον γοήτευσα. Λέει ότι με ερωτεύτηκε. Κάναμε παρέα και το 2016 ήρθε να μείνει στο σπίτι μου. Και τον Παύλο (τέταρτος καταγγέλλων) είχα καλέσει και άλλους».

Πρόεδρος: Γνωρίζατε ότι ήταν ανήλικος;

Κατηγορούμενος: Δεν το αποκλείω. Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι μου ζητούσε να κάνουμε κάτι γενετήσιο. Να ολοκληρωθεί η γνωριμία μας με γλειψίματα κάτι… τι να πω…

Πρόεδρος: Είχατε επαφή;

Κατηγορούμενος: Καμία απολύτως. Μπορεί να βρισκόμασταν δύο φορές την εβδομάδα ή μια φορά το μήνα. Εγώ σας αποτυπώνω τι μου ζητούσε τότε.

Πρόεδρος: Αυτός σας είπε ότι είναι ερωτευμένος;

Κατηγορούμενος: Ίσως να μου το είπε, ίσως να το κατάλαβα, πάντως ήθελε να προχωρήσουμε.

Πρόεδρος: Είχατε επαφή;

Κατηγορούμενος: Σωματική ή σεξουαλική καμία. Αυτοί οι διάλογοι γίνονταν σαν παιχνίδι. Γίνονταν πάνω στο «μωρή» και το «καλέ»

Πρόεδρος: Ήταν ανήλικος, το λάβατε υπόψιν;

Κατηγορούμενος: Το ότι έλεγε ότι με βλέπει έτσι δεν το σπουδαιολόγησα. Τι μεγαλύτερη προστασία να του παράσχω να βγαίνουμε με τον Θεοδωρή, να έρχεται να βλέπει να βιβλία μου…

Πρόεδρος: Για την οικειότητα στη φωτογραφία; Στην Επίδαυρο πήγατε;

Κατηγορούμενος: Όταν η ανακρίτρια με ρώτησα για τον Αύγουστο του 2015 της απάντησα κατηγορηματικά όχι με αποδείξεις. Όταν βλέπω ότι ο μηνυτής αναδιπλώνεται και αποφάσισε ότι πήγαμε τον Ιούλιο και όχι τον Αύγουστο και πάλι ήμουν κατηγορηματικός. Ποτέ δεν πάω Επίδαυρο αν δεν έχω παραστάσεις. Αποκλείω το να πήγα με αυτά τα δύο άτομα. Έκανα εντατικές πρόβες του Μπίλι Έλλιοτ. Ίσως να πήγα το 2016-7 όχι το 2015. Πήγα στην Επίδαυρο το 2016 τέλη Ιουνίου για την «αναγνωριστική» της Αντιγόνης. Ίσως εκεί να τους συνάντησα και να βγάλαμε φωτογραφία, αλλά κατηγορηματικά λέω ότι δεν πήγαμε μαζί.

Πρόεδρος: Το 2015 πού ήσασταν;

Κατηγορούμενος: Έκανα πρόβες για τον Έλλιοτ. Δεν πήγα κανένα ΣΚ στην Επίδαυρο. Στα μέσα του 2016 αραίωσε η επικοινωνία μας, είχε το φίλο του.

Πρόεδρος: Τον Σεπτέμβριο του 2015 συνεχίσατε τις επαφές; Πώς ήρθε και έμεινε σπίτι σας;

Κατηγορούμενος: Αρχές του 2016 ήρθε με μια τσάντα στο χέρι και μου είπε ότι τσακώθηκε με τους δικούς του.

Πρόεδρος: Ήταν ανήλικος;

Κατηγορούμενος: Όχι ήταν ενήλικας και δεν έβρισκα πουθενά το κακό. Έμεινε περίπου δέκα μέρες με επιφύλαξη.

Πρόεδρος: Πού κοιμόταν;

Κατηγορούμενος: Στον καναπέ. Δεν ένιωθα άνετα, αλλά δεν ρώτησα γιατί δεν πήγε σε άλλους φίλους του.

Πρόεδρος: Γιατί αραιώσατε;

Κατηγορούμενος: Γιατί έπρεπε να φύγει. Ο ίδιος λέει ότι τον προσέβαλα και ότι δεν έβρισκε φαγητό στο ψυγείο. Σε μια κατάθεση μετά πρόσθεσε ότι έβλεπε και ανήλικα… Του είχα πει ότι «οι ερωτικές επιλογές δεν είναι το επάγγελμά σου. Κάνε κάτι άλλο». Δεν ξέρω αν αυτό τον προσέβαλε.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε επισταμένως και για τον τέταρτο καταγγέλλοντα, τον Παύλο.

Για τον τέταρτο καταγγέλλοντα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως θέλησε να τον βοηθήσει γιατί στο σπίτι του δεν είχε ρεύμα.

«Μου εξομολογήθηκε πως στο σπίτι του δεν έχει ρεύμα και ετοιμαζόταν το πρωί στα σκοτάδια. Τότε σοκαρίστηκα και του είπα όποτε θέλει να έρχεται σπίτι να διαβάσει ή να πλύνει τα ρούχα του. Δέχθηκα να προσφέρω βοήθεια χωρίς να το εξακριβώσω.

Στοιχειωδώς να έχει μια στέγη και πλυντήριο για τα ρούχα του. Δεν έγινε αμέσως το να μείνει. Έγινε κάποια στιγμή και έκτοτε για κάποιο χρονικό διάστημα ερχόταν και διέμενε ή έμενε κατά καιρούς. Πρέπει να πρωτοήρθε το Φεβρουάριο του 2015».

Πρόεδρος: Δεν τον ρωτήσατε αν έχει φίλους, συγγενείς; Είναι σοβαρή η ευθύνη.

Κατηγορούμενος: Ερχόταν, έφευγε, ξαναερχόταν. Ναι, είναι μεγάλη ευθύνη. Είναι λάθος μου που πήρα αβασάνιστα αυτήν την ευθύνη να τον βάλω σπίτι μου. Πίστεψα αυτά που μου είπε. Έκανα κάτι ασυνήθιστο κακώς.

Πρόεδρος: Δεν σκεφτήκατε να του δώσετε χρήματα για το ρεύμα;

Κατηγορούμενος: Δεν του είπα να μετακομίσει, αλλά όποτε θέλει να πλυθεί να έρχεται. Δεν σκέφτηκα να του δώσω λεφτά.

Επειδή είμαι εργένης και λέρωνα το σπίτι μου και για παιδαγωγικούς σκοπούς για να μάθει πως ό,τι παίρνεις πρέπει να το δίνεις του είπα να κάνει κάποιες δουλειές πχ σκούπισμα, σφουγγάρισμα… Για να νιώθει ότι κάτι κάνει.

Πρόεδρος: Ήσασταν δεκτικός στο να έρχονται στο σπίτι σας;

Κατηγορούμενος: Ναι και άλλοι πολλοί έρχονταν. Ήμουν φιλικός, απολάμβανα το τυχαίο, το απρογραμμάτιστο.

Πρόεδρος: Έχει προηγηθεί μια απόπειρα ληστείας με τραυματισμό από άγνωστο. Δεν σας είχε κάνει να είστε πιο συγκρατημένος; Μας λέτε για νεαρά άτομα και οριακά ανήλικα που όμως δεν τα ξέρατε τόσο καλά. Δεν λαμβάνατε μέτρα; Δεν γίνατε πιο προσεκτικός;

Κατηγορούμενος: Δεν το συνδύασα ποτέ με το μαχαίρωμα.

Σπίτι μου έρχονταν και άτομα που τα είχα γνωρίσει πριν από δύο λεπτά. Ήμουν από ανοιχτός μέχρι ηλίθιος…

Για το συμβάν που περιγράφει ο καταγγέλλων θα το χαρακτήριζα τουλάχιστον κωμικό, αν δεν βρισκόμουν σε αυτή τη θέση.

Πρόεδρος: Με τον Παύλο είχατε επαφή;

Κατηγορούμενος: Ποτέ, ποτέ, κατηγορηματικά ποτέ.

Πρόεδρος: Αυτό που λέει ότι έγινε στην κρεβατοκάμαρα;

Κατηγορούμενος: Ποτέ. Θέλει να με εκδικηθεί, στρατεύτηκε; Δεν μπορώ να μπω στο κεφάλι του. Άκουσα τη γελοιότητα αυτής της περιγραφής.

Ψάχνουμε βαθέα κίνητρα από ανθρώπους με ταπεινά ελατήρια.

Πρόεδρος: Αν είχατε ερωτική επαφή με τον Παύλο θα το παραδεχόσασταν;

Κατηγορούμενος: Καμία, καμία.

Πρόεδρος: Γιατί άλλο βιασμός, άλλο αποπλάνηση, άλλο άλλα αδικήματα.

Κατηγορούμενος: Εδώ κρίνεται η τιμή και η υπόληψή μου, αν και κατεστραμμένη. δεν ήρθα εδώ να πω ψέματα, ούτε να κρυφτώ.

