Λόρδος Μαουντμπάτεν: Ο μέντορας του βασιλιά Κάρολου ήταν «ομοφυλόφιλος που του άρεσαν τα νεαρά αγόρια». Δολοφονήθηκε από τον IRA

Λόρδος Μαουντμπάτεν: Ο μέντορας του βασιλιά Κάρολου ήταν «ομοφυλόφιλος που του άρεσαν τα νεαρά αγόρια». Δολοφονήθηκε από τον IRA

Ήρωας ή παλιάνθρωπος; Ήταν ο τίτλος  αφιερώματος του βρετανικού Royal Documentary Channel για τη ζωή του εμβληματικού λόρδου Μαουνμπάτεν. Υπήρξε μέντορας του βασιλιά Καρόλου, αντιβασιλέας των Ινδιών, δολοφονήθηκε από τον ΙΡΑ το 1979 και απασχόλησε και μετά θάνατον με τις αποκαλύψεις για τη σεξουαλική του ζωή.

Ο Μάουντμπατεν είχε δεσμούς αίματος με τις βασιλικές οικογένειες της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Ρωσίας.

Ο πρώτος κόμης Mountbatten της Βιρμανίας γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1900. Ήταν ο νεότερος γιος του πρίγκιπα Louis of Battenberg και της πριγκίπισσας Victoria της Έσσης και του Ρήνου.

Ο λόρδος  είχε διπλή συγγένεια με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, καθώς ήταν δεύτερος ξάδερφος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β και θείος του έλληνα συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου.

O λόρδος  κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό. και  συμμετείχε ενεργά στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.  Μετά την ήττα της Γερμανίας, εγκατέλειψε τους γερμανικούς τίτλους, και  πήρε το επώνυμο Μάουντμπάτεν-Γουίνδσορ. / flickr

Ο σκανδαλώδης γάμος

Ο Λούις και η Εντουίνα Μαουντμπάτεν παντρεύτηκαν, το 1922 και ήταν ο γάμος της δεκαετίας. Εκείνος ήταν ένας πρίγκιπας και κείνη είχε χαρακτηριστεί «η πιο όμορφη γυναίκα στην Αγγλία». Ωστόσο ο 38χρονος γάμος τους κάθε άλλο παρά τέλειος ήταν. Ο λόρδος Μαουντμπάτεν τον είχε συνοψίσει λέγοντας κάποτε: «Η Εντουίνα και εγώ περάσαμε όλη μας την παντρεμένη ζωή στα κρεβάτια άλλων ανθρώπων».

Με τη σύζυγό του Εντουίνα, είχαν έναν “ανοιχτό” γάμο, καθώς και οι δύο διατηρούσαν πολυάριθμες εξωσυζυγικές σχέσεις. / youtube

Η εντυπωσιακή Εντουίνα λέγεται ότι είχε τουλάχιστον 18 εραστές,  εμμονή με το σεξ και απάτησε τον λόρδο από τις πρώτες μέρες του γάμου τους. Εκείνος  «συντετριμμένος» από την απιστία της, άρχισε να έχει τις δικές του ερωμένες. Το ζευγάρι συμφώνησε σε έναν «διακριτικό», ανοιχτό γάμο και σύμφωνα με την κόρη τους Πάμελα, «απόλυτη επιθυμία του πατέρα μου, ήταν η ευτυχία της μητέρας μου και ήταν αυτό που έκανε τον γάμο να λειτουργήσει”.

Οι φάκελοι του FBI

Οι πρώτοι φάκελοι του FBI χρονολογούνται από τον Φεβρουάριο του 1944, αμέσως μόλις ο Μαουντμπάτεν έγινε ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής της νοτιοανατολικής Ασίας. Ένας φάκελος  που δημοσιεύτηκε το 2019, αποκάλυψε συγκλονιστικές πληροφορίες για την ερωτική ζωή του γαλαζοαίματου.

Αποκάλυψε επίσης ότι οι αμερικανικές  υπηρεσίες τον παρακολουθούσαν.

Σύμφωνα με τους Sunday Times «Ο Λόρδος Λούις Μαουντμπάτεν και η σύζυγός του θεωρούνται άτομα εξαιρετικά χαμηλών ηθών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στους φακέλους, ενώ υπήρχαν ισχυρισμοί πως: «Ο Λόρδος Λούις Μαουντμπάτεν ήταν γνωστό ότι ήταν αμφιφυλόφιλος με μια διαστροφή για τα νεαρά αγόρια».

Οι ομοφυλοφιλικές πράξεις ήταν απαγορευμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 1967 και πολλά υπομνήματα σχετικά με τη σεξουαλικότητα του Μαουντμπάτεν  έχουν υποστεί επεξεργασία ή καταστράφηκαν, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Στο βιβλίο περιέχονται αποκαλύψεις για την ερωτική ζωή του ζευγαριού/ Amazon

Οι κατηγορίες για παιδεραστία

Το 2019, το FBI δημοσίευσε έγγραφα περασμένων δεκαετιών που έκαναν νύξεις σχετικά με ένα από τα σκοτεινά μυστικά του λόρδου Μάουντμπάτεν.  Σύμφωνα με στοιχεία των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ο Μάουντμπατεν ήταν «ένας ομοφυλόφιλος με μια προτίμηση στα νεαρά αγόρια».

Υποστηρίζεται ότι η καταγγελία για παιδεραστία, προερχόταν από μια Βρετανοαμερικανίδα βαρόνη. Σύντομα κι άλλες σκανδαλιστικές μαρτυρίες βγήκαν στην επιφάνεια .

