Τον Δεκέμβριο του 1943 οι Γερμανοί, αφού κατέστρεψαν τα γύρω χωριά, μπήκαν στα Καλάβρυτα. Τα Καλάβρυτα ήταν η ιστορική πόλη από την οποία ξεκίνησε η επανάσταση του 1821, αλλά και ορμητήριο των ανταρτών.
Αφού έκαναν επιτάξεις αρκετών σπιτιών, οι Γερμανοί καθησύχασαν τον κόσμο λέγοντας ότι μοναδικός τους στόχος ήταν οι αντάρτες. Επί τέσσερις ημέρες, Καλαβρυτινοί και Γερμανοί συνυπήρχαν χωρίς προβλήματα.
Το ξημέρωμα της 13ης Δεκεμβρίου βρήκε τους ανυποψίαστους κατοίκους να κοιμούνται στα σπίτια τους.
Ο ήχος της καμπάνας που τους ξύπνησε, σήμανε την αρχή μιας από τις μεγαλύτερες κτηνωδίες των εισβολέων στην Ελλάδα.
Την ημέρα εκείνη συγκέντρωσαν γυναικόπαιδα στο δημοτικό σχολείο, έβαλαν φωτιά σε σπίτια και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους άντρες σε ύψωμα της πόλης.

Τα γυναικόπαιδα που ήταν κλειδωμένα στο σχολείο, έγιναν μάρτυρες του μακελειού
Οι μαρτυρίες των ανθρώπων, που ήταν τότε παιδιά – κλεισμένα μέσα στο σχολείο να ακούν το μακελειό – συγκλονίζουν, συγκινούν και εξοργίζουν.
Δείτε επίσης το βίντεο : Ο ματωμένος λόφος των Καλαβρύτων. Εκεί οι Γερμανοί εκτέλεσαν όλους τους άνδρες πάνω από 14 ετών και έκαψαν τα πάντα. Δείτε το μνημείο (drone)

Ειδήσεις σήμερα:
- Τραμπ κατά Πούτιν. «Λέει πολλές @@@@ για την Ουκρανία». Υπόσχεση για νέα αποστολή όπλων στο Κίεβο
- Ξεπέρασε τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη. Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος και αύριο
- Ένταση με τη Λιβύη. Ανεπιθύμητοι Ευρωπαίοι υπουργοί στην Ανατολική Λιβύη. Ακυρώθηκε η επίσκεψη Πλεύρη
- Απέτυχε η μεταμόσχευση των νεφρών της 62χρονης. Τι έδειξε το πόρισμα για τη μοιραία μετάγγιση
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