Πρόεδρος: Είχατε ποτέ σχέσεις με ανήλικα;

Κατηγορούμενος: Ποτέ ποτέ, επαφές κοινωνικές, συναναστροφές, συναντήσεις, ναι, αλλά ποτέ κάτι παράνομο ή παράτυπο. Τίποτα δόλιο, καταχρηστικό. Απερίσκεπτα γεγονότα ναι.

Για τον τρίτο καταγγέλλοντα, ο οποίος δεν προσήλθε στο δικαστήριο να καταθέσει, ο Δημήτρης Λιγνάδης είπε:

“Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ. Συγγνώμη που γελάω. Δεν υπάρχει, θα αμφέβαλα αν είναι υπαρκτό πρόσωπο. Θα ήθελα να τον δω στη φάτσα του. Δεν τον γνωρίζω ούτε κατά διάνοια. Αν από τους μηνυτές μου γνωρίζω τους 2,5, αυτόν καθόλου.

Όταν ήμουν προφυλακισμένος μου είπε ο αδελφός μου ότι υπάρχει και ένας άλλος καταγγέλλων, με έπιασαν τα γέλια. Οι προηγούμενοι ίσως να είχαν ένα κίνητρο, αυτός είναι ένα εφεύρημα, μία κατασκευή. Προϊόντος του χρόνου κατάλαβα ότι θα έπρεπε να ενισχυθούν οι δύο καταρριφθείσες μηνύσεις από την υπεράσπισή μας.” ανέφερε.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε αν έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για άλλα σεξουαλικά αδικήματα, αλλά και για ποιο λόγο θεωρεί ότι οι καταγγελίες είναι ψευδείς.

Πρόεδρος: Έχετε κατηγορηθεί παλαιότερα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας;

Κατηγορούμενος: Εμένα το μυαλό μου είχε πάει στην ιστορία με την τραβεστί και τη μηχανή. Όμως μετά θυμήθηκα ένα περιστατικό όταν ήμουν 19 ετών το 1984. Τότε παίζαμε μπάλα και θυμάμαι ότι ένας με κατήγγειλε για ασέλγεια, ήρθε η μάνα του με αστυνομία και φώναζε και μετά απέσυρε τη μήνυση.

Οι καταγγέλλοντες συναντήθηκαν και δημιούργησαν ένα κράμα από ομάδες, συνιστώσες.

Αυτοί οι 2,5 άνθρωποι είχαν προσωπική πικρία, προσωπικά κίνητρα. Υπάρχουν τριβές και προστριβές με ηθοποιούς-ελεύθερους σκοπευτές, μεγάλες προστριβές και διαμάχες με το ΣΕΗ, δημοσιογράφοι και infuencers του ψευδοαριστερού χώρου για να κλονίσουν την κυβέρνηση. Υπήρξε το φυτίλι, ο Βασίλης Κ. που άνοιξε το χορό, ο Νίκος Σ. για να πει για έναν βιασμό. Αυτοί είναι οι “λαγοί”. Μετά ακολούθησε μια κοινωνία εθισμένη στο αίμα, μετά ένα τεράστιο προϊόν για πολιτική εκμετάλλευση και μετά τα ΜΜΕ βρήκαν τεράστια ευκαιρία για “χτυπήματα” και έτσι οδηγήθηκα εδώ.

Πρόεδρος: Δεν θα σταματούσε κάπου όλο αυτό; Γιατί να κατηγορήσουν κάποιον εντελώς αθώο;

Κατηγορούμενος: Η ποιότητα μιας κατηγορίας φαίνεται από εκείνον που την εκτοξεύει. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους, είναι ένα πλέγμα, μια πλεκτάνη. Είναι ένα σύμπλεγμα. Δεν είναι δέκα άτομα, αλλά δέκα ενωμένοι σε μία ομάδα.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στις ενέργειές του στο Εθνικό Θέατρο και εξέφρασε την άποψη ότι κάποιους ενόχλησαν.

“Κάποιοι αριστεριστές τα “βοθροκάναλα της διαπλοκής” όπως τα έλεγαν κάποτε τα έχουν καταστήσει “αρχάγγελους της κάθαρσης”.

Όλα αυτά δημιούργησαν ένα μέτωπο, μια επιθυμία για εκδίκηση, και στην πρώτη ευκαιρία να σου ρίξουμε μία Λιγνάδη να πέσεις στο πηγάδι.“, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr
close menu