Η βαρόνη δεν ήταν η μόνη που εξαπέλυσε κατηγορίες κατά του Μάουντμπατεν. Ο πρώην οδηγός του «Ντίκι», όπως αποκαλείτο ο λόρδος, αποκάλυψε ότι συχνά τον άφηνε  σε έναν αριστοκρατικό γκέι οίκο ανοχής στο Μαρόκο. Ένας άλλος οδηγός του παραδέχτηκε ότι έφερνε αγόρια ηλικίας 12 χρονών στο σπίτι του Μάουντμπατεν.

Στα δικαστήρια για σεξουαλική κακοποίηση

Ένα βιβλίο, έφερε στο φως αποκαλύψεις για την ερωτική ζωή του λόρδου. Περιλάμβανε συνέντευξη του Άντονι Ντάλι, ο οποίος εργαζόταν ως «ενοικιαζόμενο» αγόρι για τους πλούσιους και διάσημους του Λονδίνου κατά τη δεκαετία του 1970. Ο Ντάλι ισχυρίζεται ότι «Ο Μουντάμπτεν είχε κάτι σαν φετίχ με τις στολές. Του άρεσαν οι όμορφοι νεαροί άνδρες με στρατιωτικές στολές και ψηλές μπότες και τα όμορφα αγόρια με σχολική στολή».

Το 2022 ο λόρδος Μάουντμπατεν, κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ενός 11χρονου αγοριού σε οικοτροφείο – κολαστήριο. Σύμφωνα με την «Daily Mail», ο Άρθουρ Σμάιθ ισχυρίστηκε ότι κακοποιήθηκε δύο φορές από τον Μάουντμπατεν το 1977 στο υπόγειο του διαβόητου οικοτροφείου «Κινκόρα» στη Βόρεια Ιρλανδία. Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μπέλφαστ.

Δικαστική διαμάχη για τις αποκαλύψεις

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, η λαίδη Μαουντμπάτεν είχε μια μακρά ερωτική σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό της Ινδίας, Τζαβαχαρλάλ Νεχρού. / flickr

Οι φήμες ότι ο Μαουντμπάτεν ήταν κρυφά  αμφιφυλόφιλος οδήγησαν σε δικαστική διαμάχη 600.000 λιρών μεταξύ του Γραφείου του Υπουργικού Συμβουλίου και του συγγραφέα.  Ο συγγραφέας ζήτησε τη δημοσίευση των ιδιωτικών  επιστολών του Λόρδου Μαουντμπάντεν προς τη σύζυγό του Εντουίνα και των ημερολογίων, τα οποία πίστευε ότι θα μπορούσαν να περιέχουν στοιχεία αμφιφυλοφιλίας, ώστε να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του

Η δολοφονία από τον ΙΡΑ και η συγγνώμη

Ο Μάουντμπατεν βρισκόταν σε διακοπές στις 27 Αυγούστου του 1979, ψαρεύοντας στις ακτές του Mullaghmore της Ιρλανδίας. Μέλη του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού παγίδευσαν το σκάφος του με εκρηκτικά. Από την ισχυρή έκρηξη σκοτώθηκαν ο λόρδος Μάουντμπατεν οι δύο εγγονοί του, ο Νίκολας και ο Πολ, και η λαίδη Μπράμπουρν.

Η κηδεία του λόρδου Μαουντμπάτεν/ youtube

Η δημόσια τελετή πραγματοποιήθηκε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και συμμετείχαν στρατιωτικοί εκπρόσωποι από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τον Καναδά, την Ινδία, τη Μιανμάρ και τις ΗΠΑ. Ο βασιλιάς Κάρολος, ήταν συντετριμμένος, καθώς του είχε ιδιαίτερη αδυναμία και τον είχε χαρακτηρίσει ως «ο παππούς που δεν είχα ποτέ». Επισκέφθηκε τον τόπο της δολοφονίας του πολλά χρόνια αργότερα, το 2015.

O βασιλιάς Κάρολος ήταν ιδιαίτερα συνδεδεμένος με το λόρδο και είχαν στενές σχέσεις από τη νεαρή του ηλικία /youtube

Το 2021 η ηγέτιδα του  Σιν Φέιν, απολογήθηκε για τη δολοφονία του λόρδου Μουντάμπτεν τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Φέρω την απόλυτη ευθύνη να διασφαλίσω ότι καμία οικογένεια δεν θα ξαναπεράσει τα ίδια”. Ο λόρδος στήριξε με εμφατικό τρόπο τον Φίλιππο και τον Κάρολο ενώ κάποια στιγμή μετά την αποστρατεία του, τού προτάθηκε ακόμη και να ηγηθεί πραξικοπήματος στην Αγγλία. Αρνήθηκε και η χώρα συνέχισε τη δημοκρατική της πορεία.

Ο ρόλος του στη μετάβαση της Ινδίας, στην ανεξαρτησία ήταν καθοριστικός καθώς υπήρξε ο τελευταίο αντιβασιλέας και εργάστηκε προς το συμφέρον της Ινδίας καθώς οι θρησκευτικές τάσεις, οι εθνικιστές σκοπιμότητες και τα πολιτικά συμφέροντα συγκρούονταν αδυσώπητα.

Δείτε επίσης:

Η “βρώμικη δούκισσα” του Άργκαϊλ. Υπήρξε το πρώτο θύμα πορνογραφικής εκδίκησης και η δίκη της στηρίχτηκε σε φωτογραφίες 

Οι τέσσερις “ματωμένες Κυριακές” του 1972 και η Bloody Sunday των Ιρλανδών που έκαναν τραγούδι οι U2. Το 2010 ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ ζήτησε επίσημα συγνώμη

Ο απαγορευμένος έρωτας που αναστάτωσε τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Γιατί η Ελισάβετ εμπόδισε τον γάμο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας με τον αγαπημένο της σμηναγό 

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.