Λύθηκε το μυστήριο με τα τηλέφωνα που θυμίζουν την γάτα Γκάρφιλντ. Ξεβράζονταν εδώ και δεκαετίες στις γαλλικές ακτές. Την απάντηση έδωσε οικολογική ομάδα

Λύθηκε το μυστήριο με τα τηλέφωνα που θυμίζουν την γάτα Γκάρφιλντ. Ξεβράζονταν εδώ και δεκαετίες στις γαλλικές ακτές. Την απάντηση έδωσε οικολογική ομάδα
Λύθηκε το μυστήριο πίσω από τα τηλέφωνα που μοιάζουν με την γάτα Γκάρφιλντ και ξεβράζονται στις παραλίες της Γαλλίας εδώ και δεκαετίες.

Από το 1980 αυτά τα τηλέφωνα βρίσκονται στην ακτή Iroise στη Βρετάνη και για χρόνια εθελοντές τα μαζεύουν χωρίς να γνωρίζουν την προέλευσή τους. Πλέον όμως ξέρουν από που προέρχονται: από ένα χαμένο κοντέινερ.

Την προηγούμενη χρονιά, ακτιβιστές της ομάδας «Ar Vilantsou» έκαναν το νεωτεριστικό τηλέφωνο σύμβολο της πλαστικής ρύπανσης στις παραλίες της περιοχής «Finistère», μέρος της οποίας είναι ένα καθορισμένο θαλάσσιο πάρκο. Οι ομάδες καθαρισμού παραλιών υποπτεύονταν εδώ και καιρό πως ίσως προέρχονταν από κάποιο εμπορευματικό φορτίο που χάθηκε στην θάλασσα.

Η κάλυψη του γεγονότος από τα μέσα ενημέρωσης τράβηξε την προσοχή ενός αγρότη ο οποίος θυμήθηκε το πρώτο τηλέφωνο – Γκάρφιλντ που είχε βρει στα νιάτα του μετά από μια καταιγίδα. Γνώριζε επίσης και την θέση του χαμένου κοντέινερ. Βρισκόταν μέσα σε μια απομονωμένη σπηλιά.

Η ομάδα «Ar Vilantsou» κατάφερε να την εντοπίσει μαζί με τα απομεινάρια του κατεστραμμένου κοντέινερ. Το κοντέινερ εξακολουθεί να παραμένει απρόσιτο και είναι άγνωστη η ποσότητα φορτίου που διαθέτει ακόμα. Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι τα τηλέφωνα που κατάφεραν να αποδεσμευτούν και να ταξιδέψουν μέχρι τις ακτές.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